Nová cena Časopisu Computer

Diskuze o časopisu Computer

Moderátoři: Moderátoři Živě.cz, Moderátoři Computer

Odeslat příspěvekod feke 9. 1. 2011 20:53

Přišla mi složenka na předplatné mého oblíbeného Computeru. Jako dlouholetý a spokojený předplatitel jsem ji vyplnil aniž bych zaregistroval cenu. Teprve později jsem si všiml, že předplatné se zvýšilo o 50 % !!
Ač mám časopis rád a jsem na něj zvyklý, toto je změna, kterou bude akceptovat asi málo stávajících předplatitelů. Časopis má sice přílohu, nicméně tu jsem nechtěl a ani mě moc nezajímá a za co mám platit 50 % ceny navíc to opravdu nevím.
Děkuji tedy za tu spoustu spokojených let, kdy jsem si mohl váš časopis předplácet. Nyní k tomu již nevidím žádný důvod. S přihlédnutím k tomu, že mi za rok nedojdou průměrně tak 2-3 čísla, by mě tohle vaše "předplatné" vyšlo skoro dráž než kdybych si časopis kupoval u stánku..
Opravdu nejste jediný časopis na trhu. Zkusím něco jiného.
Končím...
feke
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sbehring 14. 1. 2011 15:26

Dnes jsem volal na číslo servisu pro předplatné 800300302 a oznámil jsem po dlouhé řadě let ukončení předplatného Computeru na další rok za pro mne neakceptovatelnou cenu 1780,-/rok. Prý nejsem zdaleka jediný - předplatitelé jsou naštvaní a MF prý situaci přehodnotila a byla mi nabídnuta sleva 20 % v případě, že předplatné zachovám s přílohou DVD. Alespoň nějaký projev vstřícnosti :-)
sbehring
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yuris62 14. 1. 2011 20:02

Nechápu, proč cpete k předplatnému jakýsi baťoh v ceně kolem 900-ti stovek, místo abyste o tuto cenu zlevnili předplatné. Baťoh nepotřebuji, předplatné chci, ale za tuto vaši nehoráznou cenu rozhodně ne.
yuris62
Junior

Odeslat příspěvekod Wena_F 14. 1. 2011 21:29

Já jsem teda předplatné prodloužil, časopis i redakci mám rád. Na rovinu říkám, že jsem o ceně dlouho přemýšlel, ale řekl jsem si že to ještě zkusím. Ale plně se ztotožnuji s názory ve výše uvedených příspěvcích. A za těchto podmínek je možná předplatné poslední..
Uvidíme, snad dostane MF trochu selského rozumu.. Přeji redakci pevné nervy
AMD Phenom II x6 1045T, Noctua NH-C12P, 4x2GB DDR2, GA-MA790X-UD3P,
GTX760, Enermax Thriatlor 550W + Noctua S12A, Dell U2412M,
Crucial M4 128 GB,WD10EALS, WD15EADS, Fractal Design R4 + 3x Noctua S12B, Win 7
Wena_F
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod chosta 15. 1. 2011 14:36

Co jse týče ceny časopisu,také se plně s totožnuji s názory ve výše uvedených příspěvcích,já bych také nedal 1780kč za rok to je přehnaná cena a batoh to mají dávat věrným předplatitelům jako bonus a vážit si každého zakazníka doporučil bych jedině odebírat computer bez DVD za cenu 980kč to odbírám já nebo dvd nepotřebuji mam internet a nebo je dobrý časopis Extra PC za 599kč za rok +bonus kniha dle výběru sice je to měsičník.
chosta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod harrym 15. 1. 2011 16:39

Computer jsem odebíral naposled snad... před 8 lety?
Osobně dnes vidím papírová média jako naprosto zbytečnou záležitost, viděl jsem to tak už před těmi 8 lety, stejně jako to vidím dnes. V současné době neodebírám ani noviny. Ano, najde se spousta těch co řeknou, že "není nad papír" - který se dá číst i na záchodě a dle potřeby si s ním i...
A já říkám že jde jen o setrvačnost v lidském myšlení.
Možná trochu cynické, ale s dnešním papírem nejde pořádně zatopit ani v kamnech... :) Onehdá jsem roztápěl udírnu a sakroval jsem u toho fest... Žádný pořádný plamen, maximálně tak skoroskomírající nazelenalé plamínky... člověk by až řekl, že je to nehořlavé... Druhé jeho alternativní zužitkování ve smyslu "si s ním i..." by asi dopadlo podobně... :D
Časopisy i noviny bych kupoval "nuceně" dále, pokud by srovnatelný informační obsah nebyl volně dostupný i na netu. Jenže on tam je... zdarma, a navíc prakticky OKAMŽITĚ. A bude pořád, ať si Murdoch povídá co chce. Vždy tu bude spousta těch, co se budou chtít prezentovat (protože je to baví či vnitřně uspokojuje) a třebas i zdarma. Středověké kroniky vznikaly ze stejných pohnutek...
Když to shrnu... I na potápějícím se Titaniku se dalo dobře najíst... avšak museli jste mít žaludek na pomyšlení, že zatímco jíte, loď se zvolna potápí...
Já osobně bych neměl žaludek na to, setrvávat v byznysu, jehož tržní potenciál se neúprosně a zákonitě snižuje.

Batoh v rámci 1780 Kč za předplatné má jistě svoji hodnotu. Ovšem řekněme si, kdo takový další batoh skutečně potřebuje, když má každý haraburdí všeho druhu doma dost?
Core i3-10100F 4.3Ghz/1020mV (undervolting - CPU Lite Load mode1 + offset -20mV); MSI B460M Pro; ADATA XPG Gammix D10 2x8GB; Zotac GTX 1050 Ti Mini; Kingston A2000 1TB; WD10EZRX 1GB; DVDRW Samsung SH-S223C; SS-350ET activePFC. Idle=30W, OCCT burn=151W
harrym
Junior

Odeslat příspěvekod chalupa 17. 1. 2011 10:26

V prvním čísle byla výzva k novému hodnocení časopisu. Tedy, jako odběratel po dobu více než 15 let jsem silně zklamán.
1) Jsem staší ročník, ale když dopustíte, aby se při sazbě hledělo na vnější efekt a ne na čitelnost, je to špatné.Téměř u vše technických specifikací je zvoleno vysoké úzké písmo s minimálními mezerami, které je příšerně nečitelné. U grafů hodnocení bylo použití barevné škály výstižnější. Zdá se, že celkový grafický dojem blíží Connectu a ten nebyl nikdy nic moc. Celkově lze říci, že nové uspořádání není přehledné a rozhodně není krokem k lepšímu.
2) Další se týká předplatného. Mám předplatné asi do konce dubna, čekám fakturu, ale zvýšení ceny pro důchodce o 50 % je nepřijatelné, takže se budeme loučit. Ono by to asi po těch letech chtělo stejně změnu a postup nového majitele se mi silně nelíbí.
chalupa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Měchura 20. 1. 2011 20:31

O čem psát, když bylo vše napsáno? Computer odebírám opravdu dlouhou dobu a s kvalitou jsem velmi spokojen. Co dnes vím o počítačích a vší další "havěti" vím od Vás. Díky za to. V první chvíli mě nová cena předplatného rozhodila natolik, že jsem byl rozhodnut poslat to celé do ha...u. S prominutím. Ale ruku na srdce - po těch letech by mi Computer chyběl. A tak jsem opustil DVD a předplatil samotný časopis za téměř 1000,-. A tak máme celý rok na rozmyšlenou - já, jestli to mě stálo za to a MF jestli jí to stálo za to. A přesto všechno Vám, kteří časopis tvoříte držím palce. Přejít s předplatným pod MF asi nebyl ten krok správným směrem.
Měchura
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod josek 2. 6. 2011 15:03

Computer mám předplacený od samého počátku. Předplatné mi končí vždy číslem 9, od čísla 10 mám prodloužené předplatné na r. 2011/12 na Computeer s DVD za 1780,-Kč (vydavatelství MF poskytlo slevu 20%, takže jsem zaplatil 1424,-Kč). Od č. 11, kdy jsem nové předplatné začal konzumovat, však zcela nečekaně klesla cena časopisu na stáncích z 89,-Kč na 49,- Kč, časopis je sice bez DVD, ale obsahuje volně přístupné heslo ke stažení obsahu DVD. Předplatné, které dříve bývalo výhodné, se tak stává nejdražší cestou k získání časopisu. Čekal bych nějaké vysvětlení redakce, její vedení se přece nemůže zcela distancovat od postupu vydavatele. Ještě k obalu DVD: vyšlo číslo 11 a obal ke stažení je jen do č. 9 !
josek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Michal Politzer 2. 6. 2011 20:37

Ale vy jste si přece mohl předplatit časopis bez DVD za výrazně nižší cenu. Ale rozhodl jste se pro DVD, proto je vaše předplatné dražší. Ta výroba totiž skutečně něco stojí, plus náklady na balení a distribuci.
A obsah DVD jsme nabízeli ke stažení také už dříve - vždyť jsme to zavedli před rokem a od počátku byla data ke stažení prostřednictvím webu uloz.to
Michal Politzer, elektronické časopisy (PDF a iPad)
Michal Politzer
Junior

Odeslat příspěvekod Pavel Nygrýn 3. 6. 2011 08:54

Cena na stáncích neklesla: už dlouho se prodávala jak verze s DVD, tak verze bez DVD (s možností stažení). Teď jsem jen přestali zavážet verzi s DVD - k žádné změně ceny u prodávané verze nedošlo.
Pavel Nygrýn
Junior

Odeslat příspěvekod Ondra Bitto 5. 6. 2011 06:21

Hezky den,
ke stazeni byly pridany stavajici obaly DVD.
Ondra Bitto
Redaktor Computeru

Odeslat příspěvekod josek 5. 6. 2011 21:20

Tak to mi hlava nebere: Cena samotného časopisu klesla z loňských 65,- Kč na letošních 49,- Kč, DVD má levnější obal a cena distribuce se snad nezměnila. Přesto předplatné vzrostlo o 50%. Nějaké nešťastné manažérské rozhodnutí !
josek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pavel Nygrýn 6. 6. 2011 10:24

Loni stál Computer bez DVD 49 Kč, předtím se bez DVD na stáncích vůbec neprodával. Netuším, odkud berete cenu 65 Kč.
Změna cen předplatného vznikla při přechodu pod Mladou frontu, kde jsou slevy na předplatné pro všechny časopisy dané jinak, než tomu bylo v Cpressu.
Pavel Nygrýn
Junior

Odeslat příspěvekod Michal Politzer 6. 6. 2011 12:00

Prodejní ceny se skutečně neměnily. Už před rokem byly ceny:
S DVD = 89 Kč
Bez DVD = 49 Kč

Nyní jsme pouze verzi s DVD v prodeji zrušili.

Ohledně předplatného: do konce roku 2010 byla cena předplatného spočítána jako jakási sleva z běžné ceny na stánku, ta sleva vznikla postupem času historicky v rámci CPressu.

Nově Mladá fronta zavedla to, že cena předplatného odpovídá běžné ceně na trafikách za rok s tím, že jedno číslo je zdarma.

Můžete ale využívat řady akcí, kdy je předplatné po určitou dobu slevněno, například tento týden běží akce Happy Days: http://emag.mf.cz/happydays - ve středu můžete velmi výhodně pořídit Computer, i ve verzi s DVD i ve verzi bez DVD
Michal Politzer, elektronické časopisy (PDF a iPad)
Michal Politzer
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka