win7 na NetBooku?

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod foto1977 11. 6. 2009 17:15

ahoj máte někdo win 7 na netbooku? Jde mi o Asus EEE (1000HE).
Jde mi o to jak to chodí pokud bych tam nainstaloval plnou verzi.
Nechci to ořezávat ve Vlite.
p.s. pokud máte tip co pak ppozastavit aby to svištělo tak sem s tím.
Snad to pak bude alespoň tak rychlé jako XPčka.
foto1977
Junior

Odeslat příspěvekod t-fuse 11. 6. 2009 22:46

Na EeePC 901 jsem zkoušel Win7 Beta 1. Kromě problémů s driverem grafiky jelo vše ok (displej byl po startu Windows černý, bylo potřeba notebook napřed uspat a pak zase probudit, aby grafika naskočila). Jinak výkonnostně naprosto perfektně použitelné. Drivery na všechen hardware fungovaly (kromě problémů s grafikou, což už snad je v novějším buildu opravené). Novější build jsem na Eee netestoval, takže aktuální stav neznám.
t-fuse
Junior

Odeslat příspěvekod foto1977 12. 6. 2009 08:22

Ahoj tak jsem nainstaloval na 1000HE win7 RC 7100 32bit a zatím to běhá pěkně (bez aera) akorát mám 3 problémy:
1/ nainstaloval jsem si SupHybridEngine, v "Po spuštění" je povolen, ale nemohu nijak dostat jeho ikonku do Traye.
2/ nemohu nikde najít ovladač pro web kameru
3/ nemohu najít ovladač pro čtečku karet.
Ani na asus.cz nejsou ke stažení, nevíte kde bych to sehnal?

Jde někomu na 1000HE pod win7 ta kamera a čtečka?
foto1977
Junior

Odeslat příspěvekod Dany0 15. 6. 2009 17:09

1 . Zkontroluj UAC, nebo si vytvoř nového "pravého" administrátora a zkus to znova
2+3 . Vista ovladače. Nebo WinUpdate. A dej to na asus fórum. :)
Místo abych psal další *ehm* podpis, raději půjdu ven na čerstvý vzduch.
Kdo chce pozvánku do Google Wave tak SZ! Furt jich mám spoustu :)
Dany0
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod fero49 15. 6. 2009 17:50

Pokiľ ide o webkameru - mal som podobný problém (na PC). Pri snahe o inštaláciu softu pre XP, alebo Vistu prišla hláška o nekompatibilite OS a inštalácia bola ukončená.
Pripojil som preto webkameru do USB ešte pred inštaláciou a znovu som inštaláciu spustil. Soft sa síce nerozbalil, ale počas tohto procesu win7 našlo v softe ovládač kamery a bezpečne ju nainštaloval.
Či sa tak stalo zistíš napríklad inštaláciou Skype a konfiguráciou videa - ak je kamerka OK, Skype ju nájde...
fero49
Junior

Odeslat příspěvekod pcnatko 20. 6. 2009 22:59

To foto1977
Vyřešil jsi to už s tou kamerou? Ja taky uvažuji že WIN 7 hodím na EEE ale zatím je zkoušim na starším notebookem Asus A6R. Čtečku mi našlo automaticky (na rozdíl od eee ještě nečte SDHC) ale kameru se mi nijak nepodařilo rozchodit. Nepomohlo řešení kompatibility, windows update ani vista drivery z asus.com
pcnatko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Durannn 21. 6. 2009 01:53

U mě na Acer Aspire one jede v pohodě.

Prblem ma ale s Wifi, přiojim se, ale jak nastavim na routeru WPA nebo WEP zabezpečni, tak mi Wifina padá a hlavně při přenosu větších souboru.
Nevíte někdo kde by mohl být problem ?
Durannn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Paulos 21. 6. 2009 08:29

Pokud chcete nainstalovat Vista drivery ze stránek Asusu, musíte ze správce zařízení, protože ASUS to má ošetřené chytře...
Paulos
Junior

Odeslat příspěvekod pcwifi 21. 6. 2009 10:28

Win7 jsou kouzelny system, nacpi jim driver pro libovolny O.S., XP,Vista,vesmes absolutne bez kecu jej zchroupaj a HW jede ok :D (overeno na staricke GF4MX440 a driver pro XPa bo novejsi nevysel a vse ok )

8-)
Asus X550C, Intel i5-3337U 17W TPD ! 12GB RAM, Intel 250GB SSD, Intel HD, DVD-RW ,15,6" matny ,W10P, 500GB USB3,Samsung S21FE 5G 128GB + TM noFUP, Home VDSL Terminator 125/25M, Koss PortaPro, Asus 24" FullHD, MESH TPlink, MiBOXs + IPTV TM full.
pcwifi
Junior

Odeslat příspěvekod klema 21. 6. 2009 12:03

Zdravím,
mám taky 1000he, instalace win7 z flash paměti cca 15 min :) Paměť jsem rozšířil na 2GB a subjektivně se mi zdá, že na tom win7 jedou rychleji než XP. Verzi BIOS mám 0607. Kamera mi funguje, aniž bych cokoliv instaloval, čtečka taky (zkoušel jsem 1GB SD Sandisk). Funguje mi i SuperHybrid Engine a HotKeys. Ovladače SuperHybridEngine_1.16 a EeeInstantKey_1.08, stažené mám dojem, z asus.com, nebo z downloads.k0k0.de.
klema
Junior

Odeslat příspěvekod mrtvocich 21. 6. 2009 12:39

přesně tak, že by se začalo u MS blejskat na lepší časy ? :) Když odešel ten Bill..
iPhone 3G + Koss Porta Pro
Ovation CC-44
mrtvocich
Junior

Odeslat příspěvekod Štěpán Bechynský 21. 6. 2009 13:22

Instaloval jsem Windows 7 CZ Ultimate build 7229 na Asus Eee 901 s pamětí 4GB + 8GB. Instaloval jsem z externí DVD mechaniky a trvalo to poměrně dlouho za což primátně můžou použité paměti v discích, resp. doba zápisu. V podstatě jediný problém byl s místem. Po instalaci na 8GB zůstalo jen 700 MB volného, tím pádem jsem neměl moc prostoru pro testování.
Veškerý HW fungoval bez problémů, včetně náhledů oken v hlavního panelu.
Příští týden mi dorazí 32 GB SSD disk pro Asus Eee (http://www.mydigitaldiscount.com) od MyDigitalSSD za 80 USD. Doprava stála cca 33 USD (Fedex) a měla by trvat 5 dní (teď je ve Frankfurtu). Až ho nainstaluji a nasadím Windows 7 dám vědět.
Štěpán Bechynský
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod foto1977 21. 6. 2009 14:55

Ahoj tak shrnu své užívání win7 b.7100 32bit na Eee 1000HE:
1/ instaloval jsem z ext. mechaniky full instal bez jakékoliv úpravy (vLite apod.)
2/ vše fungovalo kromě víše uvedených problémů (kamera, čtečka, ikonky vTray..)
3/ pomohla instalace ACPI ovladače z asus.cz (kamera, BT, čtečka i ikonky už jdou jak mají.
4/ objevil se problém s grafikou, vždy mi po chvíli vyskakovalo okno:
"Intel igfxext.exe not running
Disable Display Switch hot key"
pomohl tento návod:
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PA ... ?ansid=815
5/ vypnul jsem aero, rozšířil jsem RAM na 2GB, zakázal stránkovací soubor a odinstaloval nepotřebné součásti win (IE,DVD maker, MCE, atd.)
Eeečko teď šlape jako drak, výdrž baterie se zdá stejná, ne-li lepší než s XP.
Rychlost mi přišla lepší u XP, ale není to tak znatelné.
p.s. samozdřejmě jsem si dal menší lištu nabídek a upravil obsah nabídky start.
foto1977
Junior

Odeslat příspěvekod klema 21. 6. 2009 15:47

5/ To Aero bych nevypínal. Dobře je to popsané třeba na http://www.extranotebook.cz/windows-7-n ... t-po-tydnu
klema
Junior

Další stránka