Modrá smrt, diagnostika paměti i disku OK

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod mobilcarl 9. 7. 2014 22:47

Zdravím Vás hoši,

před časem mi notebook začal házet modrou smrt a jelikož jsem již nějakou chvíli uvažoval o reinstallu, tak jsem tak rovnou učinil. Problém je, že chyba se neodstranila. Zkusil jsem tedy přes win diagnostikovat pamět i zkontrolovat chyby na disku. (vše v pořádku) SSDlife mi hlásí 98%.

Po cca hodině používání se ale notebook celý zaseká, po chvíli modrá obrazovka a hotovo. Při spouštění nemůže najít ale W7, pokud ale restartuji, následuje obrazovka s otázkou zda W spustit normálním způsobem.

Jinak mám W7 HP 32 bit, SSD (crucial M4 64gb). 3GB Ram, Core2Duo (2,53ghz) s IGP intel 4500MHD.

Prosím o nějaký návod, jak bych mohl najít, co zlobí. Bohužel jsem takový BFU, takže jediné co vím je, že budete chtít asi výpis z dumpu, ale tak nějak netuším jak ho dostat. Potřeboval bych najít někde návod jak pro 2 leté dítě.

Předem díky za ochotu :)
Dell E6400 (P8700, 2GB, Crucial M4 64GB, intel 4500Mhd) + dock + 23" IPS
mobilcarl
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 10. 7. 2014 10:33

Tak prvně bych to viděl na RAM nebo SSD.

RAM - UBCD -> Memtest86+ minimálně přes noc.
SSD - tam je problém s diagnostikou. Začal bych tím jaký tam máš FW, pokud se nepletu měli M4ky problém potom co naběhají 5184 hodin :D
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod mobilcarl 10. 7. 2014 10:43

hmmm, mám 5984h. Já bych to taky viděl na SSD, ale co já vím, sám víš jakej jsem noob :-D Ten memtest normálně ve windows nebo nabootovat mimo? Ježiš tak mě to štve, měl to být vymazlený notebook a ne padající herka :-D

EDIT: Jinak složku C:Windows/Minidump jaksi nemám. Což zřejmě momentálně znamená, že problémem není modrá smrt, ale dost možná samotný ssd, že? Setkal se s tím někdo?
Jinak FW M4ky je 0009
Naposledy upravil mobilcarl dne 10. 7. 2014 10:52, celkově upraveno 1
mobilcarl
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 10. 7. 2014 10:51

Aktualizace FW to vyřeší.

Mrkni se jakou máš verzi a potom něco vymyslíme.

Vidíš to měl jsi koupit mou T420ku :P :D
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Milanr1 10. 7. 2014 10:52

Dobrý postřeh:
Python.p píše:Tak prvně bych to viděl na RAM nebo SSD.
jaký tam máš FW

Co s tím?
1) Ověř verzi firmwaru SSD.
Nejrychleji pomocí wmic:
Kód: Vybrat vše
diskdrive get caption,firmwarerevision

2) Stáhni novou verzi pro svůj typ SSD ve formátu iso:
http://www.crucial.com/usa/en/support-ssd-firmware
3) Vytvoř bootovací médium.
4) Připoj PC k UPS (pokud už není).
5) Nabotuj z vytvořeného bootovacího média.
6) Flashuj.
7) Otestuj.
Naposledy upravil Milanr1 dne 10. 7. 2014 10:52, celkově upraveno 1
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mobilcarl 10. 7. 2014 10:52

Tenkrát bych ji koupil, když bys tam měl alespon štítek s Widlema :-P btw: FW je 0009
Už koukám na nějaký tutorial na YT, opravdu to vypadá, že FW 0001.0002 a 0009 jsou problémové. Zkusím updatovat a pak dám vědět. Díkes :)
mobilcarl
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 10. 7. 2014 12:19

ber v potaz, že změna firmware MŮŽE končit prázdným diskem...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod mobilcarl 10. 7. 2014 15:04

V potaz jsem to vzal, ale jelikož jsem měl nahozenou čistou instalaci a data zálohovaný na jiném disku + ty důležité na cloudu, tak v pohodě. Jinak disk jsem flashnul respektive mám teď FW 070H, tak uvidíme, zda problém přetrvá nebo se to nevyřeší. Nevím úplně jak bych testnul SSD, jak jsem říkal, většinou jsem čučel na nějaké streamované video, fotbal apod. a po cca hoďce nastal sek a pak restart. Uvidíme, každopádně zatím všem díky za pomoc. Vím jak se cítíte, je to jak učit dítě abecedu :-D

EDIT: nechci to zakřiknout, ale zatím to vypadá, že je problém odstraněn. Takže poklona pánové, hlavně tobě Jirko. Btw: s tím Dellem mi to ale občas přijde jako utrpení, starý dobrý HP bylo nepřekonatelné a těším se až se k té značce vrátím :-P
mobilcarl
Junior