Dell inspiron e1505 100% vytížení CPU

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Gruppe 6. 5. 2011 10:02

Dostal se mi do ruky starší Dell Inspiron e1505 (obdoba v EU Inspiron 6400),

T2400 2 x 1,83
ATI x1300
1GB RAM 667 MHz
160GB SATA WD

problém je v tom, že když notebook zapnu do napájení, je NESKUTEČNĚ pomalý. Je tam čistá instalace XP Prof., aktuální BIOS, ovladače, Net Fram., prostě snad vše co se dá. Ovladače od ATI jsem nahradil ovladači Omega, zkoušel jsem různé RAM, jinou mechaniku, jiný disk, jiný adaptér, pořád to samé. (ještě mě zbývá na výměnu CPU ale do toho se mi oc nechce, to je tak na hodinu :D )

Prostě pokud jede na baterii, je vše ok, běhá jak blesk ( k nerozeznání od nového) ale jakmile ho zapnu na síť, vyskočí vytížení obou jader na 100% a seká se i myš, otevření okna je v řádu30sekund, nedej bože otevřít dvě... Po chvilce je to tak na 50% ale odezva pořád šílená, jakmile chci něco udělat, otevřít složku, opět vidím v procesech jak to vyletí na 100%.

Vytáhnu napájení a najednou vytížení 6-10% a všechno šlape jak hodinky...

Takhle trvala jen instalace XP 4,5hodiny, instalace ovladačů další 2hod.

Neví někdo co s tím???
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Gruppe 11. 5. 2011 17:02

pánové to tu není nikdo kdo by poradil????
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod skype 11. 5. 2011 17:11

Zkoušel jsi originální adaptér s požadovaným výkonem?
Odeslat příspěvekod Gruppe 11. 5. 2011 19:18

Jiné než originály ani nemám, vespod notebooku je předepsaný PA-10/PA-12 19,5V na 4,62A takže jsem vyzkoušel dva tyhlety abych vyloučil chybu napájení :(

Je fantastické sledovat jak na baterku je to vše OK a jakmile hodím napájení, vyletí zatížení obou jader na 100% a nedá se s tím vůbec pracovat.
Gruppe
Mírně pokročilý