od muchacho 16. 4. 2014 21:55
Koncem minulého roku jsem pořídil NTB Lenovo IdeaPad Z510 bez OS, nainstaloval Win7 a všechny ovladače ze stránek Lenovo. Dřív jsem tomu nevěnoval pozornost, protože jsem poslouchal přes ext.repro, ale všiml jsem si, že při poslechu hudby přes vestavěné reproduktorky (prý) JBL hraje levá strana cca. o 50% slaběji a zvuk celkově "dýchá". V nastavení Dolby jsem na minimum stáhl a vypnul všechny "*****ítka" typu: vyrovnávač zvuku, virtualizér, optimalizér a nakonec i ekvalizér, ale problém se slabší levou stranou přetrvává. Nepomohlo ani přeinstalování aktuálních ovladačů zvuku. Pomohlo až úplné zakázání všech zvuk.efektů v nast. zvuku, ale to je pak zvuk šíleně uječený na středních kmitočtech. Při povolených efektech a zapnutém pouhém ekvalizéru v nastavení Dolby pomohlo ještě velké zeslabení úrovně hlasitosti v přehrávači. Chtěl bych vědět, jestli má někdo podobný poznatek u tohoto NTB, zkušenost s nastavením Dolby, jestli je to chyba v ovladačích zvuku, příp. jestli je to na reklamaci ("načatý" konc. zesilovač levého kanálu), nebo je to prostě "vlastnost" kombinace Lenovo Z510 - codec Realtek - Dolby HT - repro JBL? Děkuji za všechny tipy a názory...!
Audirvana->RME ADI-2 DAC->Neumann 2*KH150+1*KH750/NDH30 BE
Audirvana->TOPPING E30->iLoud Micro Monitor Pro
UAPP->TOPPING D10s->EUFONIKA H5M->Senn HD660S2
UAPP->FiiO K11 R2R->xDuoo TA-26->Senn HD650
xDuoo TA-10R->Senn HD600