Nefunguje napájení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod lupan1 30. 8. 2012 05:45

Dobrý den, před nedávnem mi přestalo fungovat napájení na notebooku Acer Extensa 5620. Notebook funguje pouze přes kabel, na baterii mi to ukazuje: Zbývá:Neznámo a nebo taky probíhá napájení a furt je tam 0%. Nevím jestli je to přípojným kabelem či odešla baterie. Nevíte někdo jak to zjistit?Nemůže to být pouze přenastavené někde ve Windows?Měl jsem OS Vista a nechal jsem si ho přeinstalovat na Windows 7. Nemůže to být třeba způsobeno nějakou aplikací či programem staženým a nainstalovaným z internetu?Budu vděčný za každou pomoc. Předem děkuji za vaše rady.
lupan1
Junior

Odeslat příspěvekod hnedahlava 30. 8. 2012 06:58

Takze na baterku ani nic nevydrzi? V tom pripade je v haji baterka.
hnedahlava
Junior

Odeslat příspěvekod lupan1 30. 8. 2012 07:29

V tom momentě co vytáhnu kabel ze zásuvky tak se vypne notebook. Nemůže být spíš chyba někde v kabelu myslím v krabičce co je v polovině kabelu?
lupan1
Junior

Odeslat příspěvekod hnedahlava 30. 8. 2012 07:34

Zkus nejaky diagnosticky program na baterku, ale na 90% je v haji.
hnedahlava
Junior

Odeslat příspěvekod lupan1 30. 8. 2012 07:48

hledam jsem po googlu něco takového ale nenašel jsem žádný program se zaměřením na baterii.. možná jsem hledal špatně nevíš prosim o nějakým?
lupan1
Junior

Odeslat příspěvekod hnedahlava 30. 8. 2012 08:11

Napr Battery Eater nebo lepe Notebook BatteryInfo
hnedahlava
Junior

Odeslat příspěvekod lupan1 30. 8. 2012 08:43

Teď už tomu už vůbec nerozumím..v lište přes ten program to ukazuje 100% že je nabitá a na normálním okně ukazuje neznámé.. Jsem z toho jelen
Přílohy
baterie1.png
baterie.png
lupan1
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 30. 8. 2012 13:30

Zkus BatteryBar, ten ukazjuje i kapacitu baterie, opotrebeni....

jak stary je ten notebook? baterka nekdy vydrzi vic jak tri roky, nekdy sama od sebe klekne i po par nabiti :)
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lupan1 30. 8. 2012 13:38

díky vyzkouším to..Notebook mám starý cca 2 roky. Potom napíšu jak to dopadlo :-)

-- 30. 8. 2012 15:22 --

Tak nevím teď.. bude to asi někde špatně nastavené nejspíš ne?Když to píše adaptér:odpojený. Nebo máte někdo nějaké nápady co s tím? :-)
Přílohy
plocha 1.png
lupan1
Junior

Odeslat příspěvekod Gruppe 30. 8. 2012 19:37

na baterku jsou 2 roky tak akorát. Pokud nemáš jak vyzkoušet jinou baterii...Acery asi nemají nějakou vlastní diagnostiku kterou bys spustil ???

no asi nějaký studený spoj, holt je to všechno na desce, takže záleží na kolik se ti vyplatí to opravovat v servisu :/
kecáním se ještě nikdy nic neudělalo :)
Gruppe
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lupan1 31. 8. 2012 00:11

To netuším,zda-li má acer nějaký program na diagnostiku skusím vygooglit..Opravit se mi z části vyplatí, ale z druhé zase ne..Na notebooku mám poničené panty(nedrží ve stabilní poloze mám to chycené provázkem aby alespoň trochu obrazovka držela a nespadla. Bohužel jsem se dozvěděl až nedávno, že notebooky acer na ty panty hodně trpí... Jinak děkuju za radu pak dám vědet jak to dopadlo a jestli jsem vůbec nějaký ten program na diagnostiku našel
lupan1
Junior

Odeslat příspěvekod czatlantis 31. 8. 2012 02:07

No o žádným diagnostickým programu nevím (jedině univerzální typu AIDA atd..), ale jelikož nová baterka cenou přesahuje zbytkovou hodnotu toho notebooku, tak i v případě, že by to bylo jen baterkou to nemá moc smysl řešit...No a v nejhorším případě koupíš novou baterku a furt to nebude fungovat.
Ono těžko říct jestli je to notebookem nebo baterkou, pokud nemáš jedno z toho náhradní - ta baterka může odejít taky víc způsobama - jednak články, jednak elektronika. No a pokaždé se to může tvářit nějak jinak. Navíc model od modelu se to může chovat jinak, takže fakt těžko říct.

Koukám že poslední dobou je to už několikátej post s problémama napájení....
czatlantis
Junior

Odeslat příspěvekod lupan1 2. 9. 2012 09:34

nejde třeba baterie nějak naformátovat?Nebo odinstalovat a nainstalovat znovu?
lupan1
Junior

Odeslat příspěvekod eLzyx 2. 9. 2012 11:17

jde, ale to bys jí musel rozebrat, zjistit co má za řídící čip, zkusit se k němu připojit (tj. nejspíše k němu dodělat nějaký interface) a pak mu přes nastavení nějakého bitu "říct, že je ta baterka nová". Dělá se to tak u některých repasí baterií.
Tj. doma uživatelsky v podstatě neproveditelné.
eLzyx
Mírně pokročilý