Win7 a XP na jednom PC

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod worldexxxx 28. 5. 2009 14:21

Cau, tak tvoje 'omg' me dostalo, ty asi vsechno víš a nikdy si s něčím nepotřeboval poradit, že?

Takže když ted spustím instalaci Win7 tak mi to tam nabídne nebo mám jako v příspěvku výše opravdu disk rozdělit dopředu?

Díky a snad chápeš že každý nekdy neco potřebuje poradit.
worldexxxx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 28. 5. 2009 15:05

grafickej průvodce, obsaženej v instalátoru W7, ti nabídne pouze základní funkce, čili tvorbu, mazání nebo zvětšení oddílů...

takže pokud tvoje "dělení" zahrnuje jen rozdělení nevyužitýho místa do oddílů, poslouží ti instalátor...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod worldexxxx 28. 5. 2009 15:29

Díky ti moc za opravdové poradenství:)
worldexxxx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kevin a perry 29. 5. 2009 10:27

worldexxxx píše: ale mám obavu z ovladačů například pro Tv kartu Aver

Volar HX jede bez problémů ;)
Na betě mi trochu blblo, ale na RC v poho ;)
GA Z68MX-UD2H-B3|Core i5 2500K@4,2Ghz default Vcore(@5Ghz, 1,41vcore) +Noctua NH-C14|4GB DDR3 Corsair 1600Mhz VengeanceLP|nVidia GTX 560 Ti + GELID rev.2 ICY VISION | 2x OCZ Vertex2 60GB SSD :) |Enermax MODU II 82+ 625W|LIAN LI PC A04 black
kevin a perry
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod worldexxxx 29. 5. 2009 15:26

Ahoj, prosim te, mám jeste jeden problem, který se vyskytl,

když jsem si nachystal WIn 7 64bit na DVD, a jeste jsem chtel rozdelit muj jediný disk C na notebooku (150GB) tak přes správu disků mi to napsalo, že disk jde zmenšit (tedy vytvořit nový oddíl maximlně 3500MB velký, to nechápu, ikdyz jsem defragmentoval 2krát a restartoval. Nyni jsem hledal různ programy, ale každý ikdyz by měl být na rozdělení, je od výrobce napsáno, že fungují pouze pro 32bit Windows Vista a já mám 64 bitové Ultimate, myslíte, že když spustím ten konfigurátor disků v instalaci Win7 přímo z Vist tak mi to nabídne větší prostor? Já myslím, že asi ten stejný,že?

Díky
worldexxxx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 29. 5. 2009 17:13

Použij live CD Gparted. Budeš mimo OS XP64
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod worldexxxx 29. 5. 2009 17:31

Diky, zkousel jsem ho, vypálil na CD-RW ale kdyz jsem restartoval nenabehlo nic, mechanika se načítala ale pak to stejne nahodilo Win Vistu jako klasicky. Vypaloval jsem to jako výpis tech douborů přímo na ten disk, nic jsem neemuloval ani jsem tam nedal jen jednu složku (celou Gparted ale její obsah). A také jsem to kontroloval v Biosu, a je tam nastaveno načítání mechaniky.
worldexxxx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod brazda.l 29. 5. 2009 17:53

Měl sis stáhnout .iso toho Gparted-live. Iso poté bezproblému vypáliš. To co si dělal ty, ti nevytvořilo bootovací CD.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 4GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+
| HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad R500 2732-7JG
brazda.l
Junior

Odeslat příspěvekod kejki3 29. 5. 2009 18:20

Přesně, iso nerozbalovat a vypálit jako iso. Řekl bych, že Gparted má malinko jinak nastavené dvojkliky myší, jinak ovládání bez problému.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod webzrout 1. 6. 2009 01:43

=- Gparted bez starostí na USB -=

Móc pěkně to vypadá, když startuje USB disk, v menu je tam i utilita k rozpoznání hardware v laptopu, Memtest86+. V X11 možnost připojení k internetu (DHCP klient), Firefox, XCHat 2.8.6, GFTP, LFTP.
Na práci s diskem, se soubory:
Erase Disk, Partition Image, G4L, Gparted 0.4.5, GSmartControl 0.8.3, RSync 3.0.5, ISO Master 1.3.2, PhotoRec 6.11, Testdisk 6.11, TrueCrypt 6.1a, UDPcast Disk Cloning, Midnight Commander...atd.

Parted Magic 4.1 - Screeny
~~~-= Testdisk =-~~~
Obrázek

~~~-= Gparted -=~~~ 1.
Obrázek

~~~-= Gparted -=~~~ 2.
Obrázek

Mozilla Firefox
Obrázek
webzrout
Junior

Odeslat příspěvekod SeTFoX 2. 6. 2009 20:14

zdravím je mozne ze uz tu takovy dotaz byl ale nenasel jsem ho.
pri instalaci Win 7 RC z computeru při expanding files se zasekne a nejede dal zustane na 0% a to at to jede jak dlouho chce stahnul jsem i iso od mrkvosoftu ale ta mi dela to same
dik za odpoved
SeTFoX
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 2. 6. 2009 20:38

nečekals dostatečně dlouho, 0% tam opravdu může na některých sestavách trčet i několik (desítek) minut...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod SeTFoX 2. 6. 2009 20:56

kernel_panic [passed] píše:nečekals dostatečně dlouho, 0% tam opravdu může na některých sestavách trčet i několik (desítek) minut...

..treba rici ze tuhle odpoved jsem cekal ze vseho nejmene, ale tak ok nebudu netrpelivej :-)
SeTFoX
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 2. 6. 2009 23:17

0 je tam opravdu hodně dlouho. Taky mě to dost zarazilo. Ale pak už to jde poměrně rychle.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Milanr1 3. 6. 2009 12:23

Zřejmě nějaký problém s kompatibilitou. V daném okamžiku kontroluje instalační program stav hw.
Doporučuji předem odpojit všechna zařízení, která nejsou nezbytná pro instalaci OS.
Na běžné levné PC sestavě s CPU AMD z r. 2005 (nebo novější) trvá instalace OS W7 64-bit max. 30 min., v NB s CPU VIA Isaiah, MB VIA CN 700 a HDD SSD Patriot EP 128 GB cca 25 min.
Na CPU Intel jsem to nezkoušel, zatím jsou plnohodnotné 64-bit CPU Intel i5/i7 nad mé finanční možnosti :-/
Milan
Milanr1
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka