Díky chlapi za reakce.
OC jsem zkoušel tenkrát taktovat, i odemykat jádra. Na 3,9Ghz to jelo stabilně až do určité chvíle. Na 3,9Ghz to jelo rok. Chlazení mám v pořádku, teploty i při zátěži nepřekračují 60°C. Sestavu mám zde řešenou. Není to moje, je to bráchy, takže bios jsem neupdatoval, jelikož tu nejsem, Každopádně díky za radu, také to zkusím.
Nechápu to, ale jsou zde jen tyto záznamy z BSOD, jiné ne, i když při hraní her se smrt objevuje takřka na denní bázi.
HDD jsem zkontroloval a nevykazuje žádné chyby. I full test nástrojem přímo od WD dopadl dobře.
Tak nějak se bojím, že zdroj, který nedávno odešel (CX500) mohl nějakým způsobem poškodit VGA. O nekompatibilitě bychom se tu asi bavili již dříve a ne po 3 letech používání.
Padá to z 99% při hraní her nebo při prohlížení FHD videíí. Jde mi o to, abych to měl potvrzené, jenže když není k dispozici výpis z minidumpu, tak netuším jak jinak to zkusit.
Ještě doupravím, že jsou případy, když 960T dokázali lidé odemknout na 6ti jádro a provést OC na 4Ghz, to vše ve stabilním režimu.
A nebojte, při OC jsem samozřejmě dělal zátěžové testy a 3,9Ghz bylo poslední možná frekvence při rozumném napětí.
BTW: měl jsem za to, že CPU už dávno jede na default nastavení. Cca před rokem to spadlo a bios napsal error a že CPU bylo nastavené na default.
Na C: je 12GB místa, já vím, je to málo, optimum je tak 35gb si nechat.
Milanr1 píše:Jsi si jist, že je OS optimalizovaný?
Přiznám se, že nevím co tím přesně myslíš.