Včera jsem si všiml že problém se dost často vyskytuje během psaní textu a kooperaci s myší například otevřu okno CMD a píšu do řádku a do toho hýbu s kurzorem takhle sem byl problém replikovat a měl možnost vyzkoušet všechny USB a přepojit periferie ale bohužel bez úspěchu . Ale zajímavé je že například při zapojení usb hubu a následného připojení bluetooth adapteru pc insta zamrznul a vyvolal blackscreen . OS následně najel bez GPU akcelerace a zakázal ve správci zařízení GPU s komentem že nepracuje správně . Správce událostí s těch asi 30 pádů zaznamenal pouze 3x kritickou chybu s tím že ji vyhodnotil jako nečekané vypnutí . Provedl sem i zátěžové testy jak na cpu tak na gpu přes FurMark . Oba dva sem nechal běžet 30 minut a bez problémů cpu teploty 81 stupnů max grafická karta něco kolem 40-50 stupnů nepamatuji si přesně . SSD disk sem projel diagnostikou taky a v pořádku . Ovladače jsem stáhl přímo ze stránky výrobce a jsou nejnovější možné . Prošel sem i zapojení desky a vše se zdá být v pořádku .
Zkusil sem i některé rady jako alokovat iGPU pevnou VRAM 2 GB nebo snížení frekvence RAM na 5600 Mhz nic nepomohlo . Vím jenom že dost lidí mělo problém s těmito procesory konkrétně vykazovali podobné problémy jako mám já . Někteří po reklamaci a výměně tímto problémem už netrpěli . Jenom dodám že aktuálně běžím v režimu se zakázaným GPU a OS žádné podobné problémy nevykazuje . Budu rád za všechny postřehy díky

Sestava :
MB : B650M PG Raptitude
Zdroj : ZD Be quiet power 11 400W 80Plus gold
Ram : Kingston Fury Beast DDR5 32 GB 2x16 CL 30
CPU : Ryzen 8700G
Disk : Samsung SSD 990 PRO 1 TB PCIe 4 NVMe