Defragmentacia disku - ktory software?

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod rEnEeK 2. 3. 2010 21:21

Zdravim,

co pouzivate na defragmentaciu disku? Som po formate disku a davam si dokopy PC, tak uz len toto jedine mi chyba... Niekedy som pouzival O&O Defrag..., ale teraz si necham poradit :)

Este ma zaujima, ako si nastavujete schedule? Defrag kazdy tyzden, mesiac..?
rEnEeK
Junior

Odeslat příspěvekod tibika 2. 3. 2010 21:33

Nevidim dôvod použivať iný defragment tool, než ten integrovaný vo W7, defaultne je nastaveny tuším beh na pozadí 1x za týždeň. Maximalne tak ešte cez príkaz defrag v prikazovom riadku s dostupnými prepínačmi (napr. -b).

Netreba defragmentáciu zase nejako preceňovať.
tibika
Pokročilý

Odeslat příspěvekod subdivider 2. 3. 2010 21:37

Vyskusaj napr. Auslogics Disk Defrag
subdivider
Junior

Odeslat příspěvekod t85m 2. 3. 2010 21:38

Diskeeper je velmi dobry, je to profesionalny program.
Ale ani TuneUp utilities defragmenter nie je na zahodenie.

Ja osobne degragmentujem systemovy disk Diskeeperom manualne raz za tyzden.
t85m
Junior

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 2. 3. 2010 21:41

piriform defraggler neni spatny pokud chces barvicky a o neco malo vice kontroly nez v standardnim a dostacujicim nastroji v OS

MP
Miroslav Pragl
Expert

Odeslat příspěvekod amrtin 2. 3. 2010 21:43

tibika píše:Netreba defragmentáciu zase nejako preceňovať.

Ale ani podceňovat!Fyzikální zákony platí pořád,takže pokud to není SSD,tak po čase dojde k jeho zpomalení.Hlavičky a jejich "cestování" po plotnách je přeci jen i přes všechny pokroky stejné a defrag. ve win?- směšné :D

A program na defragmentaci?No asi ten O&O Defrag,používám ho už dlouho bez problémů.
Naposledy upravil kejki3 dne 3. 3. 2010 10:10, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučen dvojpost, používej tlačítko Upravit
amrtin
Junior

Odeslat příspěvekod kozan 2. 3. 2010 22:05

kozan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rEnEeK 3. 3. 2010 21:55

zatial teda vediet Diskeeper... Ma niekto este nejake tipy? :)
rEnEeK
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 3. 3. 2010 23:20

Piriform defraggler je vyborny,celkem rychly a ma spoustu voleb,rychly defrag,defrag,volne misto,jenotlive soubory ci slozky atd.

Z tech profi c poslednim Chipu vysel nejlepe Diskeeper a za nim Q+Q standartni nastroj ve Win7 neni prilis ucinny,volne misto snad take neumi stejne jako zamcene soubory MFT a dalsi...nicmene se pripojuji ke free variante UltimateDefrag...po piriformu toho udelal jste celkem dost.
Cheetah007

Odeslat příspěvekod rEnEeK 4. 3. 2010 11:02

Tak som sa definitivne rozhodol pre free UltimateDefrag... Dakujem za vsetky rady :)
rEnEeK
Junior

Odeslat příspěvekod Cheetah007 4. 3. 2010 12:53

Hele ja jej zkusil v trial verzi ale nejak nechodi....tvari se ze defragmentuje,disk chroupa ale na te mapce jsou policka stale seda...cim to nevi nekdo?
Mam za to ze je problem ve win....treba kdyz dam v galerii zobrazit fotku,trva celou vecnost nez se zobrazi......tlacitkova lista naskocvi az potom,jde to nejak opravit ve Win7??
EDIT:
Jinak tady je ta free VERZE http://download.cnet.com/UltimateDefrag ... 82157.html

EDIT2:
Zpet k tematu.Celekm dlouho pouzivam vyborny Piriform Defraggler a vcera jsem zkusmo nainstaloval TRIAL verzi Diskeeper 2010,neco malo nasel ale myslim ze Defraggler je pomerne peclivy,takze to diskeeper jen letmo projel a za deset skund bylo hotovo....prakticky nebylo co defragmentovat a naopak defraggler jeste opravil mezery a fragmenty ktere diskeeper povazoval za hotove a v poradku.
Kazdy program pouziva tu svoji metodu a tak se to muze ruznit....diskepr ma ale obrovskou vyhodu ze ruznym nastroji a optimalizacemi zabranuje opetovne fragmentaci (i kdyz samo ne uplne) disku a proto je taky placeny.
Nevyhoda diskeeper a pali to i v recenzi CHIP 01/2010 je v tom ze v poslednich verzich je desne neprehledny,ovladani zmatene a nez neco najdete chvili to trva...cestinu jsem take nevidel.

ZAVEREM
Muzu rict ze jsem programu par vyzkousel ale ted jsem zakotvil u O & O Defrag a Piriform Defraggler,pricemz oba jsou v cestine,maji vyborne a pochopitelne ovladani a O & O dokaze ruznymi metodami zabranit/snizit budouci fragmentaci souboru na disku.
Cheetah007

Odeslat příspěvekod kozan 5. 3. 2010 08:06

Ultimate Defrag v placené verzi a nastavený podle návodu, který jsem kdysi nalezl (dostupný http://kozan.wz.cz/The_prefered_defrag_setup_is.pdf) se mi jeví svým výsledkem jako nejdokonalejší.
kozan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Cheetah007 5. 3. 2010 08:57

Hele vykresluji se ti ty policka? me to na Win7 vubc neukazovalo....ale spis jsem ti mel nakoply...ted jsem udelal reinstall tak uvidime.
Cheetah007

Odeslat příspěvekod kozan 5. 3. 2010 14:23

Bohužel nemohu posoudit. Mám W7 64-bit a tam se mi moje verze odmítá nainstalovat vůbec. Bez problémů mi funguje pod XP 32-bit.
kozan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Cheetah007 5. 3. 2010 14:41

Divný.....mě na x64 Win7 normálně jede...hodím ti SZ.
Cheetah007

Další stránka