Změna přihlašovací obrazovky

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod qeg 14. 7. 2010 20:37

Zdarvím, na notebooku jsem si nastavil, aby se přihlásil k účtu pomocí čtečty otisků prstů. Proto se na úvodní přihlašovací obrazovce začly oběvovat krom ikony k zadání hesla, ještě ta na čtečku a potom nějaká čipová karta. Trochu jsem hledal v registrech a v HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\ jsem promazal např. tu čtečku karet, ale poté mi nefungovalo heslo ani otisk. Pokud by někdo jiný tip, velice to uvítám:D. Ještě dodám, že čtečku jsem musel zprovoznit pomocí HP protect Tools. Už jsem zkoušel i jiné fórum, ale bohužel bez odpovědi, tak zkouším zde díky :-) .
qeg
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 14. 7. 2010 20:52

No já také používám na W7 přihlašování otiskem prstu a nic od výrobce notebooku (u mě ASUS) jsem neinstaloval. W7 si sami našli ovladače pro čtečku otisku, já jsem si jenom vytvořil svůj otisk a hotovo, na přihlašovací obrazovce mám heslo a obrázek jakože otisku prstu a můžu si vybrat. Heslo nepoužívám, takže mám trvale jako výchozí zobrazený ten otisk.

Když jsem si ale kdysi dávno instaloval i ten SW od ASUS, tak jsem tam měl také ještě jeden jakýsi "účet" nesmyslně vytvořený, znovu už jsem to nikdy neinstaloval a využívám přímo možnosti OS.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod qeg 15. 7. 2010 19:23

Bohužel W7 tu HPckou čtečku nepodporuje. Mohl bys mi teda prosímtě říct, jak si nastavil trvale zobrazený jen ten otisk místo tří malých ikon hesla, čtečky a karty? To mě totiž zajímá a nějak na to nemohu přijít ( v prvním příspěvku jsem to nějak špatně vyjádřil).
qeg
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 15. 7. 2010 19:27

To nemůžu, protože to nevím ;) Já nepoužívám HP SW ke čtečce, já využívám možnosti operačního systému a tam je to takhle v základním nastavení.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod qeg 15. 7. 2010 20:18

No a já myslím že je zakopaný pes v systému:D. Jenom mi pro jistotu řekni kde to je ve W7, či kde to ovládáš v control userpasswords jsem to nenašel ani nikde jinde v ovládacíh panelech, asi jsem furt zvyklý na XP. V té utilitě od HP mám zatrhnutou jen čtečku.
qeg
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 15. 7. 2010 21:30

Ovládací panely\Uživatelské účty a zabezpečení rodiny\Uživatelské účty - Spravovat data o otiscích prstů a vyskočí Authentec TrueSuite Starter, kde ověřím svoji totožnost otiskem a poté mohu spravovat své otisky.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod qeg 16. 7. 2010 17:11

Díky, takže bohužel si měl pravdu.
qeg
Kolemjdoucí