Poškozené stahované soubory, z ničeho nic W7-32

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod ludasj 13. 8. 2014 04:41

Asi před týdnem po aktualizacích OS W7-32bit, stahované soubory začaly být poškozené, při opětovném stažení měl ten samý pokaždé jinou velikost. Zkoušel jsem přeinstalovat Firefox (30.0, 21.0) ale děje se to i s Explorerem.Nelze ani updatovat.Mám starší notebook ThinkPad
X61.Připojení k internetu je vpoho (jiná zařízení makaj OK).
Ve správci zařízení jsem zjistil kromě síťové a bezdrátové karty jakési Toredo Tunnelig Pseudo-
Interface, které údajně nepracuje správně.Co to je za xindl ? Jinak stránky se zobrazují jak u kabelu,tak wi-fi rychle bez problému. Problém je u stahování téměř všeho.

Zoufale prosím o radu, jinak snad už zešílím.

Díky.

ludasj@seznam.cz
ludasj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod RADIL 13. 8. 2014 06:31

Máš vadnou některou z ramek, otestuj memtestem a vyhoď vadnou, pro začátek zkus nechat jen jeden modul a tím vyzkoušíš funkčnost. Jde to i rychleji zjistit např. vypalovacím programem zkus zapsat na DVD_RW disk data a ověřit je po zápise. Pokud bude ověření OK paměťový modul je ok, pak test druhého.
RADIL
Junior

Odeslat příspěvekod hoax 13. 8. 2014 08:57

Co antivir? Vím o jednom PC, kde něco podobného dělal Avast, stahování utnul
a soubor byl nekompletní.
hoax
Junior

Odeslat příspěvekod harrym 13. 8. 2014 09:25

Já bych to až tak nedramatizoval. S tímto chováním jsem se osobně setkal již několikrát, a vždycky byl problém na straně serveru, z kterýho se ty soubory tahají. Zvlášť pokud to byl nějaký warez server nebo server, z kterýho to leze pomaleji než sopel z nosu... Nejvíc mě vždy vytočilo, když to byl soubor pár set MB a třebas 3x pokusy po sobě chybělo posledních pár bytes...
Core i3-10100F 4.3Ghz/1020mV (undervolting - CPU Lite Load mode1 + offset -20mV); MSI B460M Pro; ADATA XPG Gammix D10 2x8GB; Zotac GTX 1050 Ti Mini; Kingston A2000 1TB; WD10EZRX 1GB; DVDRW Samsung SH-S223C; SS-350ET activePFC. Idle=30W, OCCT burn=151W
harrym
Junior

Odeslat příspěvekod ludasj 13. 8. 2014 13:12

Díky všem za snahu pomoci, problém vyřešen !!!
Po více než 6-ti letech používání jsem se musel rozloučit s AVASTEM !!
Verze 9 ůplně na *****, jen problémy (viz ten můj).
Kde jsou ti kluci, kteří před léty bojovali o lukrativní Californskou adresu
pro svou firmu ? Chce se mi říkat něco o "dobrém bydle" ,ale zatím pálí nás,
uživatele.
Díky všem co se v těchto věcech snaží pomoci. : :tleskani

ludasj@seznam.cz

-- 13. 8. 2014 14:14 --

Dobrej nápad. A je to !!!
ludasj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hoax 13. 8. 2014 17:49

No vida, taky jsem nad tím kroutil hlavou, jak je to možný, protože jsem tohle chování viděl poprvé. Velmi povedená ochrana proti stahování virů, která nedovolí stáhnout nic. Nevím jestli je nějak podělaná instalace Avastu nebo v čem to vězí, ale neměl jsem náladu to zkoumat. Ještě že to nepoužívám.
hoax
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 13. 8. 2014 18:02

Kód: Vybrat vše
Velmi povedená ochrana proti stahování virů, která nedovolí stáhnout nic.

Pokud uvěřiš tomu že některým ,zřejmě nahodně vylosovaným uživatelům W7 je nabidnuta Special edition poškozuji soubory,tak ano...Stači se podivat na pokročile nastavení pokud stahuješ soubory z webu,zkombinovat to s volbou čim vice tím lepe,přidat pod kotel ještě volitelne funkce a ani se nedivím že drtiva většina tento problem nemá ,přičemž někteří na něj narazí.
Kód: Vybrat vše
Ve správci zařízení jsem zjistil kromě síťové a bezdrátové karty jakési Toredo Tunnelig Pseudo-
Interface, které údajně nepracuje správně.Co to je za xindl ?

Velmi vtipné :-D Jsem si jist že člověk kterej neví co to je, toho moc neví o nastavení a to čehokoliv.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hoax 13. 8. 2014 21:12

ooo: To nic nemění na tom, že takhle by se to chovat nemělo, to je idiocie. Do nastavení jsem se díval a mám dokonce pocit, že i když byla ta ochrana stahování vypnutá, dělalo to stejně. Jak říkám, nemám čas ani náladu hledat v Avastu další příčinu, tak letěl pryč.
Už se mi taky stalo, že Avast spouštěl jeden program v sandboxu i když jsem ho vyhodil ze seznamu, takže Avast po těhle zkušenostech u mě klesnul na samý dno.
hoax
Junior

Odeslat příspěvekod Wormik2 13. 8. 2014 23:08

...znal jsem cloveka kterej kdyz si nemoh spustit crack.exe kvuli antiviru, tak vypnul antivir... skoro si rikam; jestli tohle nebude podobnej pripad... kdyz se pri downloadu na disk snazi zapsat znama signatura viru tak avast zablokuje zapis tech dat na disk a vysledek je nedotazenej soubor... Jen varim z vody; mozna misto odinstalalace Avastu by bylo dobre procist logy proc se tak stalo...
Wormik2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 14. 8. 2014 04:06

re:hoax
tobě se nechce hledat a mně a dalšim milionům se to tak nechová...moje zkušenost je že idiocie neni chování programu ale v drtivy většině uživatelů...A mimochodem první post v tomto vláknu je doslova KOUZELNEJ ...
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hoax 14. 8. 2014 06:42

wormik, ooo: Vy jste všeználkové co. To vaření z vody sedí. Není třeba ten Avast zabugovanej? K tomu PC jsem přišel jak slepej k houslím a nedovolilo to stáhnout žádný soubor do konce, tzn. jakýkoliv, rozumíte? Prý to začalo samo od sebe. Já vím, že se to takhle normálně nechová. Všechno související nastavení co jsem v Avastu našel, jsem vypnul. Dál už se opakovat nemusím, líp čtěte nebo chápejte.
To tam radši dám jinej free AV a mám vyřešeno hned. Kdykoliv jsem někomu odvirovával PC, vždycky tam byl AV i placený, takže o idiocii uživatelů vím své.
hoax
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 14. 8. 2014 14:30

o idiocii vis evidentne velmi malo,jinak by te zarazilo že miliony lidi problemem netrpí.ale to je detail...pro tve info evidentne jsi mel v ruce minimalni vzorek pc,ja videl zavirovane s jakymkoliv AV,kdybys byl aspon minimalne znalý s poznamkou o AVG by ses neztrapnoval,videl jsem pc s avg zavirovanych hromady..je to v rukach,casem to zjistis
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Katikakus 14. 8. 2014 14:40

Za tohle nemuze Avast, ale Microsoft. Stejny problem se projevoval i u NODu. Zpusobuji ho dve konkretni aktualizace W7. Cely problem i jeho reseni je popsano tady: http://kb.eset-la.com/esetkb/index?page ... d=SOLN3145
Katikakus
Junior

Odeslat příspěvekod Bespi_ 14. 8. 2014 15:19

no jasne dalsi do toho zacne tahat MS ... .

Je bezne ze se z webu stahnou poskozene soubory. Pri prenosu muze lehce dojit k chybe a kdyz se nekontroluje validida tak je to tezke. V tomhle jsou P2P site napred, tam se overuje CRC jak jednotlivych prenasenych bloku tak i celku. Vlastne kdyby jen validita, ono tomu ani neprijde divne kdyz misto 500MB souboru stahne jen 10MB.

Bohuzel HTTP neni dokonale a ma spoustu nedomyslenosti.
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod Katikakus 14. 8. 2014 15:26

Precti si ten odkaz. Ja ten problem mel taky,ale s NODem, po odinstalovani tech dvou aktualizaci zmizel. V te dobe jeste nebyl dostupny onen hotfix. Proto o tom vim.

Ten problem je mimochodem popsany i v KB Microsoftu:
http://support.microsoft.com/kb/2789397

Takze, kdyz tvrdim, ze za to muze Microsoft, tak vim, proc to rikam.
Tvrzeni, ze se je normalni aby byly stazene soubory poskozene, je blbost. Nikdy, krom vyse zminene situace, jsem poskozeni stazenych souboru nezazil.
Katikakus
Junior

Další stránka