Náhlé vypínaní Acer Aspire One

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod marthuf 8. 7. 2011 22:41

Zdravím!
Mám problém s Acer Aspire One. Více než rok sloužil bez problému, teď se začal při startu vypínat. Nezáleží, jestli už stihly nabíhat WinXP, nebo jsem v nastavení BIOS. Jednoduše se po určité krátké době vypne.
Co jsem zkoušel:
obnova systému
start na baterii, s baterií i adaptérem, s adaptérem bez baterie...
nouzový režim
hledat chybu v BIOS

Nic nepomohlo, v BIOS jsem se nikam nedostal, většinou se nestihl načíst před vypnutím, pokud ano, spadl po chvíli.

Doba, po které dojde k vypnutí, se s každým pokusem zkracuje. Při prvním pokusu se někdy načte i plocha win, při dalších padá i po několika vteřinách.

Co s tím? Díky za rady.
marthuf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pucmeloudek 8. 7. 2011 23:11

Zkusil bych tyto postupy, pokud selze prvni, zkusit dalsi atd.:
1. reklamace
(2. placeny servis)
3. prodej
4. zapeceni
5. dar
6. sberny dvur/kontejner na elektrozarizeni
7. popelnice
8. prikop u cesty

druhy bod (ten v zavorce) ovsem jen po dobrem uvazeni, spis bych ho preskocil.
sedmy a osmy bod povazuju za neohleduplny k zivotnimu prostredi, lepe by bylo investovat vice usili do variant predchozich.
pucmeloudek
Junior

Odeslat příspěvekod brazda.l 9. 7. 2011 07:39

Zkusit vyčistit chladič a případně přepastovat.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 4GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+
| HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad R500 2732-7JG
brazda.l
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 9. 7. 2011 18:46

Vyčistit, přepastovat, update BIOSu a pokud stále nic, je problém pravděpodobně hardwarového původu (studené spoje?) - zkusit maximálně základovku zapéct v troubě, jinak je to na vyhození. Ale vzhledem k tomu, že to máš pravděpodobně stále v záruce, tak první co udělej - pošli to na reklamaci.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod IgnorStoupa 10. 7. 2011 09:25

To, ze s dalsim zapnutim se to zhorsuje ukazuje vyrazne na praci tepelne ochrany, bud na chipu ci ve zdroji... pripadne zmineny studeny spoj (klidne i uvnitr soucastky, i to jsem zazil). Nebude to SW problem.
Neni dano vubec nic. Sestrojte parabolu.
IgnorStoupa
Mírně pokročilý