Win7 Home - odstranění položky v registru

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod regine 2. 1. 2011 10:17

Při úpravě registru (regedit.exe) pro VirtualBox jsem nechtěně vygeneroval položku Properties (omylem dvakrát zadáno Nový - a jedna z nich se automaticky pojmenovala Properties). Jak odstranit vygenerovanou položku Properties v registru?
Pokud použiji klasicky odstranit, tak se zobrazí:

regine
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 2. 1. 2011 11:05

Na cizich PC - přesněji tam kde nemůžu byt jako jako člen skupiny administrator - což neni totež jako administrator si prostě bootnu livecd s offline registry editorem a vlezu do regu.Popřipadě si kratkodobě admina povolim pomoci něj nebo uAC v regu vypnu dočasně.Par popisů ve foru mam.Neřešim že to jde jinak protože potom posty končí - ja ale nemůžu ani do konzole protože...
Toto je stopro postup pokud můžu prostě jakekoliv livko bootnout co ma offline registry editor.
Superadmin - Administrator jde povolit pomoci konzole - ne vždy,pomocí WINRE - vždy a pomocí triku v regu oklikou pokud už nevím kudy kam.
Opomijim to že jste sice přihlašen jako běžný user ale vubec netušim jak mate pořešen zbytek,běžna elevace se provadí shift+prava myš,nebo regedit do start a prava myš spustit jako,co nasleduje potom je odvisle od nastavení zabezpečení a urovně napřiklad UAC plus toho co ma dělat a kam ma zapisovat věc kterou takto spustim.
Naposledy upravil oooooooooo dne 2. 1. 2011 11:25, celkově upraveno 1
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod regine 2. 1. 2011 11:22

Dík. Mám nový lapťop Lenovo bez instalačních DVD. Takže boot off-line jaksi nemůžu. Potřeboval bych nějaký návod step-by-step (krok po kroku), jak si přidělit právo.
Zkusil jsem přidělit si právo, ale bez úspěchu. Existující nápověda ve Windows 7 Home k přidělení oprávnění je pro laika nepoužitelná, nic neříkající.
Nice Day :-) Hezky den :-)
regine
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 2. 1. 2011 11:23

V tomto případě není tak nesmyslně složitý postup nezbytný.
Stačí nabootovat do nouzového režimu do defaultního účtu Administrator a opravit registr.
Druhou možností je prostě obnovit stav OS ze zálohy nebo z posledního bodu obnovy:
rstrui
pokud je OS čistý, nenapadený exploity.
Btw:
hrátky s registry OS jsou určeny jen pro velmi pokročilé uživatele!
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod oooooooooo 2. 1. 2011 11:28

Kód: Vybrat vše
. Mám nový lapťop Lenovo bez instalačních DVD. Takže boot off-line jaksi nemůžu.

Ale můžeš.Nicmeně raděj se mrkni na můj editovaný post.Kdyby nahodou ti nevyšel postup od MIlana - běžna věc v připadě OEM instalací některých v připadě HOME tak ti postnu step by step
kde jediný rozdíl je v tom že postup dlel Milana - boot do nouzaku a opravovat v regu.Můj Boot do editoru a opravovat v regu.Vyjde to nastejno vtip offline registry editoru je ten že postup funguje vždy a všude.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod regine 2. 1. 2011 11:33

Jak se dostat do nouzového režimu ve Windows 7? Při startu přes F7?
Nice Day :-) Hezky den :-)
regine
Junior

Odeslat příspěvekod brazda.l 2. 1. 2011 11:35

Ano, při startu přes F8.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 4GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+
| HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad R500 2732-7JG
brazda.l
Junior