Naléhavé:IdeaPad G570 problém - BOOT LOOP

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod drkola 13. 1. 2012 21:51

Dobrý den,

potřeboval bych pomoci s následujícím problémem. Včera se mi dostal do rukou nový G570 bez OS (respektive s DOSem). Spustil jsem z DVD instalaci Windows 7 Ultimate x64. Instalace probíhala v pořádku, až do stavu kde se nastavuje název počítače, čas, atd. Jakmile měl ale systém poprvé nabootovat z HDD, nic se nestalo. Stále dokola běhá úvodní obrazovka s logem Lenovo, poté na chvíli zčerná a znovu. V BIOSu mám nastavené pořadí bootování takto: HDD-ODD-LAN. Po instalaci Windowsu se ale nenabootuje notebook sám ani z DVD (ODD) a je potřeba to udělat ručně. Oprava systému z instalačního DVD nepomáhá.

Zřejmě sem se dopustil zásadní chyby, že jsem při instalaci Windows smazal oddíly disku, které tam byly z výroby (DOS a ještě jeden) a ponechal jsem jen oddíl LENOVO (asi 1,1 GB) a oddíl pro systém (který si instalace rozdělila na primární oddíl a systémový oddíl (100 MB). Nevíte co s tím? Zformátovat disk kompletně, nebo se pokusit nějak obnovit předešlé oddíly, nebo něco jiného?

Prosím Vás co nejrychleji o pomoc.

Díky
drkola
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 13. 1. 2012 22:09

radu už jsi dostal na jinén fóru :)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod drkola 13. 1. 2012 22:11

Ano, ale naprosto nepomohla. Omlouvám se jestli jsem porušil nějaká pravidla, ale kvůli naléhavosti situace jsem neměl jinou možnost.
drkola
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 14. 1. 2012 05:15

néni to zrovna košér, ale co už :) v případě že nepomohla...
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod oooooooooo 14. 1. 2012 08:46

Kód: Vybrat vše
Zřejmě sem se dopustil zásadní chyby, že jsem při instalaci Windows smazal oddíly disku, které tam byly z výroby (DOS a ještě jeden) a ponechal jsem jen oddíl LENOVO (asi 1,1 GB) a oddíl pro systém (který si instalace rozdělila na primární oddíl a systémový oddíl (100 MB).

Po milionte a prve pokud nebudete instalovat stylem cihla na entru tak onen stomegovy - může byt podstatně větši oddil - system reserved se vam nevytvoři.Přijdete sice o možnost bitlockeru a ještě o jednu - tu ale nikdo kdo se objevi ve foru na živě nikdy nevyužije ale budete mit trochu jasněj.Lenovo servis vam nepomůže - pokud jste nevytvořil pomoci one key recovery zalohu tak mate smůlu.Přirovnam - auto jezdi na benzin - liju tam diesel,pošlu ho do servissu a chci udarma zasah..Asi ne že...
Rada je jednoducha a ne ten nesmysl nade mnou - udělat to spravně,nastudovat zaklady o tom jak funguje
co je zavaděč a jak to funguje.
Po instalaci Windowsu se ale nenabootuje notebook sám ani z DVD (ODD) a je potřeba to udělat ručně. Oprava systému z instalačního DVD nepomáhá.

Timto je totiž řečeno kde je problem.Varianta jedna přečist si jak na obnovu,editaci zavaděče a nasledujiciho.
Varianta dvě - rada co tu padla milionkrat vždycky zabira a je stoprocentní.Odebrat všchny oddíly tedy i ten system reserved+lenovo recovery oddíl - ten si můžete klidně někam ulit na externi disk.
Vše dělat pomoci bootovaciho gparted to zvladne totiž i laik.Po odebrani oddílů dostat notebook do stavu v gparted kdy mame oddíl POUZE jeden - redistribuce volneho mista,spojovani.Format na NTFS.
Rozděleni na dva oddily - jeden pojmenujeme system - druhy data.Oddil system - nastaveni flagu,přiznaku A jako active - filesystem mame NTFS.Oddil musi byt vlevo - neboli jako prvni.
Reboot - instalace seven a ne cihla na entru ale ručni navedeni kam system pujde i když v tomto připadě - flag active se již s reserved nevytvoři.
Hotovo.
pro porovnani oč jde
bcdetit /enum /all nyni a hele ono cesty jaksi vedou na rozlična mista
bcdedit /enum /all po instalaci vyše zminovaným - vedou kam maji
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Python.p 14. 1. 2012 09:22

a dokonce jsi dostal stejnou radu jak na tom jiném fóru :)
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod turbik 14. 1. 2012 17:23

Mas instalacky W7 SP1? Ja mel podobny problem a vyresil jsem az s SP1. Pak instalace probehla korektne az do konce.
turbik
Junior

Odeslat příspěvekod drkola 14. 1. 2012 21:46

Mám pocit že harddisk je nějak "nabořený". Neporadil by někdo jak udělat pořádný hloubkový formát disku (ne ten, co trvá pár vteřin)? Nejlépe pomocí Live CD Ubuntu. V tom to totiž u disku ve správci úložiště píše: "Warning: The partition is misaligned by 512 bytes. This may result in very poor perfomance. Repatitioning is suggested. Při pokusu o formát ze správce úložiště to napíše ERROR: Device is busy. Při formátování v GParted se také objevují problémy. A ještě jeden postřeh. Vyhrabal jsem doma starý instalační disk od XPček. Když jsem se pokusil nabootovat na "zformátovaný" disk, po chvíli co se rozjížděla instalace se objevila BSOD, na níž se psalo o chybě disku.

P.S. Dodávám, že s linuxem jsem nikdy nepracoval. Potřeboval bych tedy asi nějaký příkaz pro terminál ke zformátování disku (případně root práva ???).

Chápu že jsem si to zavinil sám, a jsem asi otravný, ale zoufale potřebuji pomoc. Díky.

EDIT: Při vytvoření jednoho oddílu v GParted vše v pořádku, když chci ale vytvořit dva, vždy se objeví chyba a jeden oddíl se tváří jako "unknown".
drkola
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod turbik 15. 1. 2012 00:36

Tak jeste jednou:
DVD instalaci Windows 7 Ultimate x64 mate se Service Packem 1 nebo bez?
turbik
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 15. 1. 2012 05:15

Odpověděl sis sám, kde jsi spáchal chybu:
drkola píše:Zřejmě sem se dopustil zásadní chyby, že jsem při instalaci Windows smazal oddíly disku, které tam byly z výroby (DOS a ještě jeden) a ponechal jsem jen oddíl LENOVO

Naprav to použitím standardních postupů:
oooooooooo píše:Odebrat všchny oddíly

A nepoužívej k tomu žádné 3-P nástroje:
oooooooooo píše: gparted

Stačí prostě jen použít originální médium
turbik píše:instalacky W7 SP1

Amatérská chyba:
oooooooooo píše: reserved nevytvoři.

WRE vytvoř vždy. Nejen kvůli šifrování. Podstatně si usnadníš práci při jakékoliv závadě.
100 MB = nepatrný zlomek % celkové kapacity dnešních HDD. Takové „šetření“ není na místě.
Pro tak parádní NB Lenovo s SSD = celá instalace OS na 10 minut. Naprosto standardním postupem. ;-)
A Tys z toho vyrobil horrorovou detektivku plnou IT záhad! :oboze
Nejsi náhodou filmovým scénáristou? :-)
Porušil jsi ovšem jedno pravidlo z Desatera pátera Knoxe:
pachatelem je majitel! 8-D

Btw:
proč jsi nekoupil NB s předinstalovaným OS W7?
1) Nejlevnější možná licence OS.
2) Výše uvedené trable by za Tebe vyřešil výrobce.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod oooooooooo 15. 1. 2012 13:09

WRE vytvoř vždy. Nejen kvůli šifrování. Podstatně si usnadníš práci při jakékoliv závadě.

WRE to uděla tak jako tak.Doporučuji dokumentaci k W7,nebavi mně vysvětlovat pořad jak to s WRE je.Co takhle zkusit Seven provozovat?Pokud vim maš Visty....A z toho plyne mnoho nedorozuměni.Pokud nema system reserved tak nelze šifrovat bittlockerem systemovou particii napřiklad ale pokud bys odbouch f8 tak bys k svemu udivu zjistil kde se nachazi WINRE a že WINRE a system reserved - rozhodně jedno není.Neviš o čenm mluviš v připadě Seven a není to poprvé. http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Re ... nvironment WIKI neni tak složity si přečist....
The Windows Recovery Environment can also be installed to a hard drive partition by OEMs,[3] and customized with additional tools such as a separate system recovery tool for restoring the computer back to its original state.[4] As of Windows Vista SP1, users can create their own bootable CD containing the recovery environment.
Slovo může a podobně a hlavně
When installed on the same partition as another Windows operating system, such as Windows Vista, Windows Recovery Environment can be accessed by pressing F8 while the computer is booting.
doufam chápeš že není dobre radit lidem nesmysly :D
A nepoužívej k tomu žádné 3-P nástroje:

Obecně raděj se nevyjadřuj k věcem o nichž nic neviš :-)

ROFL vždyt dokonce neviš co WINRE je 8-D i bez system reserved k tvemu udivu WINRE jaksi bude fungovat.A k tvemu tupl udivu WINRE může byt i na mediu může byt včleněno do tovarního oddílu -viz manual tovarni a sys reserved rozhodně jedno jest není,můžeš si ho upravit na míru- což dělaji ti co ví o čem mluví... -
reserved nevytvoři.

I pro laika - to že nevytvoři oddíl sytem reserved - specialni oddíl o velikosti 100 a vice neznamena že NEBUDE WRE ...no nic

-- 15 led 2012, 13:29 --

Mám pocit že harddisk je nějak "nabořený". Neporadil by někdo jak udělat pořádný hloubkový formát disku (ne ten, co trvá pár vteřin)? Nejlépe pomocí Live CD Ubuntu. V tom to totiž u disku ve správci úložiště píše: "Warning: The partition is misaligned by 512 bytes.

Jenom na okraj Milanovych bludů si nevšimej a proboha kde vidiš že pišu o fornatu . nebavi mně vysvětlovat co Formmat děla.Ještě jednou a naposled - odeber a vytvoř a vůbec se nepokoušej některe věci dělat nastrojema ktere obsahuji WINDOWS, evangelisti Windows ti budou tvrdit že je to to spravne ale jen do okamžiku kdy nenarazi na věci ktere třeba dle dokumentace neumi diskpart - potažmo diskmanagment WIN.ODEBRAT - Vytvořit atd - neni rovno naformatovat,to že to jde taky udělat instalačkou je podružné.Tot vše - pokud si neporadiš s timto, nema cenu řešit cokoliv dal.Pokud nelze odebrat a vytvořit v nastroji GPARTED -jde mimochodem,ono že jde o ukrutne zmateni dokazuje to že chceš live cd linuxu - agparted je live cd linuxu - neboli http://gparted.sourceforge.net/livecd.php a jako bonus tam maš zminovany testdisk...ODKAZUJI tě na bootovací GPARTED což je spec LINUX distro pro praci s disky a nechapeš hlašku
he partition is misaligned by 512 bytes.
pust si testdisk - advanced - geometry u kamarada a hlašku pochopiš.Nepochopiš - je to blby ale servis - neni možny abys pochopil v tom připadě rady ve foru viz vyše,
Odkažu na gparted - chceš ubuntu ktery obsahuje diskovy nastroj - obdobu gparted - parted něco,musel bych se mrknout,popřipadě si gparted ve formě deb baliku do něj přidaš,no celkem peklo :-) Ono totiž pro praci s disky je idelani spec liv distro ktere nic jineho než praci s disky neděla - proto třeba paragon live umožnuje přepnout mezi jadry - lin jadro, winpe a obě jadra maji diskove nastroje ktere nedělaji nic jineho než že s nimi manipuluješ s diskem - oddíly.
Při vytvoření jednoho oddílu v GParted vše v pořádku, když chci ale vytvořit dva, vždy se objeví chyba a jeden oddíl se tváří jako "unknown".

To je spravně on ma hlasit unknown....Odebrat...A?tO JE TA CHYBĚJICI ČAST TVEHO PŘIBĚHU..posloupnost při praci s disky - manual.Odebrat,prvni,odebrat druhy - pokud maš gparted v AJ hledej co znamena volba napřiklad merge atd.
100 MB = nepatrný zlomek % celkové kapacity dnešních HDD. Takové „šetření“ není na místě.

Nejde o šetřeni mistem jde o něco jineho ale to člověkovï co si mysli že system reserved - neexistence - rovná se- neexistence -nemožnost použit winre fakt nema cenu vysvětlovat.Kdysi jsem chtěl a at daji do faq seven a vista určite přikazy ktere by měl člověk zadat a nasledně do fora pastnout vystup - protože řeši 99 procent těchto dotazů - nasledně jsem s velkym překvapenim zjistil že by to nic neřešilo protože vystupu a tomu jak může mit seven ,vista atd řešeno tovarni,system reserved,winre,systemak a co ten vystup tedy řika evidentně nerozumi ani lidi co tvrdi že spravuji vic než jeden PC s nima...
Jenom maličkej offtopic - jednim z kličovych důvodů proč nepouživat modní šmejdy disky typu greeen ktere ti ušetři v domacich podminkach energii za sto korun a to jenom možná ale problemy nadělaji za tisíc je advanced format,v připadě havarie lidi krouti i ušima jaktože nastroj jedna až 99 nefunguje.Důvodem je tato milá vychytavka.Bohužel vlastnici těchto disků musi pro celou řadu operaci použit nastroje ktere explicitně podporu těchto zgarbů mají.Takže pokud nahodou jsi vlastnik rovnou ti doporučuju mit v zasobě vyšši než 2010 verzi diskoveho editoru od Paragonu,popravdě řečeo i kdyby sis ho sehnalk ted tak neprohloupiš protože je windows user friendly - což gparted je tak na puli cesty - z meho pohledu je ale některe volby neukazuje na liště - což byva u hodně lidí bůhviproč problem.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod oooooooooo 18. 1. 2012 19:46

Jenom bych dodal zrovna dnes jsem tentyž stroj měl v ruce a par věci na něm doladoval - daval jsem tam na něm 7 premium - luxus Windows seven Ultimate cracked edition si nemůžu dovolit u cizich lidí :-) a žadny problem,čimž zaroven bych chtěl řict že když na tento stroj davate sosly Ultimate ktery musite stejně aktivovat nějakym loaderem - absolutně nevěřim že vysolite X tisic za licenci Ultimate - tedy cenu rovnou stroji v tomto připadě,ziskate absolutně nula nula nic,funkce ktere jsou u Ultimate zajimave se tykaji spiš věci ktere oceni člověk který vi co je gpo,applocker atd.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hnedahlava 18. 1. 2012 21:56

Rada je jednoduchá...přepni si v BIOSu režim z AHCI na IDE.
hnedahlava
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 18. 1. 2012 23:18

On se bavi o seven...
oooooooooo
Pokročilý

Další stránka