Webhosting zdarma - na pokusy či osobní web

Hardware, web hosting, server hosting a housing, peering

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Odpadlík 22. 5. 2014 13:19

ladick píše:Jak to funguje u Endory, když člověk napíše css na reklamu "display:none" ?
Nezobrazí se, ale když na to přijdou, tak ti smažou účet. :-)
Odpadlík
Junior

Odeslat příspěvekod Prome-theusCZ 22. 5. 2014 13:22

Jednoznačně Endora! Mám tam již několik let své weby a naprosto bez problému. Většinou bez výpadků. Nabízí bezkonkurenční služby na FREE programu včetně přesměrování příchozí pošty na doménu na vlastní e-mail. A vložená reklama se dá lehce stylovat a vůbec nenarušuje strukturu webu. Navíc se dá v nastavení i vypnout a nahradí se za občasné odkazování v textu u některých klíčových slov. Pro začátečníky nabízí také instalaci oblíbených redakčních systémů jako WordPress a PrestaShop na jedno kliknutí včetně několika jednoduchých předem připravených "vizitek". Nabízí i verzi LITE, u které není nutné spárování s mojeID, ale je to na úkor omezení služeb.
Za sebe jedině Endoru. Ostatní jako wz.cz nebo ic.cz se můžou jít zahrabat ;-)
Prome-theusCZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PiranhaGreg 22. 5. 2014 13:52

php5.cz

Bez reklam, rychlý, přístup přes FTP nebo SSH, databáze. Samozřejmě umožňuje .htaccess a admini jsou vstřícní a na požádání pozmění i php.ini. Provozuji na něm několik webů od roku 2009 a nikdy jsem s ním neměl problém.
PiranhaGreg
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod maxXx1 22. 5. 2014 14:07

Já momentálně testuji Endoru - mám na ní 4 weby. Vlastní (bez problémů), phpbb (bez problémů) a 2x Wordpress

Docela mi vadí, že u wordpressu vkládá nějaký javascript, takže mi korektně nefunguje např. upload obrázků atd... Díval jsem se po fórech podpory a nejspíše za to může vkládaná reklama. Nevím si s tím rady....

ic.cz a wz.cz jsou až příšerně pomalé... (testoval jsem v minulosti)
CPU: Intel Core i5 7500 @ 3.8 GHz, GPU: Asus DUAL GeForce GTX 1060 O6G, RAM: Crucial Ballistix Sport LT 16GB DDR4 @ 2666MHz,
MB: GIGABYTE Z270N-WIFI, HDD: WD Blue 1TB, PSU: Seasonic S12II-430 Bronze, Case: NZXT Manta White, Cooling: GELID Tranquillo
maxXx1
Junior

Odeslat příspěvekod Krejmaj 22. 5. 2014 14:23

maxXx1 píše:Já momentálně testuji Endoru - mám na ní 4 weby. Vlastní (bez problémů), phpbb (bez problémů) a 2x Wordpress

Docela mi vadí, že u wordpressu vkládá nějaký javascript, takže mi korektně nefunguje např. upload obrázků atd... Díval jsem se po fórech podpory a nejspíše za to může vkládaná reklama. Nevím si s tím rady....

ic.cz a wz.cz jsou až příšerně pomalé... (testoval jsem v minulosti)

https://podpora.endora.cz/viewtopic.php ... 278#p48278
Resil jsem to a staci zmenit tenhle soubor, treba pres spravce souboru v administraci endory a funguje to. I bez nej to funguje, ta chyba se zobrazi jen kvuli spatnemu potvrzeni, ktere dojde WP od serveru, jinak soubor je uploadnuty a pokud date aktualizovat stranku tak se zobrazi. Na programech kde neni reklama to funguje jak ma i bez teto opravy.
Krejmaj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod David P. 22. 5. 2014 14:54

A co Pipni.cz? To už nefrčí? Před pár lety mi přišlo, že je to synonymum freehostingu.
David P.
Junior

Odeslat příspěvekod 10Minute 22. 5. 2014 14:58

Endora! :)
Po pipni.cz neštěkne pes... a když už se dřív mluvilo o freehostingu, tak většinou o IC, nebo WZ.
10Minute
Junior

Odeslat příspěvekod bondoleg 22. 5. 2014 16:55

Na klasicky web (PHP+Mysql) bych doporučil Endoru.

Na nějaké zajímavější pokusy - OpenShift (https://www.openshift.com/). Cloud od RedHatu, nevýhodou může byt ping (teď mám 210ms) a zprovoznění je trochu náročnější (ale jsou dobré návody).
bondoleg
Junior

Odeslat příspěvekod blast3r 22. 5. 2014 18:44

Ono to závisí aj od technológie, čo chce používateľ používať.
Svet sa netočí len okolo PHP.
Za ASP.NET:
http://www.aspone.cz/cz/Webhosting/Freehosting/
Windows Server 2012 R2 + IIS 8.5 + ASP.NET 4.5.1 + SQL Server 2014
http://www.asp2.cz/
Windows Server 2012 + IIS 8 + ASP.NET 4.5.1 + SQL Server 2014
blast3r
Junior

Odeslat příspěvekod djmetlicka 22. 5. 2014 19:04

Niektoré, služby sa dajú použiť napríklad taká endora i keď v minulosti boli problémi s rýchlosťou a odozvou dnes je to podstatne lepšie. Majú vlastnú administráciu celkom šikovnú s možnosťou predinštalovania niejakého voľného CMS riešenia (WordPress, Joomla, PHP-Fusion, atp..). Každopádne pre jednoduchú aplikáciu a jej vývoj bohato postačuje takéto free riešenie. V opačnom prípade odporúčam vlastný server na localhoste napríklad easyphp.

No vzhľadom na veľký trh webhostingov sú dnes ceny za jednoduchý hosting (1x DB, 1x FTP, atp) veľmi veľmi nízke v niektorých prípadoch 10 - 15 € za rok. Takže free riešenie je skôr ako sandbox pre začiatočníkov :)

-- 22. 5. 2014 18:08 --

David P. píše:A co Pipni.cz? To už nefrčí? Před pár lety mi přišlo, že je to synonymum freehostingu.

Mal som tu možnosť prenajatia virtuálneho servera od Pipni no nebolo to ono čoraz horšia kvalita, vysoká odozva nižšia stabilita. Mám za to že mali postavený zle Bussines plan. Moc ludí a nestíhali asi zvyšovať kapacitu serverov. Dnes ak sa povie v kruhu programátorov Pipni tak dostanete odpoveď to nerieš radšej Endora. Už je to obecne známe pre tých čo chcú svoj "web". Samozrejme nehovorím že nemá zákazníkov ale už je to niejaký piatok keď už nieje na vrchole free webhostingov.
djmetlicka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ginko 22. 5. 2014 21:11

freeserver.sk
má nejaké obmedzenia, ale dá sa s tým žiť. A je úplne bez reklamy.
ginko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod adyeacz 22. 5. 2014 23:42

Já bych to pojal trochu jinak - pokud mám mít web opravdu zdarma (nějaký osobní blog, místo pro publikování zkušenosti, nebo fotek), tak je asi ideální nějaká služba typu blogger.com kdy neřeším nic.

Pokud se bavíme o WWW stránkách které mají sloužit, tedy např. výdělek z reklamy, firemní prezentace... tak freehostingy nejsou zadarmo! Ani endora, ani pipni ani cokoli jiného není zdarma. Berte čas, dostupnost, rychlost, případně automatické zálohy dostupné (aby jste za zálohu neplatili)... ono to vše vypadá strašně zdarma, ale dříve či později zjistíte, že na tom proděláváte kalhoty.

Pokud si uděláte jednoduchou stránku kde je např. nějaká reklama a stránky nějakou kačku vydělávají, tak díky rychlosti a né 100% dostupnosti to stojí peníze. Následně každá limitace znamená buďto omezení, nebo potřebu vynaložit více času a čas jsou zase jen a pouze peníze.

V tomhle je supr. třeba Ebola.cz - za 39 Kč 5 domén, automatické zálohy dostupné na FTP, samozřejmě žádné reklamy, slušný support, instalace na 1 klik, možnost některé věci nastavit, za ty peníze supr, pár podobných tu je. Pro 1 web třeba Wedos, kde za 25,- můžete mít web klidně i s 20K UIP denně, není problém.

I pro začátek není freehosting dobrý, jelikož poté migrace jinam je zase jen čas a tedy i peníze, nemluvě o nějakém případném problému. Když už tu vidím jen že někdo řeší že něco u endory nejde a další dává link na fórum - nechápu proč to lidem za to stojí, kalkulujte s časem, koukejte trošku do budoucna a pak vám dojde, že zdarma to opravdu není. A pokud někomu nestojí dát za web pár korun (opravdu pár), tak ten web asi nemá význam.
adyeacz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JakubBoucek 23. 5. 2014 01:04

Není to zdarma, ale těch 0.12$ měsíčně může zaplatit kdokoliv. Kde? AWS S3.

Je to jen hosting statických souborů, ale ta cena je neuvěřitelná. Jo a první rok je tam nějaké zkušebný budget, takže v drtivé většině nezplatíte nic, nebo oprvadu jen desetinky dolaru.
JakubBoucek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Krejmaj 23. 5. 2014 03:05

@adyeacz s druhou casti nesouhlasim, protoze se v tomto tematu bavime o hostingu na pokusy a nebo na osobni web(viz titulek), tzn nic co by melo primo vydelavat
jinak co mam na endore svuj web tak ten ma podle nezavisleho mereni dostupnost 99.97% coz mi na moje potreby bohate dostacuje a myslim ze je to dost slusne
a k tomu reseni problemu s reklamou tak bez reklamy a bez tech navodu to lze vyresit za 17kc s DPH/mesic - program plus

@David P. co se tyka pipni tak nenabizeji domeny 3. radu, takze min do domeny se tam musi investovat
Krejmaj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod monn 23. 5. 2014 16:31

endoru jsem opustil po tom, co zavedli nutnost slinkovani s mojeid (nebo co to bylo, proste registrace obcankou). ta orezana verze byla nepouzitelna - myslim ze neslo odesilat emaily. ale dostupnost, co si pamatuju, byla dobra.

moxo jsem pouzival nejakou dobu (na jeden projekt stale pouzivam). bohuzel se bezne stavalo, ze doslo k zablokovani stranek do konce mesice pri (udajne) vyssim zatizeni (ten web mel kolem 15 lidi za den, ani se neblizil limitum co maji uvedene na strance) - nektere mesice byl uptime pod 20%...

nyni mam par veci na 000webhosting a zatim v pohode (nekomu by mozna mohl vadit ping do ameriky). dostupnost skvela - nejhorsi uptime za posledni mesic je 99,7%.
monn
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka