Lenovo Z510 a problém se zvukem Dolby Home Theatre v4

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod muchacho 16. 4. 2014 21:55

Koncem minulého roku jsem pořídil NTB Lenovo IdeaPad Z510 bez OS, nainstaloval Win7 a všechny ovladače ze stránek Lenovo. Dřív jsem tomu nevěnoval pozornost, protože jsem poslouchal přes ext.repro, ale všiml jsem si, že při poslechu hudby přes vestavěné reproduktorky (prý) JBL hraje levá strana cca. o 50% slaběji a zvuk celkově "dýchá". V nastavení Dolby jsem na minimum stáhl a vypnul všechny "*****ítka" typu: vyrovnávač zvuku, virtualizér, optimalizér a nakonec i ekvalizér, ale problém se slabší levou stranou přetrvává. Nepomohlo ani přeinstalování aktuálních ovladačů zvuku. Pomohlo až úplné zakázání všech zvuk.efektů v nast. zvuku, ale to je pak zvuk šíleně uječený na středních kmitočtech. Při povolených efektech a zapnutém pouhém ekvalizéru v nastavení Dolby pomohlo ještě velké zeslabení úrovně hlasitosti v přehrávači. Chtěl bych vědět, jestli má někdo podobný poznatek u tohoto NTB, zkušenost s nastavením Dolby, jestli je to chyba v ovladačích zvuku, příp. jestli je to na reklamaci ("načatý" konc. zesilovač levého kanálu), nebo je to prostě "vlastnost" kombinace Lenovo Z510 - codec Realtek - Dolby HT - repro JBL? Děkuji za všechny tipy a názory...!
Audirvana->RME ADI-2 DAC->Neumann 2*KH150+1*KH750/NDH30 BE
Audirvana->TOPPING E30->iLoud Micro Monitor Pro
UAPP->TOPPING D10s->EUFONIKA H5M->Senn HD660S2
UAPP->FiiO K11 R2R->xDuoo TA-26->Senn HD650
xDuoo TA-10R->Senn HD600
muchacho
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 17. 4. 2014 13:20

Viděl bych to na vadný reprák -> reklamace
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod muchacho 17. 4. 2014 17:57

Pořád s tím "laboruju" a když v nastavení zvuk.karty zakážu veškeré efekty, tak hrají oba stejně hlasitě i při vyšší hlasitosti, takže to na HW patrně nevypadá. Snad... Levý je slabší jen při povolených efektech, i když jsou všechny efekty stáhlé na minimum a pro jistotu deaktivované. Prostě už jen se zaplým Dolby Home Theatrem v4 se zvuk při dynamičtější hudbě přesune více do prava a levý dýchá podle úrovně zvuku. Asi je to SW problém a možná by to chtělo nové ovladače zvukové karty, jejichž součástí je i Dolby nastavení... Je to celé "zapikané", protože bez toho Dolby je ten zvuk zase nepříjemně plochý a uječený... Zajímalo by mě hlavně, jestli tento "problém" jen u mě, nebo u jiných majitelů Z510...?
Audirvana->RME ADI-2 DAC->Neumann 2*KH150+1*KH750/NDH30 BE
Audirvana->TOPPING E30->iLoud Micro Monitor Pro
UAPP->TOPPING D10s->EUFONIKA H5M->Senn HD660S2
UAPP->FiiO K11 R2R->xDuoo TA-26->Senn HD650
xDuoo TA-10R->Senn HD600
muchacho
Kolemjdoucí