Nenaběhne

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod dave_666 24. 2. 2013 10:36

zdravim,
do pc jsem naskládál pár nových věcí, a nějak se mu od té doby nechce nabíhat. pípne, naběhne první obrazovka, takže se můžu dostat do biosu, ale když ak chci pokračovat, tak se restartuje. V biosu jsou oba disky, mechanika, všechny ramky a o procesoru to tam taky něco píše. na jeden disk jsem i nainstaloval win7, poté jsem ho smazal, rozdělil disk na sektory a nainstaloval ho znovu, ale pořád to nenabíhá. Snažil jsem se na disk dostat linux ubuntu ze spouštěcího CD, ale kldyž jsem dal instalat(nebo spustit) tak to vypsalo error a pc se zase restartoval.

I/O error
Error reading boot CD.

Sice to cd použivám jako podložku pod stůl, aby se nekýval, ale na ntb mi šel normálně nainstalovat, takže by mělo být funkční. ( nefungovalo to ani na jiné, nově staženém a vypáleném ubuntu)

zákl.: MSI X79A - GD45
CPU: i7 - 3820 ( je nan něm kolem 25° )
GPU: Sapphire HD 7970
zdroj: 750W

řešení:
Už jsem se na jedný stránce dostal k řešení problému, při doinstalování winu mi nachvíli bliklo modré okno s nápisem, tak jsem si ho šibalsky vyfotil, vygooglil text a první odkaz nabídl řešení:
http://lludvik.blogspot.cz/2012/10/selh ... aseni.html
nevim jake tady je pravidlo o vkladani odkazku na jine weby, tak se omlouvam za poruseni pravidla.
Naposledy upravil dave_666 dne 24. 2. 2013 11:47, celkově upraveno 1
dave_666
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gotzinger 24. 2. 2013 11:04

Otestujte RAMky MEMTESTem.
gotzinger
Junior

Odeslat příspěvekod dave_666 24. 2. 2013 11:14

ramky tam jsou 4, a MEMTEST nemám zatím kde provést, zkoušel sjem i střídavě pouštět pouze s jednou.
dave_666
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 24. 2. 2013 11:24

Kód: Vybrat vše
rozdělil disk na sektory

To se prosím pěkně děla jak?Přesněji nedošlo zde k spletení pojmů a průjmů?
a o procesoru to tam taky něco píše.

Třeba něco o tom že by potřeboval přidat trochu majonezy?
Sorry za jedovatou odpověd ale pravděpodobnost pomoci je přimo ůměrna tomu kolik jsi schopen poskytnout informací a to přesných.Pokud si nedaš praci ani s tím abys poskytl zakladní informace přesne nebo to neumíš tak budou probíhat hokusy pokusy se trefit s odpovědí - místo cílené rady.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dave_666 24. 2. 2013 11:31

disk lze rozdělit na dva... 100GB a zbylých pár set do 1TB ( tak jsem si zrovna možná spletl dva pojmy )
věta o procesoru tam možná trochu navíc, jen taková zmíňka že nejspíš funguje.

Kdybych tu radu nepotřeboval, taky tady na tebe teď asi dost nadávám...
podle toho, kolik jsem pročetl Témat s podobným problémem, jestli to někde nenjadu, jsem napsal o dost víc a podrobnějc než spousta ostatních...
dave_666
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 24. 2. 2013 11:51

disk lze rozdělit na dva
Na dva disky? :-),to jenom že přesnej pois je prostě přesnej popis...nebo oddily?A co dejme tomu oddil system reserved kterej možna nevidiš ?Bylo nebylo?
Kdybych tu radu nepotřeboval, taky tady na tebe teď asi dost nadávám...

Nadavej sobě...
Zkus nasledující
do pc jsem naskládál pár nových věcí, a nějak se mu od té doby nechce nabíhat.

Rollback - těch par novych věci ktere nam tajiš zase vyskladej :-)Dělení disku a vubec jakekoliv operace přišt přenechej někomu kdo se vyzna aspon v zakladech.Ted se pokus jako minimalni minimum bootovacim diskeditorem disk uvest do stavu - jeden oddil.Takže součastky cos přidal zase vyskladej.bootni bootovaci diskeditor.Gparted - vysledny stav - jeden oddil.Filesystem NTFS.Instalace systemu.Boot do něj - OK- NE OK.
OK.Boot - bootovaci diskeditor tvorba datoveho oddilu.Neboli rozdlení.
zaloha systemu - tvorba tzv. bitove kopie systemovymi prostředky.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dave_666 24. 2. 2013 11:56

oddíl, to je to správný slovo.

seš blázen, to je na dlouho, už jsem řešení našel, stačí se dostat k příkazové řádce a tam napsat tři příkazy.
bootrec /RebuildBcd
bootrec /FixMbr
bootrec /FixBoot
dave_666
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 24. 2. 2013 13:19

Jasně, zabralo to, takže zjišťovat proč a co jsi udělal blbě je zbytečné...
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel