Windows 7 Home Premium VUP Upgrade z OEM Visty

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod salama 13. 11. 2009 14:34

licencna politika MS je jeden veliky bordel :-) matne si spominam na integraciu SP3 do winXP originalnych CD-instalaciek (ako systemovy admin) kde to prestalo pri instalacii po naintegrovani SP3 zrat originalny cd-key a bolo nutne pouzit pri instalacii hocijaky nahodny vygenerovany cd-key (ilegalny) a po nainstalovani winXP s naintegrovanym SP3 potom nasledne podla navodu na strankach MS za pomoci aktivatora "oobe" (myslim ze sa nachadza niekde v zlozke system32 - staci napisat do google oobe.exe) zmenit licencne cislo na povodne, teda na to legalne
Cesta bez prekážok, nevedie nikam. (Maxim Gorkij)
Všetko čo sa môže pokaziť, sa pokazí. (Murphyho zakon)
-
MB:ASUS M5A97-EVO-R2.0, CPU:AMD FX-6350 (3900 MHz), RAM:2x Kingston 4GB 1866MHz (DDR3), VGA:Sapphire ATI Radeon R9 270X (2GB), PSU:SS-650HT-F3
salama
Junior

Odeslat příspěvekod Daraa 13. 11. 2009 16:34

Dají se ty W7 ještě dnes někde sehnat? Kolem 1500 Kč bych za ně dal, abych nahradil OEM original Vista HP.
Daraa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Daraa 13. 11. 2009 16:36

Mám neplatnou Makro kartu, ale znova si ji aktivovat by nebyl problém.
Daraa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 13. 11. 2009 23:30

Jo, dají. Makro je stále má.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod solaris1 15. 11. 2009 08:50

Tedy dle welbyho je uvedený upgrade ilegální, tak tedy je zbytečné vyhazovat těch 1300,- Kč. Suma sumárum jde pouze o zvýhodněnou cenu, která je vázaná na nové PC s origoš softwarem. Tedy ze strany Makra a jim podobným obchodům, dochazí k porušování licenčních ujednaní společnosti Microsoft, na které stejně doplatí jak jinak kupující.

Stejně když máte Vistu je zbytečné přecházet na W7, tohle OS je děláno hlavně pro staré železo.
V 64 bit. je výkon nastejno viz. zde

PS: doporučuji si dát studenou sprchu, vono ta marketingová masáž je docela vopruz, počkejme do ledna a uvidíme jak se vše vyvine :-)
Ad Astra
solaris1
Junior

Odeslat příspěvekod Daraa 15. 11. 2009 10:32

Ilegální neilegální a rozpory s Microsoftem. Mně je to jedno, potřebuji funkční systém, který bude fungovat a bude stahovat aktualizace a nebude problém s licenčním číslem. Pravděpododbonost, že na mne přijde ,,softwarová policie" a budu se s nimi hádat je tak malá, že mi to za to stojí. A když, tak se pak třeba budu soudit s Makrem :-D :-D :-D :-D :-D
Chtěl jsem si koupit 2 ks. Jeden předělat v NB z Vist na 7. A druhý v novým PC koupeným před 5 měsíci bez OS, kde mám teď nainstalované originál Win XP.

A za b..ý upgrade vysolit kolem 2500 Kč mi přijde celkem dobrá vydřidušina. Ale svůj názor nikomu nevnucuju :-D
Daraa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Daraa 15. 11. 2009 11:01

Jelikož nejsem z velkého města a Makro nemám hned po ruce, tak jsem poprosil máti z Brna, ať mi je tam skočí koupit, ale ona byla tak akční, že si tam zavolala, jestli je ještě mají, oni řekli, že ano, ale že je tam dovětek pouze při koupi PC, jinak že ji to prodají za 2600 Kč.
Tak prosím ve kterém Makru se to dá koupit sólo, nebo je v tom nějaký fígl ?
Vložit do košíku a čekat jestli to má svůj sólo čárový kód.

Díky
Daraa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martin.nov92 15. 11. 2009 16:04

Tak potvrzuji, že i v Okay je to za cenu 1399,-. Super :)
martin.nov92
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dolnajs 16. 11. 2009 10:03

Daraa píše:Ilegální neilegální a rozpory s Microsoftem. Mně je to jedno, potřebuji funkční systém, který bude fungovat a bude stahovat aktualizace a nebude problém s licenčním číslem.

S tímto se nezbývá než ztotožnit. Funguje to a tím to pro mě končí. Pokud by s tím měl být problém, tak ať to Microsoft neprodává, taky bych se hádal.

Daraa píše:Jelikož nejsem z velkého města a Makro nemám hned po ruce, tak jsem poprosil máti z Brna, ať mi je tam skočí koupit, ale ona byla tak akční, že si tam zavolala, jestli je ještě mají, oni řekli, že ano, ale že je tam dovětek pouze při koupi PC, jinak že ji to prodají za 2600 Kč.

Ať zkusí Okay nebo Elekroworld, tam to prodají za 1399,- bez problémů a bez dalších podmínek.

BTW. Akorát na ten upgrade na Ultimate verzi jsem nikde za zvýhodněnou cenu nenarazil.. :(
dolnajs
Junior

Odeslat příspěvekod Uzivatel 16. 11. 2009 12:23

Daraa píše:Jelikož nejsem z velkého města a Makro nemám hned po ruce, tak jsem poprosil máti z Brna, ať mi je tam skočí koupit....

Normálně to mají ve výkladu, zajde se na informace (prostě takový ten "stánek") v elektro, řeknu chci ty a ty Windows Upgrade, paní si vezme kartu naskenuje, naskenuje i krabici Windows vytiskne fakturu, zaplatit, vzít krabici a to je vše. Jedině že by teď změnili podmínky, ale u mě to probíhalo takto.
Uzivatel
Junior

Odeslat příspěvekod vavca 16. 11. 2009 20:41

hmm, v okay vyprodáno, mají to esce nekde v brne, krom makra...tam nemám kartu....?
vavca
Junior

Odeslat příspěvekod x-lukas 18. 11. 2009 12:14

Jaký je vztah mezi MS a Makrem je diskutabilní. Nicméně, jak už jsem tu někde psal předtím, těžko může něco porušovat koncový uživatel, když upgrade za 1400,- i za 2800,- má stejný product number, výrobek je tedy identický a obsahuje i stejné licenční podmínky.

Ohledně přechodu z Visty na 7, právě ze 64-bitové verze Visty jsem upgradoval a odezva systému, spuštění, uspání a probuzení z/do hibernace, to vše je (v případě hibernace násobně) někde jinde. Nechci MS dělat PR, ale tohle se jim povedlo.
x-lukas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 18. 11. 2009 13:41

Ano, čísla jsou stejná a že to koupíš samostatně IMHO není tvůj problém, ale problém prodejce, že ti to prodá.
Problém je ten, že ty si koupíš Upgrade. A Upgrade je možné podle licenčních podmínek použít pouze v případě, že máš na PC nainstalovaný legální WXP nebo Vista. Pokud nemáš legální XP nebo Vista, nemůžeš použít Upgrade. Pokud ho použiješ, porušuješ tím podmínky.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod x-lukas 18. 11. 2009 14:08

Ano, samozřejmě - upgradoval jsem z předinstalované legální OEM Visty.
x-lukas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 18. 11. 2009 17:00

Pak by to mělo být zcela v pořádku ;)
Bari007
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka