Lenovo ThinkPad Edge E520 - hlučnost disku

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod dennyn 15. 4. 2013 20:53

Zdravím, mám notebook uvedený v titulku a poslední dobou se mi zdálo, jakoby nevypínal ventilátor a i bez zátěže neustále běžel. Včera jsem se rozhodl notebook vyčistit od prachu a po sundání klávesnice jsem zjistil, že onen "šumivý" zvuk nezpůsobuje ventilátor ale disk (je tam 500GB, 7200ot.), v tiché místnosti je to slyšet i z několika metrů, nejsem si sice úplně jistý, protože většinou mám zapnutou nějakou zvukovou kulisu-hudba, TV..., ale myslím, že dříve disk takto slyšitelný nebyl. Nenapadá někoho, jestli by s diskem nemohl být nějaký problém, případně jestli má někdo zkušenost s tímto notebookem a pozoruje/nepozoruje popisovanou hlučnost disku? Díky ;-)
dennyn
Junior

Odeslat příspěvekod Whisky 15. 4. 2013 20:58

jedna rada.... kup ssd a nic te nebude trápit.
Proč furt kupovat nový HW? Ten tex?ák jede i na deset let starém kávovaru :-)
Whisky
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 15. 4. 2013 21:10

přesně tak :) disky se točí a proto dělají hluk tak to prostě bylo, je a asi i bude...

pro sychr sem hoď SMART toho disku
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod kamil2268 15. 4. 2013 23:08

Mám týden E330 se 500GB, 7200 otáček (Toshiba) a disk jde slyšet, ale ze dvou metrů je už neslyšitelný.
kamil2268
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod alfah4ns 15. 4. 2013 23:13

Toshiba, kterou jsem mel v Dellu zezacatku, taky nebyla o moc hlucnejsi nez prumerny 5400 rpm. Takovy wd black ve sluzebnim elitebooku je jine kafe :-D

Kazdopadne vecer jdou slyset i 5400 rpm disky na nekolik metru. Zalezi od toho, jake ma kdo usi a treba taky v jakem prostredi se zdrzuje. SSD je resenim, krome toho ze ten notebook dostane nehorazny boost. Kdo nemel ssd, nepochopi.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 26. 4. 2013 10:56

Presunuto do spravne sekce.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN