windows 7 na ssd

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 7

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod vorryy 16. 10. 2016 13:48

Ahoj. Prosím o radu. Provedl jsem čistou instalaci na ssd dis ,ale zároven si ponechal stary systém na původním HDD. Jelikož na nový nechci instalovat moc věcí ,tak spouštím některé aplikace z původního systému. Nebude to ničemu vadit?
vorryy
Junior

Odeslat příspěvekod Tonda-B 16. 10. 2016 14:04

Pokud jsi měl původní disk při instalaci na SSD odpojený (datový nebo napájecí kabel), nebude to vadit ničemu.
Pokud byl původní disk připojený při instalaci na SSD, můžeš mít ten problém, že pokud původní disk odpojíš, do Windows na tom SSD se nedostaneš.
Tonda-B
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Juwa2 16. 10. 2016 14:04

A dvě licence koupené máš??
Juwa2
Junior

Odeslat příspěvekod vorryy 16. 10. 2016 14:07

ne 2 licemce nemám. disky jsem měl zapojený a opravoval jsem spouštění a nyní mám na výběr oba dva
vorryy
Junior

Odeslat příspěvekod Tonda-B 16. 10. 2016 14:17

Tomu moc nerozumím, tak jinak:
Když odpojíš původní disk, dostaneš se do Windows na tom SSD?
Tonda-B
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vorryy 16. 10. 2016 14:27

No to jsem ještě nezkoušel Jediný problém byl ,když jsem nastavil jako bootovací disk místo původního ten nový ssd ,tak mi to psalo ,že chybí MBR .poté jsem opravil pomocí instalčního cd a nyní mám ssd jako bootovací ,ale nabízí mi to předchozí systém.

Jde o to, když budu mít spuštěny nový systém, jestli mohu spouštět programy z disku, kde je nainstalován původní.
vorryy
Junior

Odeslat příspěvekod vtobola 16. 10. 2016 14:54

Dvě licence nepotřebuješ, když už jsme u toho ;-)
vtobola
Junior

Odeslat příspěvekod zivan 16. 10. 2016 19:05

vorry: Muzes, maximalne nebudou fungovat, protoze jim bude chybet treba konfigurace v registrech.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Junior

Odeslat příspěvekod vorryy 16. 10. 2016 20:40

No ,takže to že jsem při instalaci neodpojil původní systémový tedy ničemu nevadí. Pokud tedy ted po opravě MBR normálně maká ?
vorryy
Junior

Odeslat příspěvekod vorryy 16. 10. 2016 22:26

Tonda-B píše:Tomu moc nerozumím, tak jinak:
Když odpojíš původní disk, dostaneš se do Windows na tom SSD?

Tak jsem zkoušel a dostanu se tam pokaždé i když odpovím všechny HDD, takže by to mělo být v cajku.
vorryy
Junior

Odeslat příspěvekod Tonda-B 16. 10. 2016 23:57

Prima.
Tak používej co chceš a jak a odkud chceš.
Tonda-B
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Abox 17. 10. 2016 06:03

vtobola píše:Dvě licence nepotřebuješ, když už jsme u toho ;-)

Budes se divit, ale potrebujes. Uz se to tu jednou i resilo, a odpoved byla:
"..Tak jsem to vyřešil pragmaticky - zavolal jsem do mrkvosoftu, kde mi příjemná dáma sdělila, že jedna licence rovná se jedna instalace. Dva systémy, by't na jednom PC, rovná se dvě licence..."

Stejne, jako virtualni PC na jednom stroji, stejne, jako x-instalaci treba do VHD na jednom PC.
Ale jak rikam, at si kazdy dela, co chce. Oficialne ale nelze...

Ve firme jsme museli dokupovat po auditu MS licence jenom proto, ze na nekterych PC s W7 Enterprise pracuje vice lidi (na velinech)..!
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vtobola 17. 10. 2016 09:41

Z principu může provozovat v jednom okamžiku jen jednu instalaci což jejich podmínky požadují, nikdy ne obě zároveň Nehledě na to, že licence bude použitá neustále na tom samém HW, takže ani s aktivací nebude žádný problém. Osobně jsem jsem to tak měl taky a i u několika lidí jsem to viděl a nikdo neměl s aktivací a provozem žádný problém.

Jak to bude po stránce právní to je věc druhá. Ale nikdo mu nebude zjišťovat zda má 1 nebo 2 licence. Nikdo to nikdy neřešil. Kontrolovalo se to max u firem a i tam z vlastní zkušenosti vím, že se to často o*ebavalo. A několik let zpátky podobnou otázku položil někdo na jejich anglickém foru a bylo mu odpovězeno, že to není problém. Takže asi tak...

Tudíž ano, nainstalované dva OS na jednom PC mít můžeš, s aktivací nebude žádný problém. Jak moc to je proti pravidlům nebo ne je otázka. Pokud chceš být opravdu čestný, kup si licenci za stovku na aukru nebo ebay a máš klid. :D
vtobola
Junior

Odeslat příspěvekod Abox 17. 10. 2016 09:44

Vsak o tom pisu. Oficialne nelze, ale co si doma s tym udelas, je tvuj problem.
Kdyz na to dojde, tak ani tu licenci nepotrebujes.
Abox
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vorryy 17. 10. 2016 11:27

No já budu používat stejně tu verzi na ssd. Když vše pomaká ,tak si pak disk se starými windows stejně naformátuji a budu používat na data. Zatím je to taková pojistka kdyby mi něco chybělo.
vorryy
Junior

Další stránka