Ráda bych se obrátila na zdejší odborníky. Mám pracovní počítač a ten mám doma.
Ve středu ráno jsem zapla PC a šla sem si udělat kávu. Přišla jsem, ale PC se zapnul a vypnul zapnul a vypnul. Takhle pořád dokolečka. Na smáčknutí tlačítka power nereagoval. Tak jsem ho musela vypnout ze zásuvky.
PC sem zapla po 10 minutách, ale stejné chování a permanentně se zapnul na 1 vteřinu a okamžitě vypnul.
Tak přijel přítel a ten mi oznámil po rychlém zhodnocení, že mi odešel můj 750W zdroj, co dodává PC proud.
Přítel mi vybral tenhle zdroj:
Přítel zapojil nový zdroj, ale úplně stejné chování jako předtím PC se zapnul, vypnul, zapnul, vypnul a takhle pořád dokolečka. Přitel vytáhl placatou baterku, ale to nepomohlo. Prej asi odešla deska.
Tak se na to zavolal elektrikář/elektronik a ten nám řekl, že deska je v pořádku i procesor, ale proč to nejde to nám neřekl
Nakonec přijel opravdovej odborník a ten zjistil, že jakmile se odpojí napájení na procesor nějaký 8PIN tak to prý funguje...nakonec nám bylo řečeno, že deska trpí "studeným spojem" tak vzal desku a něco tam dělal "nějakým přístrojem" něco jako "fen" a zahřál nějaké "pájené" spoje...a ejhle po tomhle deska i procesor okamžitě nastartovala. Ten pak bleskurychle odešel a za opravu si ani nic nechtěl vzít...
Otázka na odborníky. Jak dlouho takovej PC/DESKA mohou fungovat? Proč se tohle stalo?
Jo a starej zdroj je tedy plně funkční
PC:
I9-9900K
FERA 5
ASUS STRIX Z390
32GB RAM
SEASONIC 650W
2TB SSD KC 3000
RTX 2080Ti
2x8TB HDD
BlasterZ+R1855BD
MSI 27"