Zdravím,
máme teď ve firmě kupu nových pc s Windows 7, nejsem příliš nadšen, jak špatně funguje připojování síťového disku po startu počítače. Na většině strojích systém vypíše, že se nepodařilo znovu připojit síťovou jednotku, navíc s BAŤákem, který po startu připojí diskovou jednotku, taky nic moc. Rozkliknutí síťové jednotky obvykle pomůže (nebo ruční spuštění BATu) a jednotka se připojí, ale to není systémové řešení... Jen připomínám, že oprávnění k serveru, který prostředek poskytuje, je v pořádku a korektně nastaveno (běží tu SAMBA na linuxovém serveru).
Zatím jsem to vyřešil tak, že jsem pro uživatelský účet nastavil v profilu domovskou složku připojenou jako síťovou jednotku (v mém případě G:) a chtěl bych se zeptat, co touto domovskou složkou soudruzi programátoři Windows zamýšleli. Já jen potřebuju, aby měl uživatel po spuštění pc dostupnou jednotku G:, ze které načítá specifický program, bez kterého nemůže pracovat. Rozhodně nechci, aby se jakékoliv jiné nastavení programů/systému ukládalo právě do této složky.
Pochopil jsem tedy správně, že se tímto vytvoří jednotka, se kterou může po startu uživatel pracovat, ale do které si sám systém nic neukládá? Narozdíl od běžného připojení síťových jednotek připojených po startu toto FUNGUJE a žádná hláška o chybném připojení síťové jednotky se nekoná.
Díky za vaše zkušenosti a info
(Windows 7 32bit, všechny aktualizace, v podstatě čistý systém)