Samovolné vypnutí notebooku (modrá smrt)

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 7. 9. 2012 12:25

zkus se věnovat problému a nereaguj na příspěvky, na který nezvládneš reagovat důstojně...

už tady měl ležet odkaz na minidumpy...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod Allwe 7. 9. 2012 13:18

@MiliNess
event log: http://leteckaposta.cz/159561825
minidump nejde, je tu jediný user co je admin a stejně nejde s nima jakkoliv manipulovat...nevím proč

zeptám se tě ale takhle. Mě hodně zaráží, že problém s freezováním jsem měl už někdy před měsícem, dělal jsem memtesty, RAM v pohodě, testy na HDD se vždy freezli. Tak sem si říkal, že odchází HDD nebo jsou na něm vadný data. No jenže pak freezování zmizelo a všechny testy prošli bez chyby. A teď je to znova to samý. Jestli je to přehříváním, jak je možné, že když sem mu schválně zátápěl tak běžel jako hodinky a teď když na něm 99% času pracuju tak se freezování objevilo znova? Může se takhle projevovat vadný HDD?
Allwe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 7. 9. 2012 14:29

Klidně může odcházet základní deska.
pro Milana jsou všechny NTB křápy a k tomu všechny procesory Intel, takže si to neber.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MiliNess 8. 9. 2012 00:09

Soubory ze složky Windows\Minidump nejprve přesuň/zkopíruj např. do dokumentů, pak je tam zaRARuj a upni.

-- 8. 9. 2012 00:11 --

kejki3 píše:Klidně může odcházet základní deska.
pro Milana jsou všechny NTB křápy a k tomu všechny procesory Intel, takže si to neber.

U většiny (tzv. herních) NTB bych s tím souhlasil, procesory Intel naopak prosazuji.
Když PC na hry, tak jedině desktop. Technologie zatím není tak daleko, aby se dalo vyrobit něco extra výkonného, co se dá uchladit malililinkatým ventilátorečkem (s vyjímkou ponoření NTB do kapalného helia nebo provozování v tornádu).
NTB patří do kanclu.

-- 8. 9. 2012 00:26 --

Jestliže byla u pádu, který je zaznamenán v event protokolu platná MCA hodnota, pak se jednalo o chybu při přístupu k vyrovnávací paměti L0 procesoru. Tedy interní chybu procesoru.
Může to tedy být opravdu způsobeno přehříváním CPU.
Až mi upneš ty dumpy, spusť HeavyLoad a Hardware Monitor. V HeavyLoad spusť zátěžový test, po 10 min udělej screen Hardware Monitoru a hoď ho sem.
Hardwarová nezávislost znamená, že to neběží na žádném počítači.
MiliNess
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Allwe 10. 9. 2012 12:50

tady máme minidump: http://leteckaposta.cz/522503120

ted jdu zkusit heavyload
Allwe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Allwe 10. 9. 2012 16:09

screen HWMonitoru:
Přílohy
HWMonitor.PNG
HWMonitor.PNG (36.68 ) Zobrazeno 1671 krát
Allwe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MiliNess 10. 9. 2012 21:51

Dvakrát chyba WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR - BUSL0_SRC_ERR_M_NOTIMEOUT_ERR - chyba interní sběrnice CPU.
To pro tebe vůbec nevypadá dobře.
CPU P8700 má max. provozní teplotu 105°C. 77°C ho tedy nemůže rozházet.
Otázka je, zda není průser těch 79°C na chipsetu. To by výše uvedené chyby způsobit mohlo.
Doporučuji vyčistit, pořídit nějakou chladící podložku a pokud se chyby budou opakovat, tak jedině servis. Pak to bude závada procesoru nebo základní desky. Nedávno jsem se setkal s počítačem, kde tuto chybu způsobovala právě chyba základní desky.
Jestli to máš v záruce, vůbec to neřeš a reklamuj. Na základě WHEA chyb ti to musí každý solidní prodejce vyreklamovat.
Hardwarová nezávislost znamená, že to neběží na žádném počítači.
MiliNess
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Allwe 19. 9. 2012 14:29

Bohužel už v záruce není. Minulý rok na podzim, měsíc před vypršením záruky mi odešel harddisk a větráček. V servisu mi to vyměnili.

nicméně k tomu problému, už je to mnohem lepší, poslední týden nedošlo k žádnému freezu ani bsod. Testy na HDD už taky projdou, předtím se přitom vždycky freeznul. Pracuju na něm pořád stejně, zkoušel sem ho v zátěži, pouštěl náročný hry a v pohodě. Všiml jsem si ale, že ještě když se vypínal tak většinou proto, že najednou vyskočila teplota jednoho jádra na 103-105 stupňů a větrání nestihlo zareagovat zvýšením otáček. A když se freeznul tak větrání téměř neběželo až po freezu se rozjelo na chvilku a pak zase snížilo na minimální otáčky.

je to zvláštní, je tam nový větrání a hdd, notebook jsem vždy používal na stole, podložený knížkou aby lépe proudil vzduch. Jako kdyby se zapínalo "*****ítko" který říká "korporátní model spotřební elektroniky chce aby sis koupil nový notebook tenhle už máš moc dlouho a my chceme tvoje prachy"
Allwe
Kolemjdoucí

Předchozí stránka