zamrznuti klavesnice a mysi u zcela noveho PC

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Akulla 13. 3. 2013 16:54

Zdravim, nemohli byste mi pomoct s nasledujicim problemem? Klavesnice prestava zhruba po pul minute reagovat, musim kliknout na text pravym mysitkem, abych mohl pokracovat v psani totez se mi stava s koleckem mysi, nejde ho pouzivat, az kliknu pravym tlacitkem, zase se rozbehne. Je zajimave, ze jsou obdobi, kdy mys a klavesnice funguje treba hodinu v kuse uplne v poradku a pak se ale vraci tyhle potize. Mam tenhle PC:
http://www.czc.cz/9ed01eh086hpg9d8nvnnbai3cd/seznam
Mam windows 7 se vsemi moznymi aktualizacemi. Tenhle problem nemuze byt zpusobeny viry, objevuje se ihned po naintalovani cisteho windowsu, ktery jeste neni pripojen na internet. V mysi a klavesnici take nemuze byt problem, zkousel jsem starsi klavesnici a mys a vysledek je totozny. Jinak programy, office, video, nektere hry jedou uplne bezchybne, system je velice rychly a svizny. Od technika z obchodu CZC jsem dostal radu, abych vytahl pamet RAM a dal ji do druheho slotu, to jsem udelal, ale pak se PC jednoduse nespustil, musel jsem vratit pamet do prvniho slotu a zase se rozjel. Vubec nevim, proc mi to dela, muj pocitac je nemocny a ja si nevim rady. Pomozte prosim
Zkousel jsem nainstalovat windows XP a dela mi to stejnou neplechu.
Akulla
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 13. 3. 2013 17:05

Win7 mas legalni, nebo porad RU?.
Pokud Ti blbnou pameti nebo banky, je problem na strane RAM nebo MB, coz dohadovanim nezjistis. V kostce to znamena, ze musis otestovat minimalne pamet (Memtest najdes napr.: na UBCD) a svou pamet vyzkouset nekde jinde, nebo pouzit otestovanou pamet v tom svem, abys vyloucil vadnou ram a nasel vinika v podpobe MB.

Vzdy je zajimavejsi to, co nerikas.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod gemo604 13. 3. 2013 17:10

a nerusi ti tu WIFI mys aj klavesnicu WIFI router? alebo nemas tam nastavene aby presli pri necinosti do spankoveho rezimu setrenia baterii alebo nieco take?
gemo604
Junior

Odeslat příspěvekod Akulla 13. 3. 2013 17:27

mam plnohodnotny windows 7 se vsema aktualizacema. Co se tyce RAM, daval jsem ten Memtest na 2,5 hodiny a zadnou chybu mi to nenaslo

gemo604, jak to msylis? Zkousel jsem i dratovou klavesnici pres USB a dela mi to stejne, mam jednu bezdratovou a jednu dratovou klavesnici. Jak mam prosim te zjistit, jestli to mam nastavene na setreni energie? Mam danou na PC rovnovahu, za 1 minutu ma naskocit pri necinnosti sporic obrazovky, takove bubliny, vypnuti displeje ma probehnout za 10 minut a za 30 minut se ma PC dostat do rezimu spanku. Nebo existuji jeste nejake jine ovladaci panely na tohle?

-- 13. 3. 2013 17:29 --

take se mi neustale ted odpojuje wifi internet, jede treba 20 minut a pak se odpoji z niceho nic

-- 13. 3. 2013 17:33 --

myslim, ze po vypojeni a znovu vlozeni ram mi PC zacal blbnout jeste vice. Je normalni, ze kdyz vypojim PC, pak pamet RAM hodim do druheho slotu, ze se mi PC ani nespusti? Je to bezne, jako slysim, ze pracuje, ale proste nenajede windows
Akulla
Junior

Odeslat příspěvekod kejki3 13. 3. 2013 20:57

K poslednímu - ne není.
Nelze vyloučit, že je vadný MB. Navrhoval bych předání odborníkům.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Akulla 13. 3. 2013 21:11

no a ted mi zase PC jede v pohode, dokonce jsem nainstaloval GTA IV, ja fakt nevim, proc pul dne blbne a pak jede jako hodinky, kazdopadne ho jeste par dnu odzkousim a kdyztak ho hodim na reklamaci, at se s tim trapi odbornici, ne ja :D Je zvlastni, ze hra GTA IV a Max Payne 3 mi z cedeka nesla nainstalovat (z virtualni mechaniky ) taktez nesel office 2010. Ale v dalsich souborech, ktere jsem stahnul, byli normalne v setupu, tak sli. Krasne jede i GTA i Max Payne , i office 2013. Ted nepozoruji ani vypadky mysi,ani klavesnice, je to velice zvlastni, proc nekolik hodin jede normalne, a pak se zacne sekat?
Akulla
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 14. 3. 2013 09:40

vypadá to na MB...
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Matysek 14. 3. 2013 14:54

Muze to byt ruseni, muze to byt USB jako takove, ale pametove banky se rozhodne nemohou chovat jak popisujes. Budto je vadna RAM nebo deska (nekompatibilita sice teoreticka mozna je, ale velmi malo pravdepodobna).

At tak ci onak, jsi na slovo skoupy a exaktni informace chybeji. Stejne tak jsi jiste vyzkousel i dratovou klavesnici, mys a rozhodne nemluvime o Genius s vyteklou baterkou, ze? Chces-li pokracovat prosim, ale pomuze ti jen Gargamel.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod Akulla 14. 3. 2013 16:53

ted mi zase vsechno jeden bez problemu, nainstaloval jsem vsechny hry, GTA IV, Maxa Payna 3, Half Life 2 a vsechny dily GTA 3, jedina hra, ktera mi nejde, je Max Payne 1, uz jsem asi stahnul 5 ruznych druhu instalacek a proste se nespusti, tohle ale nepovazuji za problem, je to stara hra, kterou rozjedu na notebooku. Ted mi posledni den dokonce prestala uplne blbnout klavesnice a mys, funguje naprosto normalne. System je neskutecne rychlej, vsechno jede skvele, office, hry , video, web, programy. Ja fakt nevim, proc z niceho nic to prestalo delat neplechu

-- 14. 3. 2013 17:26 --

no, takze ted jsem vypnul PC a pak zase zapnul a problemy s mysi a klavesnici se zase vratily ve svoji plne krase :( Nemuze to byt zpusobene tim, ze jsem pocitac nezapinal asi 20 hodin v kuse a tak se spravne zahral? Ted jsem ho na chvilicku vypnul a pak zapnul a zase mi to tu klavesnici a kolecko mysi vynecha. To stejne s internetem, proste se z niceho nic odpoji. Asi bude zavadna ta zakladni deska ze? Ale vite co nepochopim? Proc kdyz jede PC delsi dobu, nevypinam ho, tak tyhle problemy nemam, ale kdyz ho vypnu a zase zapnu, zase mi to dela neplechu, ted se mi zase neustale odpojuje internet :( Ja mam strach, ze ho poslu na reklamaci a zrovna v ten moment bude fungovat.
Podotknu, ze pri restartovani se tyhle problemy nedeji, prave kdyz ho vypnu a pak hned zapnu, pak se potize vraceji
Akulla
Junior

Odeslat příspěvekod FAKE_CZE 14. 3. 2013 18:28

Warez?
FAKE_CZE
Junior

Odeslat příspěvekod Akulla 14. 3. 2013 18:41

hardware jednoduse blbne, jakou to ma souvislost s warezem?
Akulla
Junior

Odeslat příspěvekod FAKE_CZE 14. 3. 2013 19:03

To s tim GTA.
FAKE_CZE
Junior

Odeslat příspěvekod Akulla 14. 3. 2013 19:12

vsechno je to warez, ale pracuje bezchybne, uz tam totiz jsou nainstalovane vsechny patche , je to cracknute, vsechno pracuje jednim slovem nadherne. Clovek koupi originalku GTA IV a bude se mu to sekat, davat penize za neco, co ani spravne nefunguje? To je blbost. Akorat ta mys a klavesnice zlobi, poslal jsem email technikovi, ten mi hodi nejake odkazy na ovladace pro tu desku Asus, jeste mi radil flashnout BIOS, ale za prve jsem to nikdy nedelal a za druhe, nechci ten komp poskodit jeste vice. Jestli nepomohou ty ovladace, asi jim to budu muset poslat pres PPL, at se na to kouknou profici. Hele, ted ta klavesnice zase jede dobre. A pred pul hodinou se kazdych 10 vterin sekala, tipuji , ze kdybych vypnul a zapnul PC, zase se mi zacne sekat
Akulla
Junior

Odeslat příspěvekod kejki3 14. 3. 2013 20:18

Asi vždycky po zapnutí pracuje pro botnet. ;)
Chci vidět servis, který to bude řešit s haldou warezu na disku. Zkusí to z livka, nebo si udělá čistou instalaci legální verze.

-- 14. 3. 2013 22:02 --

Takže nová informace, přístroj není připojen k internetu.
Nenapadlo tě, že se po spuštění na pozadí zkouší programy připojit a stáhnout aktualizace? Třeba ten bloatware od HP dělal na jednom kompu to, co popisuješ.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel