Zničení nového NB

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Pavel_Kadlec 11. 4. 2012 13:03

Dobrý den

zakoupil jsem Lenovo IdeaPad U400 po 2 hodinách práce v office mi začala čmoudit baterka a následně se celej notebook vypnul už nejde ani zapnout a dole to bylo naprosto sečmoudlé, diplay prasknul, docela jsem se teda lekl.

Jak postoupit v tomhle případě? standartní reklamace? nemuže se stát že to je nějaká má chyba? jelikož jsem měl dosti hodně otevřených programů vůbec jsem se s tímhle nesetkal..

Děkuji moc
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
Pavel_Kadlec
Junior

Odeslat příspěvekod vanamond 11. 4. 2012 13:11

No, prostě jste asi narazil na vadnou baterii ( a je tam dost uskladněné energie, co ? ).
Postup - běžná reklamace. Zabalit, popsat či nafotit a odnést tam, kde jste to koupil.
Trust in God and keep your powder dry !
vanamond
Junior

Odeslat příspěvekod wizaard 11. 4. 2012 13:31

Vadná baterie, musí vyřešit na záruku, to jinak nejde. Tady to bude asi výměna kus za kus, tohle nemá smysl opravovat, řekl bych. Ale je nutné, aby se vyjádřil prodejce, resp. servis. Nevím, jak Lenovo u IdeaPadů řeší tuhle smrt (prakticky "dead on arrival").
Lenovo ThinkPad T420s | HTC 8X | Xbox 360

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod soban 11. 4. 2012 15:21

Normální reklamace.

Nastal někde skrat buď v baterce nebo někde v NT u napájecích obvodů.

Nabytá baterka má dost energie na to aby roztavila vodiče či konektory pokud to jde do skratu.

Počet spuštěných SW programů nehraje roli.

Takže pokud jsi tu baterku nenarval do NT kladivem je to OK a reklamace by měla být bez problémů uznána.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod wizaard 11. 4. 2012 15:56

Baterie je v U400 vestavěná. Proto nemá smysl diskutovat se servisem: prostě musí vyměnit kus za kus. Beztak tam - s největší pravděpodobností - uvnitř udělala pořádnou paseku.

Nicméně velmi bych uvítal, kdyby tu přestala diskuse mimo téma.
Lenovo ThinkPad T420s | HTC 8X | Xbox 360

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Pavel_Kadlec 11. 4. 2012 20:19

Zdravím

Tak jsem se dostal sem až teďka omlouvám se. V lenovo centru jsem byl koukali na mě asi jako po nákupu chleba s tašky. Nicméně technikovo předvyjádření bylo velmi pozitivní v tom že byl rád že se mě nic nestalo, baterie mají tendenci prý i vybouchnout nevím jak sou stavený baterie v NB. Nicméně prý musím počkat na další vyjádření. Očividně jak tu bylo zmíněno bude se asi jednat o vadný kus elektroniky. Omlouvali se několik minut a že se co nejdříve ozvou jak se bude postupovat dále. Nicméně že se takhle s tímto problémem ještě nesetkali aspon ten technik. Co vy na to? Postupoval jsem správně?
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
Pavel_Kadlec
Junior

Další stránka