Výměna CPU a základovky bez reinstallu windows 7

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Luxion110 1. 9. 2016 04:55

Zdravím, budu si objednávat nový procesor I5 6600 a novou základní desku ASUS B150M PRO GAMING - Intel B150... chtěl bych se zeptat co bych před výměnou komponentů měl udělat pro to aby se při prvním "novém" spuštění nemlátily drivery a já tak nemusel reinstalovat windows...OS win 7 ultimate...Slyšel jsem něco o tom že musím smazat všechny staré drivery atd. ale netuším jak mám poznat co jsou drivery. Děkuji.
http://watch68.net/
Luxion110
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 1. 9. 2016 06:01

Tento postup je možný, ale pro BFU se nedoporučuje: výsledky jsou obvykle katastrofální.
Nový MB = nový PC = instalace OS do čistého SSD.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Katikakus 1. 9. 2016 06:45

Tohle v 99 procentech pripadu skonci pr*serem. Zazalohuj data a udelej cistou instalaci. Presne jak pise milan - nova MB = nove PC.
Katikakus
Junior

Odeslat příspěvekod Mike.M 1. 9. 2016 08:12

Na Win XP se mi to 100% podarilo vzdy. Pak se jen nainstalovali drivery. U Win 7 se mi to nepodarilo nikdy, protoze ty se k tomu chovaji jinak. proste BSOD, recovery nepomohl. nepomohlo ani predinstalovani vsech driveru one desky na bezicim systemu se starou deskou. tak jsem to vzdal, proste to laborovani bude urcite delsi a s nejistym vysledkem, nezli cista instalace a obnova ze zaloh.

Pripadne jak pise Milanr1: Kup jeste 260GB SSD pokud mas jen plotnu, na nej udelej novy system. Pak pripoj stary disk a odzkousej vsechny veci.

Toto je nejidealnejsi reseni
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Horst_ 1. 9. 2016 09:49

Mike.M píše: U Win 7 se mi to nepodarilo nikdy, protoze ty se k tomu chovaji jinak. proste BSOD, recovery nepomohl.

Win7 jsem takto přestěhoval bez problému.Stačí odebrat drivery desky (řadič disků jako poslední) a driver grafické karty.Samozdřejmě v biosu nastavit stejný mód pro disky,jaký byl na staré (AHCI,IDE...).Windows se budou chtít znovu aktivovat.

Vzhledem k tomu že Luxion110 netuší jak má poznat drivery,platí výše napsaná doporučení.
Horst_
Junior

Odeslat příspěvekod Mike.M 1. 9. 2016 09:57

Ja neodstranoval drivery, jen jsem nainstaloval ty nove. ale to neslo. Takze lepsi opradu new instalation
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dustojnikhummer 1. 9. 2016 10:24

Myslíte že desítky přežijou výměnu desky? OS,né aktivace. Mám dost programů nainstalovaných na plotně a nejsem si jistej kolik z nich budu muset přeinstalovávat. Jdu z LGA 775 na Skylake.
dustojnikhummer
Junior

Odeslat příspěvekod mople71 1. 9. 2016 11:23

Sysprep.
mople71
Taťka moderátor

Odeslat příspěvekod radecekh 1. 9. 2016 11:53

Desítky výměnu desky přežijou naprosto v pohodě. Desítky zvládnou nabootovat i na úplně jiném hardwaru. Když vezmu systémový disk z notebooku a nabootuju na stolním, kde není jediná komponenta stejná, tak to rozdejchá. Nainstaluje si ovladače a jede.
Osmičky to taky zvládaly. Jestli sedmičky ano nebo ne, si už nepamatuju, protože to je předpotopní systém, který jsem přestal používat před 4 lety, když vyšly osmičky.
Cokoliv před sedmičkama naopak zcela jistě nefungovalo v případě, že ty změny se mu nezamlouvaly. Podobné konfigurace často fungovaly, ale jistota nebyla. Odlišné končily v naprosté většině případů v modré smrti.
radecekh
Junior

Odeslat příspěvekod dustojnikhummer 1. 9. 2016 12:42

Pravda je že jsem chvíli používal disk a OS z jedhoho notebooku (8.1 Pro,aktivované na laptopu,tam OEM) a nějakou záhadou se mi tam podařilo narvat jak ovladače k GPU v tom notebooku ale i z toho desktopu. Kdybych nemusel přeinstalovávat a čistit celý SSDčko tak by se hodilo. Bitovou kopii neudělám protože linkuju na plotnu složky jako Download a Windows chce zálohovat i to a 2TB na zálohu fakt nemám. Měním desku,CPU a RAMky (z E5450 na i3 6100) ale GPU a disky zůstávají.
dustojnikhummer
Junior

Odeslat příspěvekod Dr.ZUBR 1. 9. 2016 13:00

Sysprep zbaví systém identity, asi lze taky použít.

Win 7 by neměl mít problém ... doporučuji provést zálohu přes nějaký software, který umožňuje dissimilar hardware recovery, tedy obnovení na jiný HW, než byla brána záloha. Po vytvoření zálohy zkusit nabootovat rovnou a když to nepůjde, tak použít funkci zálohovacího software. Lze použít například Acronis True Image.
S idiotem nelze diskutovat, musíme se spokojit pouze s faktem, že je to idiot.
Dr.ZUBR
Junior

Odeslat příspěvekod dustojnikhummer 1. 9. 2016 13:06

Beru s sebou desítky. No,uvidíme,stejně používám neaktivovanou verzi (nehodlám dávat takový prachy za OS) takže mě aktivace netrápí. Spíš je dost programů co se při reinstalaci OS rozbijou kvůli registrům,dllkám atd..
dustojnikhummer
Junior