Přizpůsobení funkcí hlavního panelu Windows 7

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Mastegl23 22. 1. 2014 13:24

Zdravím,
dokázal by mi prosím někdo poradit s následujícími třemi "problémy", které mám s hlavním panelem ve Windows 7?

1) Často mám zapojené dva monitory. Hlavní, na kterém mám pracovní plochu, hlavní panel se spuštěnými programi a na kterém pracuji. Poté mám menší doplňkový monitor, na kterém mám odložené nepodstatné věci (přehrávač, online komunikaci apod.). Často se potřebuji rychle dostat k věcem na ploše a tak použiji tlačítko "Zobrazit plochu" na hlavním panelu. To mi ale minimalizuje i vše na druhém monitoru. A to nechci. Je nějaká možnost, jak toto tlačítko nastavit, aby fungovalo jen pro primární monitor?

2) Sice je možné přesouvat pořadí spuštěných programů na hlavním panelu, nemohu ale přesouvat pořadí "oken" v rámci jednoho programu (např. více oken prohlížeče, excelu, apod.). Lze toho nějak docílit? Abych si mohl přesouvat i pořadí oken v rámci jednoho programu?

3) Lze nějak na druhý monitor umístit obdobu hlavního panelu? Na kterém by byly pouze programy spuštěné na tomto monitoru? Aby se mi nemíchaly do pracovních programů na hlavním panelu na primárním monitoru?

Snad jsem to popsal srozumitelně a děkuji předem za případné vaše reakce.

-- 22. 1. 2014 13:36 --

Tak 3. bod se mi podařilo vyřešit pomocí programu Dual Monitor Taskbar:

http://sourceforge.net/projects/dualmonitortb/

Zobrazí na druhém monitoru hlavní panel a dokonce si na něj vytáhne i programy, které jsou otevřeny na druhém monitoru. Super. Zbývá vyřešit tedy body 1 a 2...
Když chodíš po vejcích, neskákej.
Mastegl23
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 22. 1. 2014 13:44

dvojku si vyřeš Taskbar Tweakerem...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod Bari007 22. 1. 2014 13:50

Jedničku by měla řešit klávesová zkratka WIN+M. WIN+SHIFT+M ti opět aplikace maximalizuje zpět. Pro více zkratek koukni na http://www.shortcutworld.com/en/win/Windows_7.html
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mastegl23 22. 1. 2014 13:52

Super, díky! Funguje skvěle :-) Položky jednoho druhu jdou přesouvat a zároveň jde nastavit, aby se nové otevíraly pořád hned vedle a ne až na konci hlavního panelu, tak jsem si to představoval. Díky ještě jednou.

Tak už zbývá vyřešit jen bod č.1 Našel jsem nějaké programy, které to umí na klávesovou zkratku, ale já bych rád, aby to fungovalo na to klasické tlačítko vpravo dole na hlavním panelu... jsem tak zvyklý na zautomatizovaný pohyb myší rychle doprava dolů a klik...
Mastegl23
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 22. 1. 2014 14:01

Co jsem na tom win+m nepochopil? Mam na monitoru 1 dany chrome. na monitoru 2 operu. at jsem v kteremkoliv z nich tak win+m mi shodi oboje.
(na monitoru 2 nemam taskbar)
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mastegl23 22. 1. 2014 14:04

Mě to win+m funguje správně (tedy jen pro jeden monitor), ale jak jsem psal, u této funkce jsem navyklý na to gesto myší a klik na tlačítko vpravo dole, proto hledám, jak jeho funkci upravit.
Mastegl23
Junior

Odeslat příspěvekod Elara 6. 2. 2014 09:21

Úplně to sem nepatří, ale mám problém, co s nabídkou Start souvisí. Spustím třeba Malování anebo Word, a když pak chci uložit výslednou práci přímo na C:, nebo na podobné místo, nemohu, protože daný program není spuštěn s autorizací Správce. Znáte to, spustíte třeba instalaci, a musíte ji spustit Jako správce (tlačítko se žlutomodrým štítem) aby to vůbec šlo.

A když chci zapsat třeba dokument z Wordu, taky mi to napíše, že pro přístup do daný položky (nejčastej C:) nemám povolení správce.

Jak toho zástupce upravit, abych to povolení měl permanentně? Jako Admin jsem přihlášen, ale na toto to nemá vliv.
*Lihovou fixu z natřeného plechu odstraníš brzdovou kapalinou, ale nezapomeň ji omýt vodou, protože by začala leptat i původní nátěr.
*Fleky od měděnky odstraníš 5mm tlustými plátky citronu, položenými na dané místo přes noc - odzkoušeno na oblečení.
Elara
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 6. 2. 2014 09:25

výchozí složkou pro ukládání čehokoliv je složka uživatelských dokumentů, kam práva zápisu máš, tak nevracej moderní OS do roku 95...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod Elara 6. 2. 2014 09:40

Idkyž jsempřihlášen jako Admin (jsem jediný profil na počítači, tudíž výchozí účet je vždy admin) tak to prostě vždy napíše že pro přístup na C nemá oprávnění. A já to chci dávat na C, ne do dokumentů.
*Lihovou fixu z natřeného plechu odstraníš brzdovou kapalinou, ale nezapomeň ji omýt vodou, protože by začala leptat i původní nátěr.
*Fleky od měděnky odstraníš 5mm tlustými plátky citronu, položenými na dané místo přes noc - odzkoušeno na oblečení.
Elara
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 6. 2. 2014 10:15

Elara:
1) Fatální technická chyba:
Elara píše: uložit výslednou práci přímo na C:

To jsou neblahé zvyky z dětských verzí OS.
Do systémového/bootovacího disku se nic nezapisuje.
2) Fatální bezpečnostní chyba:
Elara píše: jsempřihlášen jako Admin

= extrémně nebezpečné.
Admin účet slouží jen k instalaci nízkoúrovňového sw.
Co s tím?
(1) Nauč se pracovat s moderními OS pomocí objektového přístupu = práce s knihovnami, ne se soubory. Prostuduj si:
http://windows.microsoft.com/cs-cz/wind ... /libraries
(1) Znovu si přečti radu Kernela:
kernel_panic [passed] píše:výchozí složkou pro ukládání čehokoliv je složka uživatelských dokumentů, kam práva zápisu máš, tak nevracej moderní OS do roku 95...

(2) Vytvoř účet s právy skupiny USERS, např. v profi edicích OS pomocí modulu GUI:
Kód: Vybrat vše
lusrmgr.msc

a pracuj výhradně jen v tomto účtu.

Btw:
jsi v nesprávném threadu.
S původním dotazem
Přizpůsobení funkcí hlavního panelu Windows 7

Tvůj dotaz nijak nesouvisí.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Elara 6. 2. 2014 10:30

Souvisí částečně, jde o projev faktu, že mi spuštění programu z nabídky Start neumožní (nenabídne) možnost spustit jej s právy Admin.

Jaký bezpečností fail je, když běžně používám výchozí účet? Kupříkladu, podle tvé rady, bych si nainstaloval nový SW, a pak bych se musel přepřihlásit na běžný User účet. To mi přijde neefektivní.
Elara
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 6. 2. 2014 10:43

Opět OOO.
Běžně
Milanr1 píše: k instalaci nízkoúrovňového sw

dochází jen při primární konfiguraci OS. Tj. v prvních hodinách existence PC.
Později jen výjimečně.

Nauč se pracovat v OS bezpečně.
Jinak budeš záhy postiženým tazatelem v této sekci:
forum-927/Viry-a-bezpecnost.html

To si snad děláš PR.Dell, ne? :-D
Elara píše:pak bych se musel přepřihlásit na běžný User účet.

Přepnutí mezi účty je v optimalizovaném OS otázkou sekundy.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Elara 6. 2. 2014 10:55

Tak hele, třeba ségra na mám Noťasi, který rovněž používá Win7, třeba hraje některé free Steam hry, a když sem pro ni udělal účet bez administrace, tak neustále to bylo "pro stažení aktualizace potřebujete administrativní práva".

Práce na User účtu je značně impotentní, skvělá tak možná pro sekretářky, co na tom umějí jen psát, ale jakmile chceš hrát i obyčejné hry, tak ihned nastane problematická situace.
Elara
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 6. 2. 2014 10:58

Hry apod. běžný sw nemá proč vyžadovat admin práva.
Pokud se to děje, má to dva důvody:
1) sw je chybně naprogramovaný;
2) sw je nebezpečný, např. infikovaný.
=> v každém případě takový sw nepoužívat!
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Elara 6. 2. 2014 11:43

Nevěřím, že by oficiální zboží od Valve bylo infikované anebo odfušované.
Elara
Junior

Další stránka