BSOD - Irq not less or equal

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod SCobra 14. 11. 2014 00:55

Zdravím a prosím o radu, zřejmě hlavně experta na BSOD - MiliNesse. Už je to nějakou dobu, co mi Windows 7, když mám zapnutý Firefox, jednou za čas hodí BSOD Irq not less or equal. Když Firefox vůbec nezapínám, nikdy systém do BSOD nespadne. Windowsy už jsou nainstalované pátým rokem, takže v nich asi nějaký binec bude, ale sám nedokážu zjistit, co to způsobuje.

Minidump je tady: http://leteckaposta.cz/111142881

Předem díky :)
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 14. 11. 2014 15:42

Velmi hrubý odhad je bordel v driverech. Deska nebo grafika.

Po pěti letech provozu by ten systém zasloužil obnovu do čisté instalace / továrního nastavení.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod r34ktor 14. 11. 2014 16:54

Chyba nastala v ovladači Rt64win7.sys. Ten patří zvukové kartě Realtek. Máš verzi z roku 2011, takže aktualizuj na nejnovější.

Také by stál za úvahu update BIOSu. Poslední dostupná verze je F4.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SCobra 14. 11. 2014 18:47

Díky :)
Od konce 90. let jsem kromě aktuální generace konzolí hrál skoro na všem, na co si vzpomenete, ale teď už hraju v podstatě jen na PC nebo s dětmi na N. Switch.
SCobra
Junior

Odeslat příspěvekod SCobra 15. 11. 2014 21:34

Hmm, zatím to vypadá, že problém nebyl ani tak v ovladači na zvukovku, jako spíš na síťovku.
SCobra
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 15. 11. 2014 21:45

Máš pravdu, moje chyba. Ovladač nepatří zvukovce, ale síťovce Realtek.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý