Přehřívání notebooku PACKARD BELL Easynote TSX66-HR-683CZ

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod libor1614 12. 1. 2012 10:57

Dobrý den mám notebook kupovaný v září 2011.jedná se o notebook PACKARD BELL Easynote TSX66-HR-683CZ s parametry:
Geafická karta- NVIDIA GeForce GT540 2GB VRAM,Integrovaná grafika HD Intel -2 grafiky
Procesor:Intel Core i5-2410M
Operacni pamet-4GB
HDD-1000GB
A problém je v tom že se přehřívá,při normálním používání např.internet,word.. je teplota procesoru 45-60 stupnu nekdy i 70 stupnu .A při hraní her např. Pes 2012 se teplota zvysi na 90-95 stupnu a hra se zacne asi po 5ti minutách sekat a nedá se hrát.Chtěl jsem se zeptat jestli byste mi nekdo nepomohl tento problém vyresit a nebo jestli mam notebook hned reklamovat,předem děkuji za každou radu.
Naposledy upravil wizaard dne 25. 1. 2012 10:31, celkově upraveno 1
Důvod: Upraven název tématu na konkrétnější a inteligentnější.
libor1614
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 12. 1. 2012 11:36

mělo by ho stačit profouknout a zbavy nánosu prachu, špíny a zbytků svačin uvnitř :) pokud to nepomůže reklamovat
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod swarm 12. 1. 2012 12:28

Já bych ho reklamoval. Klidně to může být cokoli jiného v chladícím okruhu (špatná pasta, nedosedající chladič,...).
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod libor1614 12. 1. 2012 19:03

Ok zkusim to profouknout a kdyz to nepomuze dam to na reklamaci
libor1614
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod czEIFEL 14. 1. 2012 00:54

libor1614 píše:Dobrý den mám notebook kupovaný v září 2011.jedná se o notebook PACKARD BELL Easynote TSX66-HR-683CZ s parametry:
Geafická karta- NVIDIA GeForce GT540 2GB VRAM,Integrovaná grafika HD Intel -2 grafiky
Procesor:Intel Core i5-2410M
Operacni pamet-4GB
HDD-1000GB
A problém je v tom že se přehřívá,při normálním používání např.internet,word.. je teplota procesoru 45-60 stupnu nekdy i 70 stupnu .A při hraní her např. Pes 2012 se teplota zvysi na 90-95 stupnu a hra se zacne asi po 5ti minutách sekat a nedá se hrát.Chtěl jsem se zeptat jestli byste mi nekdo nepomohl tento problém vyresit a nebo jestli mam notebook hned reklamovat,předem děkuji za každou radu.

Mě se taky notebook po době přehříval, ale bylo to tím, že byl plnej bordelu. Stačí ho profouknout v mém případě pomocí kompresoru (né že do něj pustíš tlak xBarů :D ) a bylo po problémech. Prodávají na to i stlačený vzduch
czEIFEL
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vasolek 14. 1. 2012 01:28

Pokud nepomůže pročištění od prachu, tak jedinná možnost je reklamace. Pokud by již notebook nebyl v záruce, doporučuji nechat jej odborníkem rozebrat a vyměnit tu žvýkačku co dávají na procesor a grafiku za nějakou rozumnou teplovodivou pastu. Problém určitě zmizí.
Vasolek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 14. 1. 2012 06:46

nejsem si scela jist jestli tam je "žvýkačka" a jestli ano tak bych koupil novou "žvýkačku" :) páč tam plní určitou funkci a nevím kolik pasty by jste tam chtěl dát když ty žvýkačky jsou i několik mm tlusté :)
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod kluzo 14. 1. 2012 07:16

Mám dobré zkušenosti s vysavačem, ale bacha, roztočil by se větráček takovou rychlostí, že by to nemusely vydržet ložiska, takže jsem to řešil tak, že jehlou jsem ho přes větrací otvory zabrzdil a pak vysával (z obou stran směru proudění - nejdříve proti směru a pak po směru).
Klávesnici (ta ale asi nemá vliv na přehřívání) vysávám takovou tou "štětkovou" hubicí.
Pokud budeš používat stlačený vzduch doporučuji ten větráček zaaretovat taky.
kluzo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod misaz640 14. 1. 2012 08:45

no já bych ho vyčistil a zbavil výkonové zátěže povipínej vše co zbytčně spotřebováává výkon např skype, antivirový program(jestli výš že pracuješ s bezpečným softwarem) atd. no a v neposlední řadě bych reklamoval
misaz640
Junior

Odeslat příspěvekod Necroman 14. 1. 2012 09:17

Staci rozebrat vsechny zadni sundavatelne casti, vysat vysavacem co to pujde (pozor na roztoceni vetracku), smontovat a jeto. Zakladaem proti prehrivani je kazdopadne pouziva notebook vzdy na tvrde podlozce - polozene do perin se prehreje opravdu snadno :)
So sayeth the Wise Alaundo
Necroman
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 14. 1. 2012 09:19

neřešil bych neaké vypínání....

vyčistit -> zátěžový test ->

pomohlo: super

nepomohlo: reklamace / v případě že néni v záruce, koupil bych chladící podložku (- 10-15°C) a nebo přepastoval
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Bigtasty 14. 1. 2012 09:53

Pán tady zmiňuje ze NB je od září loňského roku, pokud teda ho nekupoval z druhé ruky nebo a ním nepracuje v nepříznívých podmínkách, pochybuji, ze by se takhle rychle zanesl prachem. A pokud by byl problém s teplo vodovodu pastou tak by byl NB chladnější, hůř by se pak to teplo odvádělo. Problém bych videl v samotné konstrukci toho NB. Buď si pořídit položku nebo se pokusit NB reklamovat.
Bigtasty
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 14. 1. 2012 10:05

nevidím proč by nemohl být za takovou "chvilku" zanešený, než jsem měl TP tak jsem čistil chlazení každý 3 měsíce a to se člověk nestihne divit co tam všechno za takovou chvilku je
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Bigtasty 14. 1. 2012 10:19

Jak říkám, záleží na tom kde se s tím pracuje. Já jsem obdržel pracovní notebook ( nebyl nový) loni v dubnu a dosud nebylo potřeba do něho zasahovat. Pracuji s nim však pouze v kanceláři( náhrada desktopu). Poznámka pro rejpavý :): pracuj jako grafik, takže je často zatěžován.
Bigtasty
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zwick 14. 1. 2012 10:33

Možná skoro jednou do roka si od Dellu nechám vyměnit chlazení, protože se mi notebook při grafické zátěži (hraní) extrémně přehřívá.

Navíc mi přítelkyně nedávno pořídila podložku, takže asi tak. Řešit to vždycky jde.
Na to si zvykej.... :D
Zwick
Junior

Další stránka