Zdravím,
chtěl jsem si k PC připojit přes bluetooth xbox wireless controller, abych se synem něco mohl zahrát. Bohužel to nešlo tak jednoduše, jak jsem doufal, tak jsem zkoušel řadu rad, co se mi podařilo vygooglit.
Připojil jsem ho kabelem (vše ok), přes appku stáhl nejnovější update a zkoušel znova, opět celkem bez úspěchu. Vždy se objevil v možnosti jako zařízení, co se dá přidat, ale např. problíkával, někdy měl jen název "Input", občas to psalo "Try Connecting Your Device Again." Zkoušel jsem přes Device Manager stáhnout nové ovladače, ale vše je prý správně (dával jsem jen update, neprováděl jsem uninstall & opětovný install).
Když už jsem to chtěl ukončit a odložl controller na stůl, najednou se chytl, načetly se procenta (že má 100% baterie)...došlo mi, že jsem ho vlastně položil blíže k počítači. Tak jsem začal experimentovat...Dokud je cca do 40cm od bedny, tak funguje, ale jakmile se trošku vzdálí, tak se odpojuje. Když oddělám boční kryt bedny, tak získám asi 10cm navíc. Jiné BT zařížení bohužel připojené nemám, takže to nemůžu otestovat - vše ostatní mám přes nějaký adaptér (sluchátka, další controller). Desku mám MEG B550 UNIFY (MS-7D13).
Je možné, že by nějaký SW update pro BT toto vyřešil? (Stejnak se mi ale nedaří najít nic "novějšího" než 2022 kdy jsem tu sestavu kupoval).
Nebo je možné, že i přesto bude chyba v controlleru?
Mám kupovat externí BT anténu? Nebo jde nějak zesílit ta z MB?
Díky za rady!