Frekvence procesoru závislá na připojeném adaptéru.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod czatlantis 6. 3. 2013 23:02

Lenovo má něco podobnýho
65W nabíjí menším proudem (hlavně je to vidět když se zatíží CPU), pokud odpojím baterku a nechám to jet jen na adaptér, tak nastaví jen nízkou frekvenci procesoru
90W nabíjí plným proudem za všech situací, při odpojení baterky jede pořád naplno

Ten 65W adaptér má myslím 10k odpor z pinu na zem, ale víc jsem to nezkoumal, jestli když to hodím na lab. zdroj přes odpor tak se to bude takto chovat nebo tam třeba jdou vyloženě data. 90W adaptér mám neorigo a tam je střední pin nezapojen a tváří se to jako 90W. Pokud se dá střední pin na plus, tak přestane detekovat baterku ale normálně funguje. Nevím jak moc oficiální to je, objevil jsem to náhodou... (ale užitečný to třeba může být když nechcete z toho připojenýho zdroje nabíjet baterku - v autě nebo když máte externí bateriovej pack)
Na OS v tomto případě záležet nebude

Jinak aktuální napětí, proud a výkon se dá měřit jen při nabíjení/vybíjení baterky...ten výkon z adaptéru je jen nominální hodnota, ne aktuální
czatlantis
Junior

Odeslat příspěvekod aikoN 9. 12. 2016 19:43

Zdravím,
mám Lenovo Ideapad Yoga 2 13 a občas potřebuju používat 65 W adaptér z Thinkpadu (nechce se mi furt přenášet nabíječky). Problém je, že notebook to detekuje (hláška adaptér s nižším výkonem) a natvrdo nastaví frekvenci procesoru na 800 MHz, což má za následek výrazné zpomalení chodu systému.

Nemá někdo radu, jak to obejít? U Dellu jsem jenom něco přenastavil v BIOSu, ale tady jsem žádnou takovou možnost nenašel.
aikoN
VIP uživatel

Předchozí stránka