Nová sestava - nenaběhne obraz

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Black_Dragon 14. 3. 2013 20:03

Dobrý den,
prosím o pomoc při mém problému. Pořídil jsem si sestavu (koupil komponenty).

MB: ASUS P8-z77 M-PRO
CPU: Intel core i5 3470 2.3Ghz
RAM: 2x4GB DDR3 Crucial 1600Mhz 1.5V
GPU: GIGABYTE Radeon HD 7950 3GB OC 900Mhz/5000Mhz
PSU: Corsair VS 650W
Připojeno na TV - PANASONIC FULLHD 47´´ přes HDMI

Vše jsem bez problémů zapojil. Po spuštění se bedna rozjede, ventilátory roztočí, obrazovka se jakoby rozsvítí (čili nějaký signál z karty jde) ale to je vše. Zkontroloval jsem zapojení dvojice 6pin konektorů a usazenív PCI-E slotu - bez výsledku. Zkusil jsem všechny 3 PCI-E sloty, pořád to samé. Vyndal jsem GK, kabel zapojil do integrované a vše bez problémů naběhlo. Nainstaloval jsem OS a ovladače základní desky a znovu připojil HD 7950 - pořád nic. Nastavil jsem v BIOSu pro jistotu prioritu GPU na PCI-E - také nic. Vrátil jsem tedy kartu ve 14ti denní lhůtě a objednal jinou (také 7950) - problém je stejný. Koupil jsem nový pozlacený HDMI kabel, problém pořád stejný. Zkoušel jsem přepnout Bios switch na graf.kartě, také bez výsledku. Už si vážně nevím rady a prosím zkušenější o pomoc. Nemáte někdo prosím podobnou zkušenost?

Děkuji za pomoc.
Black_Dragon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Akulla 14. 3. 2013 20:09

jaky pouzivas kabel na pripojeni k monitoru? Mel jsem VGA a pres ten to neslo, musel jsem si koupit DVI a pak obraz krasne nabehnul
Akulla
Junior

Odeslat příspěvekod kejki3 14. 3. 2013 20:16

Píše, že zlacený HDMI... Jen tak mimochodem, to zlacení je jen marketing, u digitálního přenosu to má vliv 0,00000
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Black_Dragon 14. 3. 2013 20:28

Vím, že to extra velký velký přínos nemá, ale měli pak jen kabel za 100 kč tak jsem pro jistotu vzal ten dražší no.

Ještě jsem zapomněl napsat, že jsem zkoušel reset CMOS a abych vyloučil špatné napájení z těch dvou 6pin konektorů, zkoušel jsem graf.kartu zapojit i přes MOLEX redukce a bez výsledku :-(
Black_Dragon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nargon 14. 3. 2013 20:33

Dobře si zkontroluj zda "funguje" přídavné napájení karty. Mám taky OC radeon 7950 a mám tam 6pin a 8pin na přídavné napájení. A když jsem tam zapojil 2x 6pin co má můj zdroj tak mi to taky nefungovalo. Teď si nevzpomínám zda vůbec nebyl obraz nebo byl jen černý obraz jako v tvém případě. A až když jsem to zapojil přes redukci 6pin na 8pin tak to začalo normálně fungovat a byl obraz. Tj karta si detekuje zda je opravdu zapojeno přídavné napájení a bez něj se nerozjede.
Ty hledáš chybu v grafice, ale možná je ten problém ve špatném napájecím kabelu nebo ve zdroji. Možná jsi u grafiky měl taky redukci napájení z molexu na 6pin, tak to zkus použít a ověř si zda třeba ten jeden 6pin kabel ze zdroje není vadný.

Vzhledem k tomu že ti takhle nefungují dvě grafiky tak bych hledal problém tímto směrem. Grafikou to asi nebude. a monitorem nebo hdmi kabelem taky ne, když ti to přes tu integrovanou grafiku jede.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod Black_Dragon 14. 3. 2013 20:49

Po výměně karty už je mi jasné, že tam chyba nejspíš nebude. Na kartě mám opravdu pouze dva 6 piny (vím že pár kousků mělo i 8pin) další logický krok je nejspíš ten zdroj. I když Corsair a úplně nový :-( Pořád tomu ale moc nevěřím.
Black_Dragon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karlos00x 14. 3. 2013 22:09

dostanes se s tou kartou do biosu nebo vubec nic?
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Black_Dragon 15. 3. 2013 05:00

Vůbec nic. Ještě zvláštní poznatek. když zapnu comp s integrovanou kartou, rozsvítí se mi power LED. S tou hd7950 ne :?:
Black_Dragon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Black_Dragon 16. 3. 2013 06:17

Tak přináším update.
Vzal jsem počítač ke kámošovi na test grafiky a zdroje. Zkusil jsem to u něj píchnout na monitor, abych mu ukázal jak problém vypadá. No počítač normálně naběhl :?: Tak jsme to ještě píchli na jeho 3DTelevizi a totéž - po startu naběhne logo základky, komp se normálně spustí......jedeme zpátky ke mně, píchneme na můj Panasonic 3dTV a nic.(tomu už fakt nerozumim)

Tak zpátky k němu, nainstalovali jsme ovladače grafiky - vše běhá jak má......jedeme ke mně.Zapnu komp a nic.....černá obrazovka, dokud nenajel windows. Zkrátka- problém částečně vyřešen. Komp mi sice jede, ale do naběhnutí woken nevidim absolutně nic. Záhada.....
Black_Dragon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bandolier.wz 16. 3. 2013 08:37

mozna spatny hdmi kabel?
to mi delal taky, dokud jsem nekoupil lepsi.
vyzkousej ho u kamosa
:hmm: CW DAC 1 NG basic + BVaudio A300SE + VMA-II S :hmm:
bandolier.wz
Junior

Odeslat příspěvekod Black_Dragon 16. 3. 2013 08:42

Nn kabelů už jsem vyzkoušel několik a pořád stejné.Zkrátka grafika se nerozjede dokud nenaběhnou ovladače.Možná nějaká horší kompatibilita desky a grafiky?
Black_Dragon
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bandolier.wz 16. 3. 2013 08:53

spis grafiky a telky
pokud to neni kabelem...
:hmm: CW DAC 1 NG basic + BVaudio A300SE + VMA-II S :hmm:
bandolier.wz
Junior