Computer 6/09 vychází 26. března

Diskuze o časopisu Computer

Moderátoři: Moderátoři Živě.cz, Moderátoři Computer

Odeslat příspěvekod Pavel Nygrýn 19. 3. 2009 13:32

Do testovací laboratoře i do terénu jsme pozvali 18 digitálních aparátů ve třech kategoriích. Vyzkoušeli jsme levné přístroje do 2 500 Kč, stylové kompakty do 7 000 Kč a v nejvyšší třídě se popraly kompakty s ultrazoomy v cenách do 10 000 Kč. Pokud vás digitální fotografie zajímá, určitě vás potěší i plná verze Zoner Photo Studio 11 Xpress na přiloženém DVD.

Téma čísla je celé věnováno stavbě domácí sítě. Podívali jsme se na výhody i nevýhody jednotlivých druhů spojení, prozkoumali jejich reálné rychlosti. Poradíme i s tím, jak ukrýt kabeláž, nebo jak nastavit router.

Obrázek
Podrobný obsah

Z dalších zajímavých článků vybíráme: jak se české právo dívá na stahování z internetu, rozhovor o RapidShare, první pohled na Service Pack 2 pro Vistu, přehled nejlepších linuxových distribucí, odhalené triky při označování grafických karet ...

Soutěžit můžete o dva netbooky Acer.

A nezapomeňte si vybírat, o čem máme psát.
Pavel Nygrýn
Junior

Odeslat příspěvekod PD 27. 3. 2009 10:43

Můžu se zeptat proč je v článku "Přehled 6 distribucí Linuxu" u Suse uvedeno "Obrovské množství SW" jako zápor? Jestli používám Linux potažmo Suse, tak právě díky "nesnesitelně" obrovskýmu množství SW, který mám díky Yastu pohodlně po ruce.
Mot. T180 | SX1 mod. (Symbian OS 6.1) | N80 (Symbian OS 9.1) | E71 (Symbian OS 9.2) | Huawei U8160 (Android 2.2.1) | LG Optimus L9 II (Android 4.4.2) | Samsung Galaxy A40 (Android 10)
PD
Junior

Odeslat příspěvekod Jan Sedlák 2. 4. 2009 09:41

Dobrý den,

z hlediska běžného uživatele není dobré servírovat několik různých aplikací pro každý druh práce. Prostě neví, co si má k instalaci vybrat. Rovněž instalační velikost není ideální.
Jan Sedlák
Redaktor Živě.cz

Odeslat příspěvekod Harry_ 8. 4. 2009 17:30

1) Program Net Profiles (str. 9) pod Vista SP1 Ultimate okamzite pada, zkouseli jste jej na teto konfiguraci?
2) Mohli byste doporučit nějaký user friendly SW na převod DVD (MPEG2) do DivX? (reakce na parádní DVD Shrink, str. 41).
Harry_
Junior

Odeslat příspěvekod Pavel Nygrýn 9. 4. 2009 07:58

1) u mne na Vistě Bussiness nepadá, ale je to MS ...
2) DVD2DivX je docela jednoduchý a funkční
Pavel Nygrýn
Junior

Odeslat příspěvekod Harry_ 9. 4. 2009 09:16

Diky za odpoved, i kdyz:
1) to mi moc nepomuze ;)
2) asi jsem neupresnil, ze to potrebuji pod Windows, protoze Google mi vyhodil dvd2divx-3.1.0-1.src.tgz, coz mne zrovna neuspokojilo.
Harry_
Junior

Odeslat příspěvekod Pavel Nygrýn 9. 4. 2009 09:45

1) Inu Vista
2) Tak v tom případě DVDx http://www.zive.cz/Programy/DVDx/pr-4521 (navzdory popisu umí jakýkoliv výstupní kodek)
Pavel Nygrýn
Junior

Odeslat příspěvekod Harry_ 10. 4. 2009 08:58

ad 2) DVDx mi prijde, ze se jiz nevyvyji. Po instalaci byl schopen pracovat jen s kodeky, ktere v systemu jiz byly, tj. neprinesl si svoje, ktere by s vhodnymi parametry pouzil.
123 Dvd converter vypada dobre, ale je komercni.
Nejlepsi reseni pro laiky je IMHO AutoGordianKnot, ktery si nainstaluje vhodne kodeky a velice user-friendly prostredi film prevede v pekne kvalite, takze doporucuji ten. Je videt, ze v teto oblasti moc dobreho freewaru neni. Diky za pozornost ;)
Harry_
Junior

Odeslat příspěvekod jholub 14. 4. 2009 08:08

Zoner Photo Studio 11 Xpress (Computer 6/09) po instalaci (Vista Home Premium, ASUS M70V 4 GB RAM, CPU P8400 2,6 GHz, ATI Mobility Radeon HD 3470) nejde spustit (... přestal pracovat.). Zoner Editor přitom funguje.
jholub
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pavel Nygrýn 14. 4. 2009 13:10

Tohle je dotaz spíš na podporu přímo u Zoneru http://www.zoner.cz/podpora/kontakt.asp. ZPS11 každopádně na Vista Home funguje normálně. Odhalit, co se s čím pohádalo, takhle na dálku asi nezvládneme.
Pavel Nygrýn
Junior

Odeslat příspěvekod jholub 15. 4. 2009 20:11

Na Technickou jsem psal, ale nejspíš pro čtenáře Computeru podpora není, nikdo se od nich neozval (alespoň zatím).
jholub
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jholub 16. 4. 2009 06:29

Tak se jim omlouvám, už se ozvali, uvidíme jestli se povede problém vyřešit.
jholub
Kolemjdoucí