Při oživování nového NB (Vaio FW51 Win 7-64bit Home Premium) jsem rozdělil fyzický disk (cca 450GB) na dva (C:, D:) Bohužel nejsem žádný odborník na Windows, takže jsem rozdělení disku prováděl pozdě - až poté, co jsem (na původní disk C:) nacpal dost dat (asi 40GB).
Podle výše uvedeného popisu jsem defragmentoval C: a následně rozdělil disk, jak mi systém dovolil (C: asi 240GB, D: asi 210GB - zřejmě kvůli těm datům). Po vytvoření D: jsem data přetáhnul tam, opět provedl defragmentaci C: a chtěl to C: ještě zmenšit.
Nelze - nástroj pro správu disků W7 hlásí nemožnost dalšího zmenšování, i když na je na disku C: použito jen asi 30GB z celkových 240.
V nápovědě se hovoří cosi o možnosti identifikace nepřesunutelného souboru pomocí" fsutil volume clusterquery /?". Bohužel (i když jsme přihlášen jako správce - mám zřízen jediný uživatelský účet, tedy správce) mi po zadání tohoto příkazu v cmd počítač odpoví že nemám oprávnění správce.
Otázky:
- lze ještě nějak přerozdělit kapacitu HDD mezi již vytvořené dva logické disky (bez ztráty dat?)?
- jak provést zmenšení C: ? (když nedokážu identifikovat ten "nepřesunutelný" soubor, který brání zmenšení C:)
- zvládnu to i já, neodborník?
Prosím o co nejsrozumitelnější odpovědi. Kuju