Windows 7 vs Windows 8.1

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Bespi_ 11. 7. 2014 12:50

Terminator3: Presne.
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 11. 7. 2014 13:10

Ellesmérys: nechci moc rejpat, ale myslel jsem ze si veci shiji, jakoze od slova hnit - neboli tlet. A ne schniji jakoze chnit...

Obrázek

Sorry, ale takhle vystizny cesky obrazek jsem nenasel... :/
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod oooooooooo 11. 7. 2014 13:16

fastboot ma nemilou vlastnost kvuli ktere se tady ve foru už objevila hromada lidí,je krajně vhodne ho vypnout při kombinaci některyho multibootu protože nasleduje nevyžadana kontrola disku a ztrata dat,navic standartni způsob jeho vypnutí to ta uplně neřeší.MS STORAGE tym co celkem vtipně okecaval - fakt je ten že je to celkem problem..
Za mně ps v5,některy jeho novy funkce na staršim pod sedmama nedostanete,jenže to zase nezajima prakticky nikoho jinyho,jinak nic co by mně uchvatilo,dotykovej monitor v dohledne době neplanuju,stači bohatě v multibootu.Počkam na dalši pokus,pokud tam bude POSUN tak nasadím jako hlavní,zatim není důvod.
Naposledy upravil oooooooooo dne 11. 7. 2014 13:21, celkově upraveno 1
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Python.p 11. 7. 2014 13:18

Vubec to neni problem! Nabootujes o 4s rychlejc !
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod oooooooooo 11. 7. 2014 13:25

Mno ja nechtěl tento argument nějak zesměšnovat,ušetřit za měsic minutu neni pro mně až tak kličové,pro mně je kličové že nemusim zbytečně nalivat VHD kvuli teto mile futurce,pokud pro někoho to kličove je,jinak by to ani nezminoval, ano budiž,každej je nějakej.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bespi_ 11. 7. 2014 13:35

Python.p : Tomuhle se uz musim smat. Jako obvykle, dojdou argumenty zacne se resit cestina :D

oooooooooo: No a co tak se fast Boot vypne. Sem to taky psal ze na nekterych PC je to nutnost. Kazdopande u me vypnuti fastBoot ma vliv cca 1s, ale start Win 8.1 je za 5s a start Win 7 2 minuty, pri nainstalovanem stejnem SW. A to nemluvim o tom, ze Win7 trpi problemem postupneho zpomalovani zatimco u Win 8/8.1 k tomu prekvapive nedochazi.

Ale tohle fakt nema cenu resit. Nevim proc se vsichni porad dohadujete o jedne jedine vlastnosti. Je to uz smesne.
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 11. 7. 2014 13:41

Mě argumenty nedošli, ale nemám potřebu to tady někomu cpát, kor když je to fanatickej W8(.1).

Argumenty tu jsou, vy jste je nevyvrátili, není co řešit.

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Abox 11. 7. 2014 13:44

Jestli ti W7 startuji 2 minuty, tak je neco spatne. Nemyslim tim z hibernace, ale z vypnuteho stavu.
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod soban 11. 7. 2014 13:55

Já mám fast boot vypnutej protože když ho nechám zapnutý tak nemůžu zapisovat z linuxu na oddíl s windows - jsou tam nedokončené zápisy a pod...

To jestli OS naběhne za 5s nebo 10s je mi ukradené - kolikrát se pouští PC? U mě tak dvakrát denně a pokud vím že k němu půjdu za hodinu tak ho uspím a je jedno zda je to desktop nebo NT.

Spotřeba? Kolik zařízení máš doma pořád pod proudem? A i blbé PC když je vypnuté tak zdroj +5V SB je pořád funkční a něco žere a jestli to žere 0,5W a nebo 0,7W už je jedno.

PS. Dnes jsem pustil NT a linux naběhl za 2s kurnik to jsem se leknul a já ho blbec měl uspaný přes celou noc a byl vypnutý z elektřiny a ani neužral z baterky :-) tak rychlý start jsem ještě nezažil :-))

A pokud někdo chce OS na hry tak w7 a proč protože jak říkám hromada her je pro w7 - kolik her je pro w8? Samozřejmě můžou fungovat pod w8 a taky nemusí a proč si mám přidělávat problémy.....

Samozřejmě pokud míním nakupovat pouze nejnovější hry tak je jasné že můžu použít nejnovější OS, ale pokud mám něco staršího (proč bych si nemohl hrát starší hry) tak můžu u nejnovějšího OS narazit.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bespi_ 11. 7. 2014 14:30

Bespi_ píše:Ale tohle fakt nema cenu resit. Nevim proc se vsichni porad dohadujete o jedne jedine vlastnosti. Je to uz smesne.

Tohle vazne nema cenu ... . Porad dokolecka jedna vlastnost.
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod Big Muscle 13. 7. 2014 13:44

Bespi_ píše:oooooooooo: No a co tak se fast Boot vypne. Sem to taky psal ze na nekterych PC je to nutnost. Kazdopande u me vypnuti fastBoot ma vliv cca 1s, ale start Win 8.1 je za 5s a start Win 7 2 minuty, pri nainstalovanem stejnem SW. A to nemluvim o tom, ze Win7 trpi problemem postupneho zpomalovani zatimco u Win 8/8.1 k tomu prekvapive nedochazi.

Tohle je přesně ten fanatismus, kterého jsem si všimnul vždycky s příchodem nové verze Win. Nová verze může být lepší než předešlá, ale převažujou výhody nad nevýhodami? V čem je nová verze řádově lepší? Jsou nové funkce skutečně revoluční, nebo uspokojí pouze nepatrné množství uživatelů? Téměř vždycky to skončí u jmenování takových kravin jako je rychlost spouštění. A když už dojdou argumenty, tak se aspoň musí pošpinit předchozí verze nějakým nesmyslem jako že předchozí verze startuje 2 minuty nebo trpí nějakým postupným zpomalováním :roll:

Sranda je, že s každou novou verzí se objevujou stále ty stejné nesmyslné argumenty, proč je ta nová lepší a ta stará špatná. Přitom 99% z těhle lidí, kdybych nainstaloval do PC jiný vzhled a řekl jim, že to je ta nová verze, tak tomu budou věřit a rozdíl stejně nepoznají :hm
Big Muscle
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BLIzZard--cz 13. 7. 2014 14:14

Python.p píše:Ellesmérys: nechci moc rejpat, ale myslel jsem ze si veci shiji, jakoze od slova hnit - neboli tlet. A ne schniji jakoze chnit...

Obrázek

Sorry, ale takhle vystizny cesky obrazek jsem nenasel... :/

Python, nechci moc rýpat (ale jak vidím ten obrázek, nemohl jsem si to odpustit :-)) ), ale tvoje HOLD je také velmi známé, už jsem to kdysi připomínal, ale ještě v dobách módování to bylo velmi rychle smazáno.
56x jsi skládal HOLD :-)) search.php?keywords=hold&terms=all&author=Python.p&fid%5B%5D=1793&sc=1&sf=all&sr=posts&sk=t&sd=d&st=0&ch=300&t=0&submit=Hledat .. a stále skládáš.
AMD RYZEN 7 9800X3D | ASUS ROG B650E-F | GIGABYTE RTX 4080 EAGLE OC 16GB @ 2820/23400MHz | Kingston FURY 64GB @ 6000MHz, CL30 | KC3000 | Corsair HX1000 | be quiet! PB 500 FX | OLED 240 Hz QHD 27 LG Display
A6 3.0 BiTDI, 313 koní, 650 Nm, 0-100 za 5,1s
BLIzZard--cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod r34ktor 13. 7. 2014 14:17

Nejlepší bude, když si to dotyčný na stávajícím PC (nebo ve virtuálu) W8 sám odzkouší.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod oooooooooo 13. 7. 2014 14:25

postupne zpomalovani je co?za mesic,za rok,za 3 roky,pri 50ti programech a to totoznych na obou os nebo jak?
ti co maji w8 rok a w7 se jim zpomalily po 3 letech nereagujte.ti kterym se w7 chovaji nestandartne, viz bespi,on bude vedet na co narazim,taky prosim nereagujte.ti co maji srovnáni viz styl výše a jsou schopni ho exaktne popsat tak sem s ním.exaktně prosim zdůraznuji..
a nastalo velke ticho
jezis ted koukam ze bespimu mimo jinych veci co ma v w7 rozdrbanych trva start 2 minuty.inu i takovi mají potřebu se vyjadřovat k vlastnostem a funkcím os,evidentne jim nedoslo že za poloviční dobu nejpozději maji minimalne už mit za sebou nejen najezd a koukat na plochu ale i dělat.asi se zas dovím o bespi edition w7 s tim ze je to normální standartni stav..
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod soban 13. 7. 2014 14:54

Já jsem teď kupoval nový NT a taky jsem si říkal jsou w8 tak tam chci to nejnovější abych to neměl hned zastaralé, ale teď celkem lituji.

Jinak pro normální práci tam mám linux, a windows na dva programy na diagnostiku pro auta a hry.

A w8 nejsou špatné a mají ale nedodělky w8.1 jsou lepší a problémy - nefungují tam starší hry (a nebudu kupovat novinky staré mi stačí ještě že mám na desktopu 32b visty) a třeba pro kabel k diagnostice je tam převodník USB - COM port a ve starších windows fungoval OK v W8 nefunguje ovladač od výrobce nepodporuje starší čip a w8 taktéž, až po dlouhém hledání na internetu jsem našel ovladač který někdo vydoloval z dema w8 nebo odkud a který funguje - stará verze.

Ano dokážu pochopit že z w8 nebudou podporovat analogový joistick který se připojoval ke zvukovce když dnes je vše na USB ale že nepodporují převodník USB ->COM port jenom proto že uvnitř je starší čip (přitom ten čip se neliší od novějšího v žádných zásadních věcech dokonce má stejné označení pouze na konci je přidané písmenko) co budou dělat ti co mají starší telefony a mají k tomu kabel se starším čipem....

A tak stejné je to na hry, mám převážně hry pro w7 tak pořídím OS pod kterým budou fungovat tj w7 kde je funkčnost zajištěná a pokud mám na veškerý HW ovladače není co řešit.

Pokud budu mít hry převážně pro w8 tak pořídím w8.

A jak říkám to jak je OS starý nic nevypovídá, důležitá je funkčnost - kolik věcí dnes ještě běží na MS-DOSU který už nemá podporu? Například v autobusu ty počítače :-) i když teď tam montují novější s dotykovým displejem a co myslíte že tam je za OS? Poradím v hlavním PC je windows XP a v LCD displejích je linux :-)
Naposledy upravil soban dne 13. 7. 2014 15:11, celkově upraveno 1
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka