Zálohování a možnosti

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod H0nzik1 31. 7. 2011 13:43

Dobrý den,

potřebuju zálohovat fotografie v notebooku na externí disk. Chtěl bych aby se všechny fotografie kopírovali i na ten externí disk.

Jenže....ve windows 7 je zálohování na daný interval, jenže já ten externí disk nemám připojený vždy k počítači.

Prostě bych chtěl abych měl fotky v notebooku i na externím disku a když externí disk připojím tak notebook doplní externí disk o nové fotografie.

Děkuji za radu jak toto provést!
H0nzik1
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MiK 31. 7. 2011 14:22

Z free programů se dá se použít Cobian Backup Black Moon. Nastavit úlohu, ale nenastavovat automatické spuštění, odklepnout start ručně. Šikovné je nechat kopírovat pouze nové soubory do stejného umístění jako ostatní, tak se zachová stejné rozložení jako na HDD.
Slušnější výrobci externích disků dodávají k nim rovněž zálohovací utility - nelze je použít?
MiK
Junior

Odeslat příspěvekod Popi 31. 7. 2011 14:27

Pravděpodobně by to šlo provést přes interní nástroje Win7, tedy přes příkaz robocopy s mirror parametrem spouštěným přes plánovač úloh při protokolování určité události, která je zaznamenaná v protokolu událostí.

Bohužel nejsem u notebooku, abych poradil konkrétně, ale třeba i tohle pomůže.
Nebo někdo poradí ozkoušenou aplikaci, která má tyto funkce, ale celé klikací na pár kroků.
..?
Popi
Junior

Odeslat příspěvekod H0nzik1 31. 7. 2011 15:57

On ten disk nebyl externí. Je to notebookový disk a mám k němu rámeček do USB, takže žádný software k tomu nebyl.

Četl jsem o zálohování ve Windows 7 a tam píšou že můžu zálohovat i na externí disk. Ale když to nastavím na neděli 19:00 pustím počítač až v 19:05 a disk připojím až v 19:30, nic se nestane tak mi je to k prdu.
H0nzik1
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Popi 31. 7. 2011 16:03

Jde o to, že ta událost může být připojení externího disku (což je disk připojený po USB), tzn. že čas spuštění by byl relativní.
..?
Popi
Junior

Odeslat příspěvekod H0nzik1 31. 7. 2011 16:15

To by bylo ideální, ale to zálohování ve windows 7 mi nadídne jen pro určitou hodinu a den, právě proto mi to vrtá hlavou proč píšou "můžete zálohovat i na externí disk" když přeci bych musel mít 1) PC zapnutý pořád (respektive v čas kdy je naplánovaná záloha) 2) disk musí být zapojený.....a to se stane málo kdy....a nechci být otrokem PC
H0nzik1
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Popi 31. 7. 2011 16:34

Jak jsem psal, tohle není řešení přes Zálohování a obnovení ale přes Plánovač úloh, který je schopen spouštět aplikace na základě systémové události. Tady by připadal v úvahu právě zmíněný nástroj robocopy, který lze spustit s parametry.

Jakmile připojíš disk, podívej se do aplikace Prohlížeč událostí, měla by tam být zmínka o připojení disku spolu s ID dané události. Něco takového by mělo fungovat.
..?
Popi
Junior