Já jsem teď kupoval nový NT a taky jsem si říkal jsou w8 tak tam chci to nejnovější abych to neměl hned zastaralé, ale teď celkem lituji.
Jinak pro normální práci tam mám linux, a windows na dva programy na diagnostiku pro auta a hry.
A w8 nejsou špatné a mají ale nedodělky w8.1 jsou lepší a problémy - nefungují tam starší hry (a nebudu kupovat novinky staré mi stačí ještě že mám na desktopu 32b visty) a třeba pro kabel k diagnostice je tam převodník USB - COM port a ve starších windows fungoval OK v W8 nefunguje ovladač od výrobce nepodporuje starší čip a w8 taktéž, až po dlouhém hledání na internetu jsem našel ovladač který někdo vydoloval z dema w8 nebo odkud a který funguje - stará verze.
Ano dokážu pochopit že z w8 nebudou podporovat analogový joistick který se připojoval ke zvukovce když dnes je vše na USB ale že nepodporují převodník USB ->COM port jenom proto že uvnitř je starší čip (přitom ten čip se neliší od novějšího v žádných zásadních věcech dokonce má stejné označení pouze na konci je přidané písmenko) co budou dělat ti co mají starší telefony a mají k tomu kabel se starším čipem....
A tak stejné je to na hry, mám převážně hry pro w7 tak pořídím OS pod kterým budou fungovat tj w7 kde je funkčnost zajištěná a pokud mám na veškerý HW ovladače není co řešit.
Pokud budu mít hry převážně pro w8 tak pořídím w8.
A jak říkám to jak je OS starý nic nevypovídá, důležitá je funkčnost - kolik věcí dnes ještě běží na MS-DOSU který už nemá podporu? Například v autobusu ty počítače

i když teď tam montují novější s dotykovým displejem a co myslíte že tam je za OS? Poradím v hlavním PC je windows XP a v LCD displejích je linux