Windows 2003 Server printing Problems

Diskuze k serverovým edicím Microsoft Windows

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod kraken111 14. 8. 2006 10:54

Zdravim vsetkych co si hovoria "wanna be admin"... :) Tiez patrim do tejto grupy ludi. Chcel by som predostriet jeden problem, skorym sa potykam, odkedy pracujem na jedom projekte. Spravujeme pre zakaznika jeho siet z pohladu File&Print, coz znamena: Pristup do AD, pridelovanie permissions, share etc... ale aj za Print je to cely printovaci environment. Boli sme uz vsadeny do nejakej fungujcej infrastruktury a nieje tu moc priestor na vyrazne znemy. Vsetko podlieha slovnemu spojenu "on customer agreement". Mno a teraz k tomu problemu co tu chcem predostriet. Poprosil by som kvalifikovanych ludi alebo tych co maju s tym nejaku skusenost aby skusili poradit. Spravujeme print environment, vsetko bezi na 2 nodvych clusteroch, kde print spooler je ako jeden s resource. Na jeden takyto print cluster pripadne asi tak 200 printerov. Stava sa velmi casto, ze print job ostane stuck v Q. Po vsetkej snahe, restart printeru, presmerovanie portu etc.. ten job sa nevytlaci a stale je tam. Zial nieje mozne ho zmazat, lebo je naspoolovany a caka na vytlacenie. Takisto nieje mozne ho vyhodit z print spooler foldera, kde sa tie joby ukladaju. jedine ako take riesenie je prento problem vytvorenie noveho portu a pockanie kym sa vytieoutuje ten job na tom starom... Ale to nie vzdy pomaha. Na print clustery je viacero driverov, ale su rozedelne aspon tak, ze nieje vsetko vsade. Restart print spoolera pocas bussines hours je nepripustny !!! Preto by som chcel apelovat na niekoho kto ma nejaku prax so stuck jobs v Q aby skusil pomoct... (job nejde jednoducho deletnut a tlacime dalej!!!)

Thx za advice
kraken111
Kolemjdoucí