win7 na NetBooku?

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod foto1977 21. 6. 2009 16:08

ok, zkusím, ho zapnout a uvidím jak to bude žrát baterii.
Myslel jsem, že čím méně grafickejch fičurinek tím líp.
foto1977
Junior

Odeslat příspěvekod Galls 21. 6. 2009 21:11

Také jsem zkoušel na Eee 901. Ram rozšířená na 2G a sekundární SSD vyměněn za 32GB Patriot. Jediný problém byl z již zmíněnou grafikou, ale po instalaci O.K. Aero zcela bez problémů. Jediné co bych ale nedoporučoval je instalace právě na mašiny s SSD. Jednak se instalují déle, starují pomaleji, ale hlavně seberou 10GB a jejich práce se soubory je pomalá vražda pro SSD.
Galls
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Filip9992 21. 6. 2009 22:39

windows 7 na netbooku bych neriskoval :-) ještě navíc s SSD. Stím dopadneš jak s vistama. Buď si kup macbook s leopardem. Třeba Aira jako já. nebo tam radši hoď Xpečka. Si počkáš týden než se spustí s W7:-))
Filip9992
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Spi-ke 21. 6. 2009 22:50

By mě zajímalo jak šlapou Win7 na tom MB Air nebo obecně na MB? :) mam vplánu si jeden takovej koupit a určitě bych si tam zezačátku dal Win...
Spi-ke
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Harper 21. 6. 2009 23:49

Filip9992 píše:windows 7 na netbooku bych neriskoval :-) ještě navíc s SSD. Stím dopadneš jak s vistama. Buď si kup macbook s leopardem. Třeba Aira jako já. nebo tam radši hoď Xpečka. Si počkáš týden než se spustí s W7:-))

Hey co tady Flamujes ?? hm... na to se te nidko neptal. At si kazdej dava co chce kam chce. Otazka znela jak to komu slape... a ne co si mam dat na Asus EEE. Bez flamovat jinam.
MB: 945G7AD-8EKRS2H, Dual Core 2180 at 2 Ghz, 4GB RAM, ATI 3650 512MB pasiv, 320 GB, 500 GB, 80 GB HDD, 5OOW KME
Harper
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod klema 22. 6. 2009 08:03

Nemáte nejmenší páru o čem mluvíte. ;-) Windows 7 na netbooku (konkrétně 1000he) jsou velmi svižný OS, dokonce mi přijde, že rychlejší než XP. Doporučuji alespoň vyzkoušet.
klema
Junior

Odeslat příspěvekod pcnatko 22. 6. 2009 09:08

Mohu jenom souhlasit.
Na eee (1000HE) jsem to ještě neinstaloval, ale zkouším to pár dnů na starším notebooku ASUS A6R který má slabší parametry než moje EEEčko. A běhají přehvapivě svižně. Co mě akorát štvě na sedmičkách, je jejich velikost jelikož na starším notebooku mám pouze 80 GB. WIN7 si po instalaci zabere hned neco přes 7GB (složka systém). To bych raději oželel ten balík driverů co mají v sobě a instaloval pouze drivery ke svému notebooku.
pcnatko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PetaH 22. 6. 2009 09:26

Já provozuji Win7 mimo jiné i na Dell Mini 9 s 8GB SSD a mám ještě cca 3GB volného místa na programy. Stačí se mrknou na návody jak ořezat Windows 7 pomocí vlite a je to. Doporučuji. Zbavil jsem se her, nepotřebných blbostí a vše jede jak má.
Ať se daří a ať to vyjde.
PetaH
Junior

Odeslat příspěvekod Štěpán Bechynský 22. 6. 2009 10:14

Právě instalujeme 14 Asus Eee 1000HE a je to neuvěřitelně svižné. Součástí instalace je i Office 2007 a vše jede bez problémů. Pokud si je budete chtít vyzkoušet, tak je připravujeme na Karlovarský filmový vestival do internetové kavárny. http://cid-b72202f1e9313557.skydrive.li ... C_0101.jpg
Štěpán Bechynský
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lC 22. 6. 2009 14:21

Nainstalováno na HP 2140. Naprosto bez problému, šlape to jak drak. :-) Jsem velmi spokojen.
lC
Junior

Odeslat příspěvekod Dany0 22. 6. 2009 18:19

Filip9992 píše:windows 7 na netbooku bych neriskoval :-) ještě navíc s SSD. Stím dopadneš jak s vistama. Buď si kup macbook s leopardem. Třeba Aira jako já. nebo tam radši hoď Xpečka. Si počkáš týden než se spustí s W7:-))

Další chytrej frajer :roll: Abys věděl:

Windows 7 + SSD = Obrázek
Macbook + Aira = Obrázek
W7 boot time = Obrázek
Místo abych psal další *ehm* podpis, raději půjdu ven na čerstvý vzduch.
Kdo chce pozvánku do Google Wave tak SZ! Furt jich mám spoustu :)
Dany0
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod klema 24. 6. 2009 14:51

Zkoušel někdo přehrát filmy ve vysokém rozlišení? Případně jaký přehrávač. Já zkoušel ve formátu .mkv (H.264) - 720p (doufám, že to píšu správně :) ) - ve VLC - tam se obraz sekal pořád, GOM - obraz v pohodě, ale zvuk se trhal a opožďoval :(
klema
Junior

Odeslat příspěvekod Paulos 24. 6. 2009 15:49

Zkusil bych nainstalovat Haali media splitter a MKVčka pouštět přes WMP :) Pokud máš alespoň trochu dobrou GK, měla by se zapnout akcelerace grafickou kartou.
Paulos
Junior

Odeslat příspěvekod klema 24. 6. 2009 16:15

Paulos píše:Zkusil bych nainstalovat Haali media splitter a MKVčka pouštět přes WMP :) Pokud máš alespoň trochu dobrou GK, měla by se zapnout akcelerace grafickou kartou.

Ano, výborně. :-D Ten Haali media splitter pomohl. Děkuji. :)
klema
Junior

Odeslat příspěvekod Pedigree 29. 6. 2009 00:04

Potvrzuji, že mi na Asus Eee 1000HE jedou Win 7 RC 32bit nádherně a mohu jen doporučit.
Pedigree
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka