Nový ASUS N55SF - BSOD při startu, problém s HD?

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod faire 17. 4. 2012 07:16

Ahoj, koupil jsem nový Asus N55SF, bez instalovaného OS, a nedaří se mi OS nainstalovat, raději popíšu celý průběh - měl jsem připravenou instalační flash s XP, NTB ji identifikoval, spustil instalaci, ta ale spadla (BSOD). Zkusil jsem použit bootovací CD s XP, ale NTB se již vůbec nechytal - po startovací obrazovce už jen blikalo podtržítko na černé obrazovce, bez reakcí. Vyjmul jsem HD, strčil ho do rámečku, ale vůbec nenaběhl, takže jsem si říkal, že bude chyba v něm. Vzal jsem HD z starého NTB (zálohované), vložil ho do NTB, ale při startu začala znovu nabíhat BSOD s těmito popisy chyb:

0x0000007E (0XC0000005, 0XB82B8756, 0XB84CF42C, 0XB84CF128). Protože první chyba odkazuje na problém s načítáním HD, přepnul jsem v BIOS nastavení HD z původního režimu na IDE (bohužel nemohu popsat původní možnost, nemám teď k NTB přístup :-[), předinstalované XP se spustily.

Hodil jsem HD do druhého počítače, abych stáhl drivery, ale při startu začal HD hlásit totožnou chybu. Win jdou spustit v Nouzovém režimu bez problémů, ale při pokusu o normální start vždy skončí na BSOD.

Chystám se NTB v případě nutnosti reklamovat, ale byl bych raději, kdybych se reklamaci vyhnul - celkem nutně ho potřebuji (což je samozřejmě můj problém), takže jsem chtěl poprosit o radu, předběžné googlení nepomohlo - nevím, jak přesně se ptát. Za veškerou pomoc předem děkuji!
faire
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 17. 4. 2012 07:51

Omyl při nákupu.
Tento NB není kompatibilní s prehistorickým OS WXPP/32.
Co s tím?
Nainstalovat OS W7/64.
Příště se poradit s odborníky před nákupem.
Nakupovat nejlépe s předinstalovaným OS:
1) nejlevnější licence OS;
2) ušetříš si trable s instalací OS.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod faire 17. 4. 2012 08:06

Díky za radu! W7 jsem koupil už včera, čekám, až dorazí.
Vysvětluje to ale popsané problémy, tedy nefunkčnost původního HD + staršího HD pri vrácení do původního NTB?
faire
Junior

Odeslat příspěvekod wizaard 17. 4. 2012 11:09

Pokud systém nemá ovladače pro SATA v režimu AHCI, nemůžeš mu tento režim cpát - skončí BSOD. Pak Tvé zmatení s přepínáním z AHCI na IDE... doporučuji si o tom něco zjistit.
Lenovo ThinkPad T420s | HTC 8X | Xbox 360

Lenovo Blog CZ
wizaard
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod faire 17. 4. 2012 12:45

Nj, chápu, nenapadlo mě, že by takový problém mohl nastat, díky za radu. Dovzdělal jsem se, nainstaloval W7, chvíli bojoval s tím, že se instalace z Flashdisku nechtěla povést skrze USB 3.0, ale všechno už je v pořádku. Díky za osvětlení situace!
faire
Junior