Hry na win 7

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Sattero 27. 7. 2009 19:06

michal.kolesa píše:Půjdou na Win7 staré hry pod DOS bez emulátoru dosbox ?

Ne, Win7 není DOSový systém. Pokud hry mají kompatibilitu s Windows 95, možnost by tu byla.
Sattero
Junior

Odeslat příspěvekod Dany0 30. 7. 2009 12:56

Na Win7 jde přece XP mode a v XPéčkách DOS hry docela šly :-)
Místo abych psal další *ehm* podpis, raději půjdu ven na čerstvý vzduch.
Kdo chce pozvánku do Google Wave tak SZ! Furt jich mám spoustu :)
Dany0
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ahorek 30. 7. 2009 13:40

Na W7 jde 99% toho co šlo na Vistách. Rozjel jsem tam i Virtua Fighter 2 z roku 1997 (Directx 5). Na 64bit verzi je trochu problém s DOS hrami, ale to řeší dosbox(2MB program). Windows 7 je kompatibilní až k pacmanovi, tak co by jste ještě chtěli?

Zmiňované hry jako je GTA 4, Mafie, COD4, Farcry 2 chodí na win7 taky bez problémů, pokud je někde chyba, tak v ovladačích nebo staré grafice, nikoliv v kompatibilitě.
ahorek
Junior

Odeslat příspěvekod michal.kolesa 30. 7. 2009 13:41

Dany0 píše:Na Win7 jde přece XP mode a v XPéčkách DOS hry docela šly :-)

je tu několik ale
1) procesor musí mít virtualizační technologie
2) Podporují to jen vyšší edice (profesional,ultimate)
Michal Kolesa
michal.kolesa@seznam.cz
michal.kolesa
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Sattero 30. 7. 2009 18:45

ahorek píše:Zmiňované hry jako je GTA 4, Mafie, COD4, Farcry 2 chodí na win7 taky bez problémů, pokud je někde chyba, tak v ovladačích nebo staré grafice, nikoliv v kompatibilitě.

Ne ne. GTA 4 má problém s installerem v nižších buildech, Mafie taktéž. Obě hry ale jedou jinak bez problémů po nainstalování. CoD4 jede, avšak je problém s multiplayerem (kdyby sis to tu trochu pročetl, věděl bys to). Naštěstí pro nás se nejspíš tento problém vyřešil poslední updatem PB (doporučuji reinstal PB - tedy stáhnout někde aktuální build PB) a nakonec i menší opravou samotných souborů PB v CoD4. FC2 nevím, jelo mi, ale smazal sem to hned.
Sattero
Junior

Odeslat příspěvekod ahorek 31. 7. 2009 16:01

Mafie mi jela bez problémů na buildech 7000,7100 a 7264 bez jakéhokoliv nastavení kompatibility. Pokud problém s instalátorem vyřešil novější build, pak je řešením aktualizace OS, pořád je to jen BETA. COD4 multiplayer jsem nezkoušel, ale s tím má problém víc her(Vietcong 1), většinou je to způsobený různými ochranami. PB jsem nikdy nepoužíval, takže o kompatibilitě nic nevím. U většiny her programů vyřeší problém s kompatibilitou nová verze(např. nero a daemon tools), patch případně nějaký návod, který lze najít na internetu. Celková kompatibilita se starším SW je o mnoho řádů lepší než tomu bylo třeba po vydání Windows Vista nebo XP, navíc mluvíme o kompatibilitě s Windows 7 RC nikoliv s finálním produktem.
ahorek
Junior

Odeslat příspěvekod Sattero 31. 7. 2009 16:21

Já mám 7600, která dá se říci je RTM verzí. V oficiální RTM verzi se upravovaly nějaké jazykové balíčky a ještě pár drobností, ale nic co by nějak ovlivnilo cokoli v GUI či chování systému. PB po posledním update již funguje s CoD4 bezproblémově. Naopak sem slyšel že zase s CoD5 si moc nerozumí. U PB šlo o práva v systému, které se muselo upravavit a pár strukturových změn. No uvidíme jak to bude po vydání W7, když vyšla Vista, PB ještě půl roku neměl 100% funkční PB.
Sattero
Junior

Odeslat příspěvekod ahorek 1. 8. 2009 13:33

Problémy jsem většinou pouze s programy, které si šahají moc hluboko do systému(nero, daemon tools, ramdisky, realtime zvukové programy...) nebo jsou přímo napsány pro určitý systém, to je problém hlavně u různých ochran, kdy je hra kompatibilní, ale kvůli ochraně, která systém nezná jí nemůžete spustit. Punkbustery a různé další anticheat nástroje zase kontrolují i hacky ohledně grafiky a pokud jim místo očekávaného directx 9 nastrčíte verzi 11, tak z toho dokonale zblbnou a označí vás automaticky za cheatera. Tyto problémy jsou ale na straně výrobce SW, na kterém záleží zda vydá potřebnou aktualizaci. Dobře napsaný program pro windows 95 nemůže mít pod windows 7 problémy.
ahorek
Junior

Odeslat příspěvekod Sattero 1. 8. 2009 15:24

Však tu nikdo netvrdí opak ;) Ale VAC od Steamu nemá problém od první veřejné beta verze systému Seven, PB to zdá se vyřešil teprve po půl roce :)
Sattero
Junior

Odeslat příspěvekod kevin a perry 2. 8. 2009 23:54

PB v MP coD4 kope pořad, lol
GA Z68MX-UD2H-B3|Core i5 2500K@4,2Ghz default Vcore(@5Ghz, 1,41vcore) +Noctua NH-C14|4GB DDR3 Corsair 1600Mhz VengeanceLP|nVidia GTX 560 Ti + GELID rev.2 ICY VISION | 2x OCZ Vertex2 60GB SSD :) |Enermax MODU II 82+ 625W|LIAN LI PC A04 black
kevin a perry
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sakul333 3. 8. 2009 16:21

Mne osobne islo tiez vsetko, co som vyskusal takze myslim, ze sa nemas coho bat. Tu je odkaz na kompatibilitu hier s Windows 7: http://www.sevenforums.com/gaming/5739-windows-7-game-compatibility-list.html
sakul333
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sattero 3. 8. 2009 19:31

Sakul: Na koho to bylo?
Sattero
Junior

Odeslat příspěvekod Dany0 3. 8. 2009 20:52

Asi první post.
Místo abych psal další *ehm* podpis, raději půjdu ven na čerstvý vzduch.
Kdo chce pozvánku do Google Wave tak SZ! Furt jich mám spoustu :)
Dany0
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod kevin a perry 4. 8. 2009 11:16

kevin a perry píše:PB v MP coD4 kope pořad, lol

Omlouvám se za desinformaci, neměl sem poslední aktualizace. PunkBuster již opravdu funguje i na win7 64bit. hastalavista XP :( :D
GA Z68MX-UD2H-B3|Core i5 2500K@4,2Ghz default Vcore(@5Ghz, 1,41vcore) +Noctua NH-C14|4GB DDR3 Corsair 1600Mhz VengeanceLP|nVidia GTX 560 Ti + GELID rev.2 ICY VISION | 2x OCZ Vertex2 60GB SSD :) |Enermax MODU II 82+ 625W|LIAN LI PC A04 black
kevin a perry
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dodo677 9. 8. 2009 23:17

Jede vám na x64 CS 1.6 ?! :hm
...narážky nVidiotů na ATi a fanATiků na nVidii není potřeba komentovat...
Dodo677
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka