Autorun.inf

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Acorp 12. 5. 2009 18:56

Ahoj,
na windows XP jsem bez problému používal na flashce autorun.inf a systém mi sám v nabídce automatického spuštění(autoplay), které se ukáže po připojení hardwaru k PC, zobrazil i možnosti nabídnuté v autorun.inf. Takže k možnostem jako je otevřít soubory, přehrát zvukové stopy atd. mi přibyla možnost spustit si vlastní program, aniž by člověk musel najíždět do flashky a ručně jej otevírat. Viz.
Kód: Vybrat vše
[autorun]
open=program.exe
action=Spustit program.exe
icon=program.ico
label=flashka1

Ovšem tohle mi nějak nefunguje ve windows 7. Nikde jsem se nedočetl, jak bych to mohl spravit, příp. jaký jiný příkaz použít. Zkoušel jsem i příkaz execute a run, ale bezvýsledně. V možnostech v control panel a nabídce autoplay jsem se taky konce nedobral. Došly mi nápady a tak se obracím na Vás, jestli s tím už máte někdo nějakou zkušenost.

Díky ;-)
Naposledy upravil Acorp dne 12. 5. 2009 19:02, celkově upraveno 1
Acorp
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 12. 5. 2009 18:58

ve windows 7 je díky bohu tahle funkce konečně vypnutá v základu a za žádných okolností si ji nechtěj zapínat...

ve skutečnosti to není autorun.ini, ale autorun.inf
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod Acorp 12. 5. 2009 19:00

Jo omlouvám se, je to autorun.inf.
Mě se to docela líbilo, proč si myslíš, že by měla být vypnuta ? Z důvodu virů apod. nebo proč ?
Acorp
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 12. 5. 2009 19:00

MS v OS řady 6 a vyšší konečně (!!) tuto nebezpečnou funkci pro BFU zakázal (čti: je defaultně vypnutá).
Zapínat nedoporučuji.
EDIT: zase mě kernel_panic [passed] předběhl :lol:
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Falhar 12. 5. 2009 19:18

Ano kvůli virům. Právě tohle byla jedna z cest, kudy se do počítače mohl dostat nedávno "obdivovaný" Conficker.
Falhar
Junior

Odeslat příspěvekod Petr_S 12. 5. 2009 21:17

Milanr1 píše:MS v OS řady 6 a vyšší konečně (!!) tuto nebezpečnou funkci pro BFU zakázal (čti: je defaultně vypnutá).

Podle dostupných informací se to netýká celé řady 6, ale jen Windows 7 RC.

A také se to netýká optických médií.

Viz např. http://securityworld.cz/securityworld/M ... torun-1626
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Milanr1 13. 5. 2009 06:56

Petr_S píše:Podle dostupných informací se to netýká celé řady 6, ale jen Windows 7 RC.

V tom případě jsi ještě očkem nezahlédl OS Vista, Longhorn, Longhorn R2 aj. OS řady 6 a vyšší.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr_S 13. 5. 2009 07:19

Že by je nezahlédli ani u Microsoftu? :-)

Viz http://support.microsoft.com/kb/967715

Operating system Default value
Windows Server 2008 and Windows Vista 0x91
Windows Server 2003 0x95
Windows XP 0x91
Windows 2000 0x95
Petr_S
Pokročilý