bat soubor spuštěný před vypnutím PC

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Ming 11. 7. 2016 13:48

Zálohovat soubory PST je efektivní pouze když proběhne Autoarchive, nebo když dojde k ručním přesunům. V registrech je klíč HKCU\Software\Microsoft\Office\14.0\Outlook\Preferences\LastAged (nebo dle verze), kde je uloženo datum (v nějakém tom Microsoftím patvaru), kdy se tak naposledy stalo. Scheduled task pak stačí nastavit kdykoliv za den a zálohu pak spustit, až když je třeba (dle nastavení Autoarchive). Stačí pak LastAged "někde schovat" a porovnávat, zda se nezměnilo. Ideální je Outlook vypnout jinak je PST blokován. Sám jsem dělal prográmek v .NET spouštěný přes Scheduled task s tímto "námětem". U nás to bylo ještě komplikované, že jsem to dělal pro několik lokalit (každá s vlastní storage), čili bylo třeba pořešit, aby se záloha prováděla nejen kdy se má, ale notebookům i KDE se má. Na uživatele pak jednou za 14dní (dle Autoarchive) vyskočilo třeba v 10 dopoledne, že dle směrnice blabla má zálohovat ať si na chvíli vypne Outlook.
A je efektivní, nasázet si PST souborů víc (co rok, či dva) a zálohovat tak menší objemy.
Be fun!
Ming
Ming
Junior

Odeslat příspěvekod borekz 11. 7. 2016 14:20

Já myslím, že restart je z pohledu systému totéž jako vypnutí a zapnutí, takže to nepůjde.
borekz
Junior

Odeslat příspěvekod honza0011 12. 7. 2016 22:28

Tak se zadařilo. Vytvořil jsem v powershellu skript, kterým porovnávám stáří vytvořeného záložního souboru s novým souborem a pokud se liší o 23 hodin (hodina rezerva na zkopírování), tak se při vypnutí spustí. Skript je zadefinován v Group Policy Managementu do skriptů před vypnutím a vše funguje. Díky moc za rady.
honza0011
Kolemjdoucí

Předchozí stránka