notebook bez monitoru jen s lcd

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod ghotic.ghotic 19. 5. 2011 14:19

Dobrý den!
Nevím jestli je to vůbec možné proto se zeptám. Na notebooku mi prasknul displej a momentálně zbytečné 4000 na opravu nemám. Notebook funguje v pohodě takže nový taky kupovat nechci a už dříve jsem uvažoval o dokoupení lcd k notebooku. Půjde připojit nějak, aby ho počítač bral jako hlavní obrazovku a odmontovat vadný displej?
-"Potřebujeme dva roky, abychom se naučili mluvit, a padesát let, abychom se naučili mlčet." E.Hemingway

-Alcatel OT Club DB, Alcatel OT501, Sagem MW3020, Siemens SX1, Sony Ericsson W800i, HTC TyTN II, LG KU990 Viewty, Samsung S8000 Jet
ghotic.ghotic
Junior

Odeslat příspěvekod petmor 19. 5. 2011 15:15

určitě ano,záleží akorát na způsobu připojení,tedy jaký konektor je v ntb instalovaný.většina má D-SUB(VGA),některé pak DVI,anebo HDMI
petmor
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 19. 5. 2011 15:17

nevím, proč by to nemělo jet. Ntb sám uvidí připojené LCD jako jediné dostupné. ono i např. při zavřeném ntb (= stav, kdy je interní LCD vyplé) se obraz posílá aut. na připojený externí monitor.
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod hnedahlava 19. 5. 2011 15:33

A co je to za notas? Ta cena 4k se mi zda prehnana...
hnedahlava
Junior

Odeslat příspěvekod ghotic.ghotic 19. 5. 2011 15:46

hedahlava je sestavovaný od firmy Barbone (Tomahawk) Ptal jsem se přímo u nich v servise.. A že bych koupil za 1200 panel z bazaru toho se bojím že by neseděl. Navíc takto by to bylo i pohodlnější kdyby mi zůstala jen jakoby klávesnice a monitor jsem měl výš na stole a nic by mi tam nepřekáželo. Jen právě nevím jestli demontáž nemůže notebooku uškodit. Je tam displej 15,4 1440x900
-"Potřebujeme dva roky, abychom se naučili mluvit, a padesát let, abychom se naučili mlčet." E.Hemingway

-Alcatel OT Club DB, Alcatel OT501, Sagem MW3020, Siemens SX1, Sony Ericsson W800i, HTC TyTN II, LG KU990 Viewty, Samsung S8000 Jet
ghotic.ghotic
Junior

Odeslat příspěvekod wizaard 19. 5. 2011 15:59

Displej (víko) nemůžeš demontovat, minimálně v něm jsou ještě antény Wi-Fi, možná mikrofony, webová kamera, Bluetooth modul...

Jinak, jak tu padlo, samozřejmě to pojede. Úplně ideální by bylo ještě pro jistotu nastavit externí displej jako hlavní v BIOSu. Pak je to "ošéfované" úplně kompletně.
Lenovo ThinkPad T420s | HTC 8X | Xbox 360

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ghotic.ghotic 19. 5. 2011 16:17

webkamera ani mikrofon by mi nevadil ale těmi anténami a BT jsi mě docela překvapil... Takže nejjednodušší by asi byla klávesnice, myš a monitor a notebook strčit s chladící podložkou pod stůl...

ghotic.ghotic
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 25. 5. 2011 11:33

pokud nemá tendenci se hodně zahřívat, ani ta chladící podložka nemusí být. Ntb používám při práci v zavřeném stavu naprosto běžně. Důležité je jen to, abys neucpal chladící okruh a aby ten teplý vzduch pak měl kam utéct (= aby to nebylo např. v uzavřené polici, odkud nemá kam jít)
.
alfah4ns
Ex-moderátor