klávesnice

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod krahsa 1. 4. 2013 13:18

Ahoj, potřebovala bych poradit - můj malý synovec mi omylem polil notebook (asus k50i) vodou, která se přes klávesnici dostala do počítače. Ihned po nehodě jsem noťas otočila a vypnula. Pak jsem si našla video na netu, jak rozebrat svůj typ počítače a postupně jsem z něj povytahovala, na co jsem si troufla - harddisk, větrák, nakonec i klávesnici, cd-romku, ramky, klávesnici, základovou desku...prostě co nejvíc toho šlo. Noťas jsem vysušila papírovýma ubrouskama (vody se do něj dostalo opravdu dost) a vyfénovala fénem (studeným vzduchem) a pro jistotu jsem jej nechala ještě rozmontovaný několik hodin sušit. Dala jsem jej dohromady a od té doby mám problém s klávesnicí notebooku. Jsem si jistá,že je vše zastrčeno jak má, že jsem na nic nezapomněla.
Od té doby mi klávesnice noťasu píše totální blbosti. Některá písmenka jdou jak mají, ale třeba když zmáčknu "w", napíše mi to "wu", nebo zmáčknu "x" a napíše to "xe", prostě to k některým klávesám přidává písmenko (nebo číslo) navíc. Nebo některé klávesy nereagují vůbec a po zmáčknutí např "ů" mi to do nekonečna píše znak /////////, tedy do doby, než zmáčknu "Esp", ale to mi zas píše "j". Občas to vypadá jakoby byla trvale zmáčknutá nějaká klávesa, takže to píše do nekonečna nnnnnnnnnnnnn apod.
Problém jsem dočasně vyřešila tak, že jsem si půjčila externí klávesnici, která funguje normálně, jak má. Musela jsem odpojit klávesnici notebooku, protože psala jakoby sama od sebe nějaký znak donekonečna. Takže teď je klávesnice noťasu odpojená a píšu na externí...
Myslíte, že budu muset pořídit noťasu novou klávesnici? Do nekonečna se mi na externí psát nechce, navíc by se mi nechtěla tahal externí spolu s notebokem, když bych si ho někam chtěla vzít atd. Není na to nějaká finta? Je to způsobeno nějakým zkratem po polití? Předtím samozřejmě šlapalo vše jak má, problém nastal až po nehodě.

-- 1. 4. 2013 14:31 --

Jo a zapomněla jsem dodat, že mám windows 7, ale nevím, jestli tahle informace pomůže...
Doufám, že mi někdo poradí, nerada bych vrážela zbytečné finance do nové klávesnice, abych zjistila, že to nepomohlo... :-(
krahsa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod alfah4ns 1. 4. 2013 17:03

Nech ji ještě jednou pořádně vysušit. Podle mne je uvnitř v KB ještě voda.
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod krahsa 1. 4. 2013 17:32

no, zkusit to můžu, ale už je o déle jak 24 hodin, takže by snad měla být už suchá... no uvidíme, za pokus nic nedám, zatím je vypojená, tak to za pár dnů zkusím
krahsa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pytlík 1. 4. 2013 18:22

24 hodin bez přísunu tepla (a proudu vzduchu) je málo.
Pytlík
Pokročilý

Odeslat příspěvekod krahsa 1. 4. 2013 20:11

ok, díky za radu, nechám to pořádně vyschnout a zkusím to později...doufám, že to půjde ;-)
krahsa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mmmjack 4. 4. 2013 00:49

Teď ještě záleží, jestli to byla opravdu jen čistá voda, anebo v ní byla nějaká šťáva, protože díky ní můžou některé klávesy lepit a některé kontakty zůstat spojené a působit problémy dál ...
Myslím si, že můžeš být vůbec ráda, že ti NTB funguje :)
Intel Core i5-4690K · SPC Fera2 (fan F12PWM) · 16 GB DDR3 · MSI GTX1060 Gaming · Kingston KC400 · Crucial M500 · MSI Z97M Gaming · Fractal Design Define Mini (4xF12PWM) · Corsair RM650 · Dell U2717D
Octavia IV Combi
mmmjack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod krahsa 4. 4. 2013 09:15

byla to je jen čistá voda, naštěstí... no, to víš,že jsem moc moc ráda, že to noťas přežil! používám ho na rýsování stavebních výkresů, bez něj bych byla nahraná... už jednodenní proluka práce se projevila
krahsa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 4. 4. 2013 10:01

na práci máme stroje s NBD a ADP právě pro takový případ ;)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod kejki3 4. 4. 2013 14:33

Tak tohle je uživatelka, která si tu klávesnici vymění sama ;)
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod krahsa 11. 4. 2013 08:42

Tak už je to nějakých 11 dnů od nehody, klávesnice stále nefunguje jak má... už nepíše totální nesmysly, jako předtím, ale některá písmenka nereagují vůbec a u některých nastává stejný problém jako předtím - píšou se do nekonečna...
Já to vidím na koupi nové klávesnice, takže, jen co dojde výplata z brigády, objednávám. (nicméně to asi stejně před objednáním zkusím)
Každopádně díky všem za snahu a za odpovědi :-)
PS: Držte si děti dál od strojů :-)
krahsa
Kolemjdoucí