od dockalacek 22. 4. 2010 10:45
Moc děkuji za zajímavý článek o ECDL. Doufám, že pan Čížek zveřejní jak dopadl. Já si tento test zkoušel také a není to opravdu taková legrace, jak by se mohlo zdát. Přesto mám o smyslu těchto testů určité pochybnosti. Pro sekretářku nebo státní úředníky jsou podle mého až příliš obtížné a zbytečné (opravdu musí vědět, co je to ROM a RAM) a opravdovým profesionálům zase mnoho nedají. Kolikrát v životě přijde člověk do styku s databázemi, kolikrát využije hromadnou korespondenci ve Wordu, jak na to upozorňoval Jakub Čížek. Co je smyslem testu? Vy určitě také nevyužíváte Word ze 100%, ale možná z 10%. Chápu, že se ECDL snaží vás dobře připravit na všechny možné situace a abyste se nikdy nedostali do úzkých.. Na druhou stranu vás dneska takových 50% naučí už na středních školách.. A já sám nedám dopustit na samostudium, protože všechno to, co s PC umím, jsem se naučil sám a bez kurzů.. Ale je to jen můj osobní názor..
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)