Ty jo tak to ti nezávidím - mám ten samý procesor ale na lepší desce, dle doporučení zdejších a dle CZC nejlepší deska 450, kterou jsem mohl vybrat
https://www.czc.cz/msi-b450-gaming-pro- ... 18/produkta vše funguje po počátečních dvou aktualizacích a přepastování procesoru luxusně
I když koukám, že deska už není nikde moc dostupná.
Měl jsem problém, že mi šli teploty až k 80 stupnům, dal jsem nový bios, nové ovladače z konce července od AMD co mi radili na alze
a přepastoval procesor a vše funkční - nejvyšší teplota pod 70 stupnů říkal syn v zátěži
Nevím zda by ti nepomohli ty nejnovější ovladače ????
https://www.amd.com/en/support/chipsets ... t-am4/b450forum na alza u procesoru ryzen 5 3600
Teploty jsou vyssi, je to dano vyssim operacnim napetim, ktere je udajne do 1,5V v zatezi v poradku. Updatujte driver chipsetu z 30.7. na oficialnich AMD strankach. Pokud nedosahuje CPU 90 - 95% v zatizeni, je to v pohode. Nepouzivejte pro monitorovani HWmonitor, ale Ryzen Master. HWmonitor dava u novych Ryzenu mylne hodnoty. Pokud budou hodnoty teplot pri vyssim rozliseni neunosne, doporucuju poridit kvalitnejsi chlazeni, ale jak rikam, pokud to nebude nad 90-95 stupnu, neni treba to resit. (alespon tak se vyjadruje vyrobce)
Vojtěch Mikulec, 08. 08. 2019, 1 odpověď
Odpovědět
90-95 stupnu, ne procent, omlouvam se
Odpovědět
DObrý den děkuji za odpověd. Základní desku jsem již nahrál nový bios 30.7. a procesor jsem přepastoval, možná bylo moc pasty. Od té doby teploty klesly o 10 stupňů a již není problém. V zátěži má tuším kolem 70 stupňů s chladičem za 1000 Kč. děkuji ještě jednou za odpověd.
Petr Novák, 08. 08. 2019, 1 odpověď
Odpovědět
Jeste stale by to mohlo klesnout ovladacem chipsetu, to neni to same jako novy BIOS. Odkaz do neznáma
Ale pokud je vse v poradku, nebude to snad ani treba

Odpovědět
Tak jsem to tam nainstaloval ještě ty ovladače amd - jen teď nerozumím na co má tedy ovladače na stránkách MSI přímo na desku - když tam pak nahraji nejnovější od AMD, není lepší instalovat přímo ze stránek MSI, kde jsou ale ještě starší ovladače
Nyní Samsung galaxy S21 FE. Předtím Honor 20 PRO, Huawei PSmart 2019, Huawei Nova 3, Samsung S7, S6, S5, S3 NEO, LG G3S, LG G2, Samsung S3, Samsung NOTE 2, Huawei Y300, Huawei G300, Nokia 5230, předtím tlačítkové Nokie od dob paegasu.