Computer 8/10 vychází 22. dubna

Diskuze o časopisu Computer

Moderátoři: Moderátoři Živě.cz, Moderátoři Computer

Odeslat příspěvekod dockalacek 22. 4. 2010 10:45

Moc děkuji za zajímavý článek o ECDL. Doufám, že pan Čížek zveřejní jak dopadl. Já si tento test zkoušel také a není to opravdu taková legrace, jak by se mohlo zdát. Přesto mám o smyslu těchto testů určité pochybnosti. Pro sekretářku nebo státní úředníky jsou podle mého až příliš obtížné a zbytečné (opravdu musí vědět, co je to ROM a RAM) a opravdovým profesionálům zase mnoho nedají. Kolikrát v životě přijde člověk do styku s databázemi, kolikrát využije hromadnou korespondenci ve Wordu, jak na to upozorňoval Jakub Čížek. Co je smyslem testu? Vy určitě také nevyužíváte Word ze 100%, ale možná z 10%. Chápu, že se ECDL snaží vás dobře připravit na všechny možné situace a abyste se nikdy nedostali do úzkých.. Na druhou stranu vás dneska takových 50% naučí už na středních školách.. A já sám nedám dopustit na samostudium, protože všechno to, co s PC umím, jsem se naučil sám a bez kurzů.. Ale je to jen můj osobní názor..
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dumbo 25. 4. 2010 23:03

Dobrý deň, zaujal ma Váš test wifi routerov v tomto čísle Computeru a keďže práve uvažujem o kúpe nejakého nového kúsku, chcel by som sa Vás opýtať, či router Netgear WNR3500L prepúšťa multicast, u Linksysu sa mi to podarilo zistiť. Môj provider totiž streamuje TV cez multicast a môj súčasný router D-Link Di-524, tento multicast nedokáže prepustiť, podľa diskusií na internete vraj iba DI-524UP. Ďakujem.
dumbo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pavel Nygrýn 26. 4. 2010 08:16

Ne,IGMP, který je pro streaming používán nejčastěji, neumí.
Pavel Nygrýn
Junior

Odeslat příspěvekod dumbo 26. 4. 2010 11:11

Ďakujem za odpoveď, ktorý by ste teda doporučili, ale aj s USB portom.
dumbo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pavel Nygrýn 26. 4. 2010 13:23

Ten požadavek je hodně specifický, chce to otestovat přímo ve vaší síti - na multicast se u domácích routerů špatně spoléhá (a za >10 000 Kč si nikdo routry domů nekupuje). Já osobně používám kvůli podpoře IGMP v1/2 ZyXel NBG-420N a vše funguje, nicméně to neznamená, že bude fungovat i vám. Případně postavit něco třeba na Microtiku a vyladit ručně.
Pavel Nygrýn
Junior

Odeslat příspěvekod Harry_ 28. 4. 2010 00:29

Také děkuji za článek o ECDL. Ne že bych ho potřeboval, ale je to přeci jen letmý pohled do zákulisí nějaké zkoušky a originální článek, kterých není mnoho.

Dlouhodobě díky za rubriku Downgrade, také originální a zajímavé. Ale podle UPS bych řekl, že již dochází HW oběti ;)
Harry_
Junior

Odeslat příspěvekod Pavel Nygrýn 28. 4. 2010 10:15

Proč by docházely? Prostě přišla na UPS podle plánu řada (a konečně jsme taky něco nepitvali pár hodin) ;-)
Pavel Nygrýn
Junior

Odeslat příspěvekod DevAstor 10. 5. 2010 10:54

U článku z blogu Mozilla buduje nový JavaScript engine jste zapomněli text z minulého čísla.
Toto je můj osobní názor.

(\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
VIP uživatel