Windows 7 vs Windows 8.1

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod oooooooooo 13. 7. 2014 15:32

re:offtopic
bacha na něj čiha za rokem,naštěsti pokud tady může byt přimo od redakce tyden co tyden best off,kde jde jenom o recyklaci a kliky tak flame může byt přijemné osvěžení
Nicmeně k věci - nejde o to jestli w8, 8.1 ano nebo ne,s novým strojem proč ne,je to fuk,přinese to kulové - nic extra vyznamneho noveho,něco naopak bude chybět ale u novyho stroje je to tak nějak skoro fuk.
Jina situace je jestli by zastance nutnosti přechodu byl ochoten vražet penize do samotne licence - při existenci w7 na tomtež stroji.Novej s w8 proč ne - na starej s w7 proč proboha?
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod oooooooooo 13. 7. 2014 16:07

Re:Dockalacek
Jistě - koneckoncu na vitezstvi se nehraje je to jenom nazor a nazor kterej je proste podlozenej nekterejma faktama.Nekdo jinej ma obracenej nazor a podlozi ho taky faktama,nebo rekne svuj nazor ale s faktama je to uz slabší.žadny drama - jedničky a nuly...
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod soban 13. 7. 2014 17:16

I na starý stroj klidně i W8 pokud mám SW s podporou W8, ovšem pozor on chtěl OS pro hry a kolik her je pro W8?

Určitě má většinu her pro XP, visty, 7 a pod..... takže volím optimální OS pro tyto hry a to W8 nejsou.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bespi_ 13. 7. 2014 17:41

oooooooooo: Windows 7 nemusi byt rozdrbane aby startovaly 2 minuty. Na to staci originalni instalace na nove koupenenem PC, ale takove drobnosti si nekdo jako ty nema sanci vsimnout.

Na pracovnim PC mi Windows nabihaji jeste mnohem dele a neni to tim ze by byly rozdrbane. Ale to je mimo tve chapani, to uz dobre vim.

soban: Boze pokud hra neni pitome udelana tak bezi i hra pro Win 98 na Win 8.1 . Mnohe problemy proc neco nejde jsou vylozene blbiny co vznikly lenosti, blbosti a nebo umyslem omezit fukcnost. Nektere hry vyzaduji spoustet pod adminem, nektere vyzaduji upravit barevnou paletu, prepsat nejaky radek v konfiguraci, nakopirovat nejake soubory do urciteho adresare, doinstalovat neco do systemu, ... . Her co opravdu nejdou je malo. Ti co maji problemy tak maji vetsinou nelegalni verze. Obcas za to muze nejaka pitome DRM, ale ty delaji problemy casto i na OS pro ktere je to urcene.
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod Flash.st 13. 7. 2014 17:52

soban píše:Já jsem teď kupoval nový NT a taky jsem si říkal jsou w8 tak tam chci to nejnovější abych to neměl hned zastaralé, ale teď celkem lituji.

Jinak pro normální práci tam mám linux, a windows na dva programy na diagnostiku pro auta a hry.

A w8 nejsou špatné a mají ale nedodělky w8.1 jsou lepší a problémy - nefungují tam starší hry (a nebudu kupovat novinky staré mi stačí ještě že mám na desktopu 32b visty) a třeba pro kabel k diagnostice je tam převodník USB - COM port a ve starších windows fungoval OK v W8 nefunguje ovladač od výrobce nepodporuje starší čip a w8 taktéž, až po dlouhém hledání na internetu jsem našel ovladač který někdo vydoloval z dema w8 nebo odkud a který funguje - stará verze.

Ano dokážu pochopit že z w8 nebudou podporovat analogový joistick který se připojoval ke zvukovce když dnes je vše na USB ale že nepodporují převodník USB ->COM port jenom proto že uvnitř je starší čip (přitom ten čip se neliší od novějšího v žádných zásadních věcech dokonce má stejné označení pouze na konci je přidané písmenko) co budou dělat ti co mají starší telefony a mají k tomu kabel se starším čipem....

A tak stejné je to na hry, mám převážně hry pro w7 tak pořídím OS pod kterým budou fungovat tj w7 kde je funkčnost zajištěná a pokud mám na veškerý HW ovladače není co řešit.

Pokud budu mít hry převážně pro w8 tak pořídím w8.

A jak říkám to jak je OS starý nic nevypovídá, důležitá je funkčnost - kolik věcí dnes ještě běží na MS-DOSU který už nemá podporu? Například v autobusu ty počítače :-) i když teď tam montují novější s dotykovým displejem a co myslíte že tam je za OS? Poradím v hlavním PC je windows XP a v LCD displejích je linux :-)

Na W8.1 teď, když je čas hraju Warcraft 2 což je dost stará hra a funguje na nich i Starcraft 1, takže ve starých hrách moc problém není (záleží na hře ale obecně s dobře udělanou hrou problém nebude ).

Převodník USB -> COM na programovaní 8051 funguje bez problému (nebyl to úplně starý převodník ale nejnovější také nebyl)

Jinak diskuze na téma Windows 7 vs Windows 8.x mi přijde jako bezpředmětný flame, protože to stejně nikam nevede...
Flash.st
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 13. 7. 2014 18:50

re:bespi tvoje podivne pribehy s chovanim w7 ktere povazujes za standart uz jsem cetl i v jinych threadech.
c2d e5200 stara sunka procak,chipset,pameti,disky..od zapni po pracuji cca 50 vterin.tvoje dve minuty je ponekud spatně.
Naposledy upravil oooooooooo dne 13. 7. 2014 19:30, celkově upraveno 1
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Big Muscle 13. 7. 2014 19:00

Bespi_ píše:oooooooooo: Windows 7 nemusi byt rozdrbane aby startovaly 2 minuty. Na to staci originalni instalace na nove koupenenem PC, ale takove drobnosti si nekdo jako ty nema sanci vsimnout.

Na pracovnim PC mi Windows nabihaji jeste mnohem dele a neni to tim ze by byly rozdrbane. Ale to je mimo tve chapani, to uz dobre vim.

Jenže tohle je jenom nesmyslný trolling. Je totiž zajímavý, že Win7 blbnou jenom těm, co za každou cenu obhajujou Win8. A až přijde Win9, tak ti stejní budou trollovat, jak Win8 blbne. Vtip je ten, že tady v diskuzích na živě jsem se setkal už i s lidma, kteří po vydání Win8 obhajovali, jak jsou oproti Win7 rychlé. Když pak vyšly Win8.1, tak najednou přiznali, že ty Win8 měly asi chybu a Win8.1 už jsou opravdu rychlé :tleskani

A v podstatě i já můžu říct úplný opak, jak mi Win7 startujou do 15 sekund a navíc jsem se setkal s Win8, které startovaly snad půl roku.

A ono už to bylo vidět s Vistou. Ti, co tenkrát obhajovali Vistu, tak na diskuzní fórech plácali, jak je skvělá, že startuje do pár vteřin. V reálu to bylo tak, že i na výkonných strojích Vista startovala několik minut...
Big Muscle
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bespi_ 13. 7. 2014 19:34

oooooooooo, Big Muscle: Uz se fakt musim smat. Asi zijete v jinem svete nez ja.

Pokud ma nekdo vyvojarsky stroj s hromadou doinstalovanych sluzeb a aplikaci tak proste nabiha dele nez nejake domaci PC ci kancelarsky stoj, kde jsou jen bezne uzivatelske veci a to at je tam jakykoliv OS. Ale psat to lidem co vzdycky za kazdou cenu vybiraji jen co se jim hodi nema cenu.

Mimochodem nepsal jsem nic o tom ze je Win7 spatny system, ani jsem nepsal o tom ze mi nejak blbne. Stejne tak nepovazuji Vistu za spatny system, ale Win 8 je obecne lepsi a Win 8.1 ma dalsi vylepseni (tj. najdou se i vlastrnosti ve kterych je horsi), ale zaslepenci to proste nepochopi, protoze nechteji. A ano v dobe kdy prisla Vista tak jsem ji obhajoval, protoze to byl oproti XP velky pokrok. Ostatne Win7 jsou jen doladena Vista.

To ze se Windows postupne zpomaluji i kdyz se do nich nic neinstaluje je proste skutecnost a to vcetne Win7. Ze se zatim nepodarilo stejnou vlastnost pri stejnem pouzivani pozorovat na Win8 je take pravda. Mozna ze za delsi casovy usek nez 2 roky se to projevi, to nevim.
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 13. 7. 2014 19:41

no prave ja vuci w8 mimo toho ze celej puvodni koncept byl na hlavu nemam nic z hlediska vykonu a funkcnosti.jenom rikam zadny bonus aby staly za vytazeni penezenky pokud je na stroji w7.
no a drobnost typu ze pozadovane exaktni porovnani w8 a w7,stejnou dobu v provozu na stejnym stroji se stejnyma programama nikdo tak nejak porad neráčil dodat,neni o čem diskutovat.
visty vs w7 u mne to bylo jasny, chyba kopirovani po siti v kombu s multimediama a non ms dhcp- nemohl jsem realne je pouzivat.az vysel fix uz jsem je nenahazoval znovu- nebyl duvod.
re:bespi - jsi si jist co mam na stroji kterej z cold je za 50 vterin v provozu?nak sem si te nevsiml na navsteve,nicmene jsem si celkem jist ze s tvym pristupem je vlastnost startuj za 20 vterin misto za 20 minut fakt klicová.osobne bych ovsem fakt poresil mnohaminutovwj boot,jestli si myslis ze na vyvojarsky stanici je to standart tak bud vtipkujes nebo proste neco,cokoliv chtels k tak sileny době říct
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bespi_ 13. 7. 2014 20:03

1. Dotycny kupoval nove PC, tedy i novy OS. Tedy pokud vylozene neni duvod tak proc kupovat stary OS. Navic licencni podminky jsou u Win 8/8.1 vyhodnejsi.

2. Pri rozhodovani Vista vs Win7 je to snad jasne co vyhraje, ale realne to bylo rozhodovani XP vs Vista. Ja v praci Vistu preskocil, protoze by to PC stejne neutahlo, ale doma jsem ji mel hned jak bylo vydano RTM na MSDN.

3. Porovnani zpomalovani OS pri beznem provozu ti nikdo merit nebude, ono tezko jde pracovat na dvou strojich uplne stejne po dva roky a pak vydat srovnani. Kolik jsi videl porovnani zivotnosti napriklad VGA, SSD, ... za stejnych podminek. Taky to nikdo nedela, protoze to je nakladne a stejnak zpetne to uz nikoho moc nezajima. Kazdej to chce znat pro aktualni vyrobky, ne pro ty predesle a casto uz i nedostupne. Tj. srovnani Win7 vs Win8 by bylo hotove v dobe vydani Win9.

4. Ty jsi byl u me na navsteve ze vis z ceho ten OS startuje a co pri startu nacita ? On snad kazdy vyvojar ma instalovany stejne veci na PC ? Mimochodem jak uz jsem psal je mi jedno jak dlouho startuje, protoze startuje jednou za mesic z duvodu windows update. Kdyz bezi tak aplikace nastartuji prakticky okamzite, takze neni co resit. Sice by nebylo spatne ten pres 10 let stary HDD vymenit za SSD, ale kdyz neni tak neni, zas tolik to nevadi.
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 13. 7. 2014 21:44

bespi tvoje argumenty o cca stranku zpet.
w7 se spomaluji.
w7 startují dvě minuty
to jsi uvadel jako vlastnost w7 a jako vyhodu w8 oproti w7,na w8 se to nedeje..
ujasni si tedy jestli je to vlastnost obecná nebo pouze u tebe
ani moc prace nedá tě na tento logicky rozpor nachytat
pokud to neni specialita w7 ten mnohominutovy start ale ciste tveho configu tak jsi nam chtel sdelit co?
ze ti najizdi kotel sluzeb?dik za info
ze se ti casem win spomali jsme se dovedeli taky,ze nemas prime srovnani taky.jsem rad ze tvuj logicky vyvod puvodni byl ze nemas sice jak srovnat,nevis jestli se w8 nespomali casem taky,ale kazdopadne je to vyhoda..pekna logicka konstrukce
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Big Muscle 13. 7. 2014 22:16

Bespi_ píše:oooooooooo, Big Muscle: Uz se fakt musim smat. Asi zijete v jinem svete nez ja.

Pokud ma nekdo vyvojarsky stroj s hromadou doinstalovanych sluzeb a aplikaci tak proste nabiha dele nez nejake domaci PC ci kancelarsky stoj, kde jsou jen bezne uzivatelske veci a to at je tam jakykoliv OS. Ale psat to lidem co vzdycky za kazdou cenu vybiraji jen co se jim hodi nema cenu.

Jo a jelikož já pracuji ve výzkumu, kde mám na PC nainstalovány desítky aplikací, dělám tam občas takové věci, že se vůbec divím, že ten systém běží a přesto mi Win7 nastartujou kolem 15 vteřin, tak u koho asi bude chyba? Zásadní věc je totiž ta, že si člověk nainstaluje do PC nějakou ptákovinu, "čistí" to kdejakym CCleanerem nebo čističem registrů, a pak se diví, že je to pomalejší než nově nainstalovanej systém.

Ono totiž to tvoje srovnání je ve stejném duchu jako tenkrát u tý Visty. WinXP byly na trhu nějakých 5? let, WinVista měsíc a přesto všichni vykřikovali, jak je Vista milionkrát stabilnější než XP, protože jim za ty dva týdny, co jí měli nainstalovanou ještě nespadla a XP jim za ty roky spadly hodněkrát :roll:
Big Muscle
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bespi_ 13. 7. 2014 23:34

oooooooooo: Nauc se uz konecne cist a nevytrhavat nesmyslne z kontextu.

Big Muscle: psal jsem "On snad kazdy vyvojar ma instalovany stejne veci na PC ?". Opet dalsi co neumi cist. Laskave si precti poradne co jsem psal.

Sorry ale nema cenu abych reagoval dokolecka na stale stejne nesmyslne odpovedi, kdyz to ani nectene.
Bespi_
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka