Dell D630 k vyhozeni?

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Yankee_VB 27. 11. 2012 21:01

Tak dnes mi bohuzel odesel do vecnych lovist muj cca 4 roky stary Dell D630 v konfiguraci s NVIDIA Quadro NVS 135M, ktera je toho pricinou.

http://www.dell.com/us/dfb/p/latitude-d630/pd

Je to uz muj druhy a definitivne posledni notebook s grafikou od firmy NVIDIA, nicmene se chci ze zoufalstvi zeptat, zda ma vubec smysl to zkusit nechat opravit. Notebook i dnes s Windows 7 funguje naprosto perfektne a byl jsem s nim vzdy maximalne spokojen (je to ostatne business trida).

Diky za kazdy nazor!
Yankee_VB
Junior

Odeslat příspěvekod Wikan 27. 11. 2012 21:10

Nemá. Oprava znamená kompletní výměnu desky, která tvoří většinu ceny notebooku.
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod Python.p 27. 11. 2012 21:11

Nezoufej, GK na čipu G8x jsou prostě vadné a nVidia se k tomu postavila zády....

Jde o to jak moc ho máš rád, je to slušný stroj při dokoupní SSD může fungovat ještě dlouho a pokud stačí výkonově.

Sehnat MB s IGP a jsi za vodou, ale cena může být vysoká
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Yankee_VB 27. 11. 2012 21:14

Diky za nazory. Ted jsem narazil na zajimavy clanek:

http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1010186/ten-dell-models-defective-nvidia-gpus

Predpokladam ale, ze po 4 letech mi Dell uz stejne nepomuze...
Yankee_VB
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 27. 11. 2012 21:14

Myslím že ne.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod redford 27. 11. 2012 22:13

Mel jsem stejny problem s grafikou nvidia u sveho macbooku a Apple to opravil v ramci tzv kulance i 2 roky po zaruce vymenou desky.
Pokud Dell nevyjde vstric tak to lze opravit nejen vymenou desky ale i prepajenim vadneho cipu na desce - je tu nekolik firem ktere to delaji a opravy nejsou zas az tak drahe... namatkou: nbservis.cz
redford
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod alfah4ns 27. 11. 2012 22:52

deska s intel x3100 - cca 2k (ebay.com).
+ je nutno vyměnit heatpipe za verzi pro x3100.

pokud máš k ntb plno příslušenství, dock, slušnou baterku, atd. tak bych do tohoto možná ještě šel, je to dobrý stroj, odolností nekoupíš nic lepšího pod 25k. (hlavně pokud máš 1440x900px)

je určitá šance zapéct tu desku s nvidií.
ale je to jen dočasná oprava.

pokud to máš v nějakém hodně hezkém konfigu, můžeš zkusit sehnat nějakou obyč D630 s intelem (3.5-4k, aukro, atd...), prohodit desky a chlazení, tu lepší D630 složit a nechat si panty, atd. na ND nebo rozprodat sasi, LCD, ...

no a pokud se ti s tím nechce mr.....**** tak se toho zbav rovnou.
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Yankee_VB 27. 11. 2012 23:07

Konkretne mam model PP18L.
http://jacklaptop.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=193&products_id=1240

K notebooku zadne prislusenstvi nemam. Koupil jsem do toho jen HDD WD 500 GB. Baterka ale zazrakem vydrzela cca 2,5 hodiny (vetsinou byl ale ntb zapnutej v siti).

Asi to vidim na rozebrani...

Diky za nazor!
Yankee_VB
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 27. 11. 2012 23:10

ajo, ty máš nějakou hotovku... ono většina těch D630 u nás byla buď z konfigurátoru na dell.cz nebo firemní, tzn. konfigy na míru nebo série konfigů dle požadavků firmy...
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Yankee_VB 27. 11. 2012 23:14

Jojo (koupeno v Irsku), takze rozebrat a zkusit rozprodat dily pri me sestave?

Strasne se mi ted nechce vybirat novy ntb (minimalne stejne kvality), ale co se da delat...
Yankee_VB
Junior

Odeslat příspěvekod swarm 28. 11. 2012 07:38

NVIDIA se k tomu nepostavila zády. Ještě dneska je možné z jejího fondu nechat notebook opravit. Vím, že nějaký bratrův známý takhle sem tam něco vyreklamuje kvůli vadné grafice, i když je to dávno po záruce. Jen to chce hledat cestu. U nás je podle mě největší problém komunikace se servisem, kterému je to většinou úplně u řiti...
Diagon Swarm - ~460 zrecenzovaných notebooků od 2007
15,6" Acer V15 Nitro - i7-4710HQ, 16GB RAM, 2xSSD, FHD IPS
14" HP EliteBook 840 G5 - i5-8350U, 16GB RAM, 512GB SSD, FHD IPS
14" ThinkPad T400 - C2D T9900, 8GB RAM, 300GB SSD, WXGA+ LED
swarm
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Python.p 28. 11. 2012 07:50

tak ok nVidia ne, ale servis jo ;)

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Yankee_VB 28. 11. 2012 08:49

swarm píše:NVIDIA se k tomu nepostavila zády. Ještě dneska je možné z jejího fondu nechat notebook opravit. Vím, že nějaký bratrův známý takhle sem tam něco vyreklamuje kvůli vadné grafice, i když je to dávno po záruce. Jen to chce hledat cestu. U nás je podle mě největší problém komunikace se servisem, kterému je to většinou úplně u řiti...

No jo, mas pravdu:
http://hothardware.com/cs/forums/t/51200.aspx

Psal jsem na DELL support, tak pockam na jejich reakci. Nejsem si jist, jestli americka jurisdikce se vztahla pozdeji i na Evropu. Zkusim pohledat a uvidim.

Kazdopadne puvodni stranka s vyrovnanim NVIDIA uz nefunguje...
http://www.nvidiasettlement.com/
Yankee_VB
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 28. 11. 2012 08:50

s timhle rozlisenim ten notebook uz nema moc velkou cenu(viz repasy nebo aukro) ani na nahradni dily (krom HDD samozrejme). skoda kdyby byl s lepsim displejem tak bych ti zkusil nabidnout ze te jej zbavim.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Yankee_VB 28. 11. 2012 09:45

Byla mi nabidnuta vymena cipu za 2 500 CZK. Je sice mozne, ze se problem objevi znovu v budoucnu, nicmene zacinam realne premyslet o oziveni meho DELLu... Mate nejaky nazor/zkusenosti s timto?
Yankee_VB
Junior

Další stránka