Jde nainstalovat na jeden počítač W NT a W 7 ?

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Abox 20. 7. 2010 11:45

".....pouze potřebuju myš, monitor, klávesnici a dostat se na soubory na HD a LPT port kvůli hardverovému klíči....."

Pokud neni treba nejake 3D grafika, tak by to mohlo v tom virtualnim stroji fungovat, sdileni dat nastavis...

Trochu me ale vrta hlavou, jestli pod tim uvidi i ten HW klic...?
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod gmann1 20. 7. 2010 12:01

preto doporucujem virtbox, kde je mozne pridat realne porty PC do virtualu
Ked som bol maly, tak som bol namysleny.
Ale teraz ........ uz nemam chybu !
gmann1
Junior

Odeslat příspěvekod michelin 20. 7. 2010 12:08

Mapovat porty by mělo zvládnout i VMware, které je taky hodně dobré pro virtualizaci systému, ale bohužel je placené. Takže pokud by se ti NT4 povedly rozchodit ve VirtualBoxu, bylo by to ideální :-) . Pokud by to haprovalo můžeš ještě zkusit VMware, k dispozici je aspoň 30-denní zkušební verze bez omezení :-)
michelin
Junior

Odeslat příspěvekod spider99 20. 7. 2010 12:42

Pro Michelina: Omyl pane, ESXi je zdarma
spider99
Junior

Odeslat příspěvekod jirka.ps 20. 7. 2010 12:51

Ona se dá zvirtualizovat i stávající instalace a nemusí se tedy systém znovu instalovat.
http://technet.microsoft.com/cs-cz/sysinternals/ee656415(en-us).aspx
I když nejsem si jistý, jak to proběhne s WinNT
Honda Civic 1.6 > Audi A4 1.8T Quattro > Toyota RAV4 2.0 > Suzuki Grand Vitara
Canon Ixus 300 > Konica-Minolta Z5 > Konica-Minolta 5D > Sony Alpha A100 > Sony Alpha A550
jirka.ps
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 20. 7. 2010 12:58

jirka.ps:
Utilitka geniálního Marka Russinowiche Disk2vhd je založena na službě VSS.
(Je to napsané hned v druhém řádku popisu.)
Tato služba je dostupná od OS WNT řady 5.2 a výše.
V OS WNT řady 4 nemůže tedy fungovat.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod michelin 20. 7. 2010 13:03

spider99 píše:Pro Michelina: Omyl pane, ESXi je zdarma

Abych to upřesnil myslel jsem VMware Workstation :-) ten zadara určo ještě není :-) ale thnx za info o tom ESXi jsem nevěděl :-)
Poslední věta před smrtí: "Pusť mě k tomu, já tomu rozumím."
michelin
Junior

Odeslat příspěvekod marts 20. 7. 2010 13:20

u Microsoft Virtual PC se přímo v jeho Virual Disk Wizardu dá udělat to že se připojí fyzický HDD s existujícím systémem a tento se převede na vhd soubor.
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Junior

Odeslat příspěvekod jirka.ps 20. 7. 2010 14:05

To VHD se dá udělat i z nabootovaných WinXP. Pak se ale ta instalace bude asi muset upravit (opravná instalace). Bude potřeba tam dostat ty správné ovladače.

Milanr1 píše:jirka.ps:
Utilitka geniálního Marka Russinowiche Disk2vhd je založena na službě VSS.
(Je to napsané hned v druhém řádku popisu.)
Tato služba je dostupná od OS WNT řady 5.2 a výše.
V OS WNT řady 4 nemůže tedy fungovat.
Canon Ixus 300 > Konica-Minolta Z5 > Konica-Minolta 5D > Sony Alpha A100 > Sony Alpha A550
jirka.ps
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jarak 20. 7. 2010 19:57

Ahoj, kluci díky, ale já už tomu nerozumím. To je celkem nad moje znalosti počítače. Ale díky za informace.
J.
doma: Blue node 2i -> Pro-Ject Pre Box S2 Digital, HYPA H1 => Meze 99 classics, Audeze LCD2C
Jarak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JSzu 21. 7. 2010 00:17

Nainstalovat je na jeden PC samozrejme lze, nejjednodusi zpusob bude nainstalovat jako prvni W NT a potom W 7. Otazkou je, jestli jsou ovladace pro tvuj hardware na W NT, kdyz tak tady napis jaky mas PC, ovladace bych zkusil dohledat.
JSzu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Abox 21. 7. 2010 06:01

On pise, ze teprve bude shanet novy - a jestli mysli novy, tak minimalne zkysne na chipsetu.
Zkousel jsem nedavno na novej PC cvicne nahodit W2k, a taky ani prd.
Nebyl drajvr pro chipset, nevidel integrovanou sit. kartu, USB a video. No a bylo po srande.
Tudyma asi cesta nepovede...

Pise, ze ten SW pouziva tak 5-6 hodin mesicne. To uz by stalo za to, nechat si tam nejakou starou plecku jenom na ten SW, a vic to neresit.
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod oooooooooo 21. 7. 2010 06:32

Disk2vhd jsem opravdu zkoušel a podle diskuze se mně zda že ho nikdo netestl realně a vřele každemu radim at raděj pokud si chce hrat použije něco jineho.Za A pochopitelně to co je na VHD jedine zajimave nevyužijete v připadě cokoliv pod seven ,miněno nižší edice- neboli vhdboot takže pa pa že by proběhl vhdboot třeba XP,za b trvá to je slabé slovo než ho uděla rozdíl ve stovkach procent proti jiným řešením a to je už setsakramentsky znát.Jako kuriosita OK jinak existuje celkem dost free řešení které to umí taky a vyjimečně musím řict lepe než věc od autora zde zminovaná.
Naposledy upravil oooooooooo dne 21. 7. 2010 07:40, celkově upraveno 1
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jirka.ps 21. 7. 2010 10:49

Disk2vhd normálně funguje. Zrovna minulý týden jsem jej zase využil. Bohužel WinXP na původním PC už nefungovaly (chyba HW). Ale převedl jsem je pomocí Disk2vhd na VHD a opravil až tam.

oooooooooo píše:Disk2vhd jsem opravdu zkoušel a podle diskuze se mně zda že ho nikdo netestl realně a vřele každemu radim at raděj pokud si chce hrat použije něco jineho.Za A pochopitelně to co je na VHD jedine zajimave nevyužijete v připadě cokoliv pod seven ,miněno nižší edice- neboli vhdboot takže pa pa že by proběhl vhdboot třeba XP,za b trvá to je slabé slovo než ho uděla rozdíl ve stovkach procent proti jiným řešením a to je už setsakramentsky znát.Jako kuriosita OK jinak existuje celkem dost free řešení které to umí taky a vyjimečně musím řict lepe než věc od autora zde zminovaná.
jirka.ps
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka