Windows 7 a praskající zvuk (SB Audigy SE)

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod ondrasheq 18. 12. 2009 14:03

Tak po dlouhé době opravdová bezradnost...
Věřím, že dotaz jsem správně zařadil do Win 7 fóra, protože problém je v nastavení/ovladačích, ne v hardwaru (tím jsem si prostě jistý - ve Win XP problém nebyl).

K problému:
Zvuk se při přehrávání krátkodobě seká a praská (á la gramo deska).
- při vyšším zatížení CPU (např. načítání webu) plus naprosto náhodně
- týká se všech aplikací (Winamp, WMP, zvuk z Flashe...)

Co jsem zkoušel:
- reinstall a použití jak oficiálních W7 ovladačů tak neoficiálních (byl to nějaký pack pro Creative karty, nevzpomenu si na autora)
- změnit vzorkovací frekvenci v nastavení na maximum - subjektivně mi přijde, že je to o trochu lepší
- ve Winampu prodloužit/zkrátit buffer na výstupu, vypnout/zapnout akceleraci...

Ovladač Creative, verze 5.12.1.2016 z 27.5.2009, status: "zařízení pracuje správně", nainstalovaly si sami Windows.

Setkal jsem se s názorem, že Creative na pořádné odladění ovladačů kašle a bylo mi doporučeno kartu vzít, vyhodit a již Creative nekupovat... Snažím se ale ještě najít řešení - karta má (když funguje) o několik řádů lepší zvuk než jakákoliv integrovaná...

Díky za každý, i malý, tip co ještě zkusit.
Ondra

Dual-Core Pentium 2,5GHz, 2GB RAM, Audigy SE v PCI slotu
ondrasheq
Junior

Odeslat příspěvekod mylan4 18. 12. 2009 15:26

Mám tiež Win7 a Creative kartu a mal som podobný problém (ešte asi v Bete). Nainštaloval som ovladače z CD k tej karte, tuším sú to ovládače pre XP, a funguje to.
mylan4
Junior

Odeslat příspěvekod vasam 18. 12. 2009 15:26

Též jsem měl problém s "rozjetím" SB Audigy SE ve Windows 7.
Nejdřív mi bez problému fungovala, pak ale z neznámých důvodů cca po 1 dni od instalace Win prostě přestala hrát (v systému se ale hlásila normálně).
Po vyzkoušení snad úplně všeho (vč. reinstallu Win) nakonec pomohl "pořádný" restart PC (odpojení od elektriky a zapnutí naprázdno pro vybití kondenzátorů).
Nevím, čím to bylo - nikdy jsem asi za 3 roky používání v několika různých systémech takovíto problém neměl, až nyní.
vasam
Junior

Odeslat příspěvekod cawook 18. 12. 2009 15:52

mam sice x-fi, ale mne pomohlo vypnut cool&quiet... a potom vymena dosky za novsiu, s ktorou uz je vsetko ok aj so zapnutym c&q
cawook
Junior

Odeslat příspěvekod lolicek 18. 12. 2009 16:31

Zdravim,
Mam stejny problem s nootem pod a integrovanou zvukarnou Realtek...
Pod win7 praska zvuk jak v repro tak i do sluchatek pri jakekoli zatezi procaku
lolicek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod marastr 19. 12. 2009 20:11

Mam taky ten sami problem a na asusu mi poradily jen to ze mam odinstalovat nejaky soubor, ktery jsem vubec nenasel jinak nic..
marastr
Junior